Vad ridning är för mig


Det är alltid skönt att kunna berätta saker för någon, och en häst kan inte berätta dina hemligheter för någon annan och inte heller snacka skit om dig. Att ha någon som villkorslöst lyssnar och lägger huvudet på din axel är guld värt. Du kan inte ljuga för en häst. Du kan liksom säga "hej det är vackert väder" så skulle hästen kunna läsa av om du var ledsen eller arg på ditt kroppsspåk och ditt tonläge. En häst ljuger aldrig, dessutom kan du ha otroligt mycket roligt med den. Den bär dig överallt, över alla hinder som en trogen och äkta vän.


Jag och Min-San

Sporten må vara full av skitsnack, klasskillnader och mycket onödigt tjafs. Men den uppfostrar mogna och ansvarsfulla individer. Vi hästtjejer lär oss att kunna ta motgångar, ta ansvar och jobba hårt vilket ger oss massa fördeler i livet. Det är ju annars en otroligt mångsidig och rolig sport som ger tusentals chanser till att utvecklas. Du kan aldrig ta något för givet när du rider, även världens bästa ryttare kan ramla av för att hästen blivit skrämd. Det är en av världens farligaste sporter, och jag säger då det, det är en av anledningarna till att jag älskar detta. Kicken är one of a kind och det skulle inte vara kul om det var lätt.


När hästen och jag jobbar tillsammans är det som att helt plötsligt bli flera hundra kilo muskler starkare. Jag kan susa fram över stora fält i ruskig fart, hoppa över stora hinder och ta mig runt större sträckor än jag själv skulle drömma om. Jag växer och blir modigare. Jag vet inte om ni hört att jag älskar Harry Potter och magi. Är som många andra så ledsen över att inte kunna vara en "häxa". Men på hästen, ute i skogen, där känns det som att magi finns på riktigt. Det är där jag verkligen kan leva i ett äventyr.




Tänk så mycket som hänt!

Igår fick Kurre bara skritta. Vi skrittade ut i fyrtio minuter i backar och djup snö så jag tror att han fick en bra workout ändå.

Det är väldigt viktigt att hästen inte bara får fysisk stimulans utan också mental stimulans. Kurre går i hagen mellan nio på morgonen och tre/fyra på eftermiddagen så han får röra sig där, vara ute i det fria och se andra hästar. Men när han har "vila" vill jag gärna skritta ut så han får se sig omkring, tänka lite och inte bara harva runt i ridhuset.

För ett år sen red jag ut med thiedemantygeln och var tvungen att hoppa av och leda hem honom för att han var så vild ute. Han bara for runt och ville inte gå bortåt, bara springa hem och han är ju rätt stor så jag hade problem att hålla honom på alla fyra. Igår skrittade jag ut barbacka utan en antydan till problem! Han är bra mysig <3

26/12, seg morgon

Skulle egentligen åkt ut till stallet vid lunch för att skritta ut en tur med Sekúr. Men jag blev väckt klockan tolv och då var mina föräldrar tvungna att åka, så den möjligheten försvann och jag har varit hemma och tagit det lugnt...
Har sett Fool's Gold och ser Wall-E nu! Wall-E är en sån gullig film. Har också sett Hitta Nemo, How to train your dragon, Troja m.fl. Jaa mycket animerat och jag älskar det! Har ni inte sett någon av dessa, gör det! O så bra de är. Ikväll går Robin Hood och den ska jag inte heller missa.

Juste, jag har glömt lägga upp en ny övning... Men den kommer snart! Ska nog få upp lite information om olika skydd också.


Och så ska jag berätta om hur fin älskling varit de senaste dagarna!

Morgonrock och AC

Jag tog mig en rätt välförtjänt sovmorgon, dock log jag med konstiga mardrömmar av och till hela morgonen... Jag löste detta med att hoppa upp och krypa in i min mysiga morgonrock jag fick av farmor och farfar igår, kan vara min favoritjulklapp!

Har sett Pixar's Bilar imorse med pappa, helt underbar film! Nu ska mamma och pappa jobba någon timme innan mamma och jag åker ut till Sekúr, så jag ska sätta mig framför Assassin's Creed som jag gav Oskar igår... Sen hörs vi ikväll! Puss

Sekúr 21/12

Eftersom tävlingsäsongen och träningarna är slut så trappar vi ner, tar det lite lugnt över jul. Planen är att nästa vecka ska han få vila, bara skrittas ut och ta det riktigt lugnt.

Idag skrittade jag barbacka ute i cirka 20 minuter innan jag gick in i ridhuset och jobbade på två gamla favoritövningar:

Övning 1: Man börjar rida på stora mittvolten, varje gång man korsar medellinjen lägger man en liten volt utåt från stora volten och varje gång man går förbi E eller B lägger man en liten volt inåt i volten. Så enkelt är det, och denna övning är väldigt lösgjörande! Funkar bra på Kurre som måste slappna av i halsen och ryggen. Man kan lägga in halter/avbrott/igångsättningar där man lägger in småvolterna.

