Nu har Elin åkt hem.

Innan det har vi kollat lite på bl.a. Strömsholms metoden som jag kan se tusen gånger om! Snappar alltid upp nya detaljer. Kollade in nån övning jag kanske kör idag, lite låga hinder eller markarbete för att Kurre tycker det är så kul. Man kan hoppa flera gånger i veckan, men då bör hindrena inte vara högre än 80cm! Det finns så många ryttare som hoppar sin häst 1-2 gånger i veckan på höga hinder. Det sliter mycket på hästarna. Om man kollar på många av de bästa ryttarna tränar de på lägre hinder ett par gånger i veckan för att ridningen mellan hinder är den samma och kanske nån gång i veckan eller varannan vecka lägger man upp hindrena för att checka av att anridningen och tekniken, att allt sånt stämmer. Hoppa högt är ingen konst. Svär att om du ställer en häst i en padock med 120-150 cm högt staket och släpper in ett lejon eller vad fan som helst då hoppar den över! Och det går att "tvinga" över en häst i stort sätt allt. Det är när hindrena kommer i följd och det blir lite tekniskt det blir svårt! En ryttare som kan få sin häst över ett 130cm högt hinder behöver inte få den felfritt runt en 1m bana!

Tycker att det också är så fel när folk klagar på t.ex. mig för att jag hoppar/rider markarbete flera gånger i veckan. När jag gör det ligger hindrena oftast mellan 50-60cm och jag kanske mest rider över bommar, för att han ska få varierad träning, slappna av mellan hindrena och vi ska träna på ridningen mellan hindrena jag vet ju att han kan hoppa högt. Vad är det som dom menar? Sliter det på hästen? Det gör det faktiskt inte när hindrena är på en så låg höjd. Skulle han tröttna? Inte när jag rider ut, är noga med dressyren och ger honom en vilodag i veckan. Själva då? Rider säkert dressyr i ridhuset varje dag och fattar inte att inget är bra om man gör samma sak hela tiden. Det sliter på hästen att bara rida i ridhuset hela tiden också! För en hållbar häst, variera träningen och rid på varierat underlag!


Kommentarer
Postat av: Alba

fin blogg:) men det är väl ingen som klagar på att du hoppar för mycket? jag har typ aldrig sett dig hoppa;) men vem klagar?

2010-01-07 @ 14:44:44
Postat av: Agnes & Tora ^^

Håller med. Totalt onödig kommentar men du vill ju ha kommentarer xD

2010-01-07 @ 14:57:01
Postat av: Maja

Haha det är super att ni kommenterar! ;D

2010-01-07 @ 15:25:18
URL: http://majajonson.blogg.se/
Postat av: Liz

jag håller med dig även här! På ridskolan hade vi höjdhoppning en gång och typ alla ponnyerna kom över 120 men ingen av dom skulle kunna gå en 120-bana. för det är ju då det blir svårt, när det efter landningen kanske bara är 3 galoppsprång till nästa hinder, det är då man måste ha kontroll på sin häst och hästen måsta ha en viss kapacitet.

Och precis som du säger, att hoppa höga hinder varje dag är inte bra, att rida ut och flänga varje dag är inte bra, att rida dressyr varje dag är inte bra men om man blandar allt så blir det bra. för en dressyrhäst behöver komma ut i skogen, en hopphäst behöver dressyren och en skogsmulle behöver lite "diciplin".



jag gillar verkligen ditt tänk när det gäller hästar, och jag gillar din blogg :)



Och detta blev väldigt långt :O

2010-01-07 @ 15:45:29
URL: http://lillagoajag.blogg.se/
Postat av: Maja

Jag är jätte tacksam att ni tycker om det! ÄLSKAR ERA KOMMENTARER! det är det som gör det kul att skriva :'D

2010-01-07 @ 15:51:27
URL: http://majajonson.blogg.se/
Postat av: anni

vi har alltid cavaletti stående och en hinderserie, de rider vi i var dag. Jag använder alltid cavaletttin när jag rider, och serien är en gymnastikhoppning som hoppas på max en meter men kan lätt höjas upp ännu mer om man vill :) I tyskland hoppades hästarna flera gånger i veckan, allt mellan 1m och 150, hela banor. Det är lite skillnad på ridning och ridning, vad hästarna är vana vid och hur väl man tar hand om hästarna efter ridningen (tänker här på om man kyler senor eller ej efter hoppning).

2010-01-07 @ 19:04:29
URL: http://annihannie.blogg.se/
Postat av: Sara Carlsson

håller, med.

det som sliter är inte att hoppa mycket utan höjden.. dessutom så är det nog inte så stor risk att hästen tröttnar (bara om man gör det jättesvårt och ovarierat) på hoppningen, det är ju mycket lättare att de tröttnar på dressyren... (samma sak mest hela tiden)

:)

2010-01-07 @ 20:48:58
URL: http://carlssonpataket.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0