Pumpaa

Det var sjukt skönt att gymma igår! Körde crosstrainer och alla stora muskelgrupper så svetten bara rann. Nu kommer det bli ännu roligare att rida när jag är igång ;D Nu ska jag iväg till min sista dag på jobbet! Ciaaao

Dags att gymma

Nu ****** ska jag komma i form, har knappt rört mig på hela sommaren så har sjuukt dålig kondition och är svag som attan. Jag höll på att få igång konditionen i början av sommaren, but I lost it haha.

Så jäkla sööt


Hästfri dag

Jo tack, det var rätt skönt idag! Igår körde jag lite markarbete med upphöjda travbommar, studs och två stycken räcken på haha... 20-30 cm. Han skötte sig! Trots att han tog alla hinder som om de var 80cm typ, hehe taxerade mot ett 20cm hinder. Typ en upphöjd bom. Jag tyckte att han kändes aningen oren i början och så otroligt stel, men det blev bättre efter ett tag in i passet. Som tur är så sa mamma att han kändes toppen idag! Han har sina bra och dåliga dagar som alla andra.

Så idag har jag lekt med min barndomsvän Frida, som i stort sätt varit som en syster för mig sen jag föddes. Vi har ätit lunch, hon har hjälpt mig på jobbet, vi har färgat hår och sett på film! Så himla mysigt, as always.

Bäst i världen

Ni ser bandet på armen? Ni vet vad det betyder va? Gud vad jag skulle vilja rida omkring med det...
Falsterbo 2010

Malin o Räven, Falsterbo 2010


Oredigerade bilder, tagna av mig. Snygg häst det dära

En dag på jobbet.

Visst, Maja, jag kan göra ett inlägg om en dag på mitt jobb! :)

Klockan halv elva på morgonen kommer jag fram till mitt jobb. Då börjar jag med att gå ner i källaren för att hämta den 300 år gamla nyckeln som går till själva lokalen, haha det känns faktiskt lite häftigt att använda den.
Det här är Uppsala Botaniska Trädgårds orangeri, där inne jobbar jag! :)

Jag fortsätter sedan med att tända alla lampor, sätta på musiken som konstnären valt ut för sin utställning och sedan räknar jag upp kassan. Kaffemaskinen ska vara på och rensas, och sedan öppnas dörrarna så att besökarna kan börja komma klockan elva!

Mellan elva och klockan sex är utställningen öppen. Jag sitter i kassan och säljer kataloger, tavlor, glass, honung, vykort och lite andra grejer. Då och då kommer utländska turister fram och ställer frågor om Uppsala och då får jag vässa engelskan eller franskan och försöka förklara ;)

Vad är det för utställning då. Jo, det är en fotograf vid namn Stewen Quigley som bland annat fotar för tidningen Biz&Art som ställer ut här i sommar. Utsällningen heter "Squares" och det är en hel del färglada tavlor. Alla är foton, som genom redigering i datorn fått nytt liv med en massa häftiga färger.
Känner ni igen henne? ;)

Efter klockan sex så stänger och låser jag alla dörrar, släcker ljusen, stänger av musiken och räknar ihop kassan och hur mycket jag sålt under dagen. Kan säga att jag igår slog rekord, sålde för nästan 5000 kronor vilket är cirka tre gånger mer än det vanliga!
Sen är jag alltid überseriös på jobbet, haha.

Ha en bra dag allihopa!

Drar till jobbet

Bilden är från Falsterbo 2009, nu ska jag dra till jobbet med lite peppande tidningar så jag hinner få massa inspiration under dagen! Kom på att jag ju köpt lite nya kläder också, som jag ska visa sen.

Vi hörs ikväll igen! Btw alla ni som läser här, länka er blogg jag vill börja följa er! :D

Måste man vara rik?

Ja ni, det är typ den frågan som står i vägen för mig. Jag vill verkligen så gärna komma framåt, men jag är rädd att satsa så mycket att jag blir sårad om det inte går. Och jag är rädd för vad jag offrar på vägen, det kanske är förgäves om jag ändå inte kan komma hur långt som helst. Jag menar alltså ifall pengar kommer sätta gränsen någon stans.

Jag orkar inte tänka på det just nu, än så länge ligger det för långt fram men snart måste jag komma på hur jag ska ta mig förbi det hindret. Eller välja en annan väg.

Daredevil

Vad har jag nu gjort?? Aaah det kommer säkert bli fuuult, håll tummarna så visar jag er sen. Puss

Ännu en gång: Backträning

Backträning tränar hästens rygg och bakbensmuskler effektivt. Den blir också säkrare på foten. Ryttaren får också träna styrka och balans, samt sin hoppsits eftersom man ska hålla sig nära sadeln i sin lätta sits utan att störa hästen genom att tappa balansen och dimpa ner i sadeln. Och så tränar man på sin handställning över hindret eftersom hästen ska få eftergift när den klättrar!

Vi har väldigt bra backar vid Lurbo. När jag backtränar Kurre brukar jag klättra upp för den branta backen 2-4 gånger och sedan galoppera uppför den längre backen upp till 6 gånger samt skritta två eller fler. Igår blev det att klättra 2 gånger och galoppera 2, vilket räckte för att få honom svettig eftersom han är i så dålig form... Man får gå försiktigt fram!
Jag o Min-San i galopp uppför den långa backen, ursnygg outfit ;)

Make the best out of it (mtbooi): Uteritter!

Vet inte hur det är i resten av vårt land, men här i Uppsala beter sig vädret som under PMS. Hej sol och svett ena minuten och regn och åska den andra! MEN vet ni? Nu är det perfekt att rida ut! De regelbunda regnskurarna ser till att marken är mjuk och trevlig även när det är sol framme :D toppen! Passa på!

Och nästa gång jag döper ett inlägg till mtbooi så vet ni vad jag menar... Okej?

Jag o Charlie

Ska straax ge mig ut till stallet. Backträning idag!

Hejdåå

Nu har jag sagt hejdå till min fina vän, buhu :(

Fortfarande med Ditte

så det blir ännu en bild på Min-San o Ditte ;)

Upptagen

Är ute på landet, hos min farmor med Ditte och familjen. Ska skriva en hel del imorgon när jag kommer hem! :)
Ditte o Min-San på bilden, från 2010

Saknar brushan

Han kommer hem om en vecka, har åkt på ett läger med hans kompisar där han ska få träffa en massa andra knäppa killar i hans ålder. Det gör lite ont i hjärtat, fast han bara varit borta i några timmar.

Jag älskar ju min lillebror!
Btw, jag tycker alltid att det är lika roligt med mitt naturliga hår. Lockigt o grejer.. har inte alltid varit så nämligen, det är typ sen senaste året ;)

Ska inte särbehandla

Skulle Oskar varit tjej skulle vi ju skickat honom till ridskolan på en gång. Det borde ju inte vara någon skillnad på killar egentligen, men tänk er detta. Han är snart 12 år, han känner ingen på ridskolan och han har inga vänner med sig. Det är inte särskilt kul att komma som ensam kille till ett ställe där han inte bara inte känner någon utan också är på en lägre nivå än de flesta i hans ålder. Jag tycker definitivt att han ska till ridskolan, men jag tycker att han ska få lära sig grunderna med mig så att han kan hoppa in i en bättre grupp :) Det skulle nog kännas bättre för honom!
Snart kanske jag är ute på ponnytävlingar igen, som coach! Woopwoop! Min kompis Elin och hennes ponny Ludde på bilden, från Heby Ryttarnas meeting för två!

Maja Jonson, privat tränare

Hmm klingar det bra i öronen? Ni ser, jag har just nu skaffat mig en liten elev som är mitt nya projekt :D Denna elev har hittills fått tre stycken lektioner, med fokus på balans och kontroll.

Vem kan denna elev vara? *trumvirvel* Min lillebror! Hej o tjena, vi har fått låna ridskoleponnyn Ramona som är gudasnäll och idag ska vi ut igen för hans sista lektion på en vecka då han ska bort med sina kompisar. Men vi tar upp det igen, vill verkligen lära honom så mycket som möjligt innan hösten kommer och vi måste komma på en annan lösning än att låna Ramona.
Mitt sätt att hålla kvar vid ponnyerna blir att låta min lillebror köra tränandet och tävlandet, skaffar han en stor d-ponny ska jag väl allt kunna rida ut och dressyra lite på den ;) Min-San, snyggponnyn på bilden by the way.

Tävlingssug

Aaaah shit jag vill dra ut NU.
Tror att jag anmäler oss till en clear round någonstans i närheten snart, kan fan styra runt en bana på 90cm även fast jag bara hoppar 50cm sparsamt fram tills dess.

Tårar...

Efter första gången jag såg Harry Potter And The Deathly Hallows Part Two:
Efter andra gången:
Herreguuud hahaha, detta är tjejen som ALDRIG gråter till filmer annars!

En vanlig dag på jobbet...

... så roar jag mig typ så här ;) hihi

Städar rummet

Som vanligt kan det komma upp något kul, som jag vill dela med mig av men glömmer nästan aaalltid bort det! Ska i alla fall sätta på lite musik, ha mobilkameran i högsta hugg och fota ifall något spännande dyker upp ;)

Fastnade framför 2010's hingstkatalog hihi. Jag vill ha en unghäst!! Min lilla drömplan nu är ju att skaffa ett hyfsat ungt sto med kapacitet och hög ridbarhet. En fem-sexåring skulle vara ultimat. Och sedan, när jag tävlat med henne ett tag ser jag ifall hon har egenskaper jag gillar så låter jag kanske min bror ta över henne om det passar. Passar det inte så tar jag nog föl på henne, annars gör jag det efter att Oskar fått tävla henne ett tag! :D Skulle vara ett drömläge, få välja ut en fin hingst till sin egen älskade tävlingshäst och få en ny liten superstjärna här i världen!
Balou du Rouet är en riktigt snygg hingst med bra stam!

Flickkärlek

Herregud, den killen har nåt. Han är speciell, han har det. Nåt som gör att man hajjar till. Något mystiskt, något som gör att man inte kan ta ögonen ifrån honom. Och rösten, och ögonen....

Bara säger det

Stör mig på folk som leker martyrer.
Trött på folk som tror att de är grymt bra på att prata och därför snackar massa skit.
Orkar inte med folk som tror att de är bra människokännare och därför dömer folk.

*hostpappahost* ;)

Jag är seriös också. Fundera lite på den.

My undying love

Måste förklara min stora, stora kärlek. Mitt liv sedan jag var 5-6 år gammal.

Harry Potter.

Kommer ihåg allt sedan dag ett. Det pratades om en ny bok, en speciell bok som var skitbra om "manbah mååååste läsa den! Vadå har du inte läst Harry Potter eller?". Mina föräldrar köpte boken, och de läste den för mig. Jag var helt förtrollad. Helt uppslukad av den här underbara världen. Jag ifrågasatte aldrig den, även om jag inte vid elva års ålder skulle bli antagen till Hogwarts så skulle hela den magiska världen som J. K. Rowling beskrev den alltid finnas i mitt hjärta. Varje vaken stund längtade jag efter att få höra nästa kapitel, och varje kväll drömde jag om Harry Potter.

När boken var slut kliade det i hela kroppen. Vad skulle hända sen? Jag ville veta mer, och kunde inte vänta på nästa bok! Det ryktades om att det skulle komma en film. Och så har mitt liv varit sedan den där dagen jag först hörde talas om Harry Potter, fem år gammal. Vänta på boken, läs boken. Vänta på filmen, se filmen. Till och med spela lite Harry Potter på datorn för att lättare klara av väntan.

Jag kan inte beskriva det jag känner nu. Hur fan ska jag kunna gå vidare? Jag har nu sett sista filmen två gånger. Jag grät lika mycket andra gången, jag som aldrig aldrig gråter till filmer annars... Känd som fröken hjärtlös typ. En del av mig kan inte fatta att allt är slut, tänker på hur fan jag ska kunna känna mig "hel" igen (usch vad töntigt det låter haha... men det känns verkligen så) och en del av mig vill inte gå vidare.

JAG VILL VARA BARN FÖR ALLTID OCH ALDRIG SLUTA LEVA FÖR HARRY POTTER, LÄNGE LEVE DUMBLEDORE!

På bilden är jag 11 år, har precis börjat acceptera att jag kanske aldrig får gå i Hogwarts salar och undervisas av professor McGonnagal...

Nu får det vara nog

Alltså...
Jag har nu följt cirka 20-30 hästbloggar slaviskt de senaste två månaderna. Jag har sagt det till många: Jag tycker att hästbloggarna är nu där modebloggarna var för cirka tre år sedan. Det provoceras hit och dit, folk snackar skit om varandra och hänger ut varandra. Och jag tycker att det är kul! Man får ta det med en nypa salt, brukade jag säga. Har man valt att blotta sig så mycket som man gör i en blogg måste man kunna ta skit, för det kommer alltid att finnas skit så tyck inte synd om bloggarna. Och folk som kommer med skiten, ja det är ju bara avundsjuka attentionwhores utan liv så skit i dem med. De är inte värda att bry sig om, men det är kul att läsa bloggarna kasta skit hit och dit och det är kul med drama.

Jag måste pinsamt nog säga att jag läst "Gangsterponnyn" och till och med prenumerade på den via bloglovin. STORT misstag. Det där är ju bara omogen, elak SKIT. Alltså bara SKIT, vem fan bryr sig egentligen? Hur gjorde det där din dag bättre, att du nyss läste om Linn Olssons gula tänder eller vem eller vad som hållt i en ölburk?

Sluta läs sån skit. Bara läs den inte, och framförallt: Kommentera den inte. Finns det något de är ute efter, så är det att man ska bli upprörd och kommentera. Det är fan precis som när man var en barnunge. När någon retar dig, gör inget tillbaka och skyll fan inte på att den andra började. Du gav dig in i leken du med, men ifall man ignorerar skitungen så tröttnar den tillslut.

Nu får det fan vara nog. Jag mår skitdåligt av att se människor som verkar hur goa, duktiga och NORMALA som helst behöva stänga ner sina bloggar eller stå ut med all den här skiten varje dag. Nu har det gått för långt, jag vill ha kvar de där bloggarna att läsa hallå!
At least I'm on your freakin' side...

En häst som gillar motion

Gud vad glad jag blir, när man märker hur mycket min häst GILLAR det han gör. Förutom att jag känner det när jag rider, när jag hoppar och när han får komma ut och röra på sig hur glad han blir så märker man hur gärna han vill ut