Övning 2 kommer i ett senare inlägg!


Ny hårfärg!

Visade upp min nya look för Elin:

Jag älskar glänsande, fräscht och nyfärgat hår... Jag ser bara lite blekare ut hehe.

Planer


Så dags att skriva lite om hur det går med Kurre. På senaste tiden har hoppningen gått jättebra, han har känts som en klocka och det är bara jag som har massa sitsträning framför mig. Måste öva på följamheten och balansen över sprången, se till att jag kommer ner i sadeln på båda sittbenen mellan hindren och hålla låga, mjuka och stadiga händer. Det är svårt, men det är sådant man ska passa på att träna på på vintern.

Vi trappar ner Kurre för en vintervila, så jag rider rätt lugnt nu. Ska fokusera väldigt mycket på dressyrer. Formen, lydnaden och det måste slipas på. Sedan är vi grymt taggade för nästa säsong! Målet kommer vara att starta 1.10 tidigt och rida felfritt och säkert, inte slarva, och sedan starta 1.20 längre fram. I sommar / höst skulle jag gärna försöka kvala 1.30 men vi får se hur han känns, han börjar ju bli äldre nu. :)

Bilden gjorde jag för länge sen när jag ville testa att mixtra med bakgrunder...

New haircut

Imorgon smäller det: Senast jag var hos frisören var i Maj, senast jag klippte mig i juli... Så det är på tiden! Jag har iingeen aning om hur jag ska klippa, men jag ska färga också så det lär bli annorlunda åtminstone. Håll tummarna!

Är såå sugen på att klicka hem denna från Modekungen.se! Helt underbar...

Hahahhahaha

Massa gamla och überseriösa inlägg jag gjorde för typ ett år sen, hahhahaha kan inte sluta skrattaaa.

Förutom sista som bara är jättegulligt <3

Hjärtliga hälsningar

Det här är till dem som jag inte riktigt gett så mycket kärlek via min trevliga lilla blogg.

Blodigeln o Grundis, det här är till er. Puss o Kärlek o Mjealtbrand.


Och en hjärtlig hälsning till min älskade lillebror. Mwaha.

Älg





Ikväll är det sista träningen innan julen, åtminstone den sista regelbundna sen lär det bli lite kurser antar jag... Vi siktar på Div 1 i vår!


Gammal film från träning


All cred till Kristin Erngren som filmade o la upp filmen! :) <3

Så sjukt fint.


Så sjuukt vackert!

Haha, som tur är har vi kommit längre nu! :)


Träningsverk!

Nu har Hannah sagt till mig på riktigt, jag måste fixa sitsen. Jag vet ju att jag sitter snett, o nu är det god tid att ta tag i det. Jag fick hoppa massa utan stigbyglar i torsdags, nu har jag träningsverk... Well, säger som jag brukar göra: var ridning lätt skulle jag inte hålla på med det! ;)

Tänkte att jag skulle berätta vad jag köpte i Globen, jag har inte hunnit ta kort på något.

Vi köpte i och för sig bara ett blått sammetsschabrak från John Whitaker och ett pullarträns! Nu är han jättesöt :D

Haha, bilden är ifrån när Kurre precis skulle sättas igång efter lymfangiten. Det blev motion för oss båda.. men det är kul att leka :)


Lymfangit = Lymfkärlsinflammation

Nu ska jag visa lite mysiga bilder på hur Kurre såg ut i sena sommaren, dagen efter att vi kom hem från ett lyckat meeting såg benet ut som på en elefant... synd att jag inte fick kort på det utan bandage!

Jämför knäna... Det han har på benet är ett spritbandage som ska "suga ut" den överflödiga vätskan från benet.

Det här var orsaken till lymfangiten...:

Mitt ärr på benet...

... kommer från det här. För alla som inte vet har jag ett stort ärr på insidan av mitt smalben (hahahaha) som kommer från i somras när jag brände mig på avgasröret...
Jag satt på sidan på min moppe och pratade med min pappa, när jag slängde benet rätt på avgasröret och satt kvar i fem minuter till och pratade. När det började bli lila gick jag och spolade i kallvatten...
Tillslut blev det en stor härlig blåsa (hela den mörka fläcken på bilden blev en blåsa) som sedan sprack när jag red såklart, eftersom den satt på insidan av vaden. Och allt skinn ramlade av och det sved som fan och blev riktigt äckligt och obehagligt... Och nu har jag ett fult ärr. Megahärligt! 

Extremt opeppad

Jag har en hel del att göra till på fredag och jag får inget gjort. Har inte bara lyssnat sönder mina spellistor utan har typ lyssnat sönder musik så jag har ont i öronen. Så blir inte gladare av musik. En av anledningarna till mitt dåliga humör kan vara att jag inte ridit på en vecka! Helt sjukt! Och jag blir så himla deprimerad när jag aldrig kommer iväg till stallet, men imorgon blir det hoppträning i nya sadeln! :D

RSS 2.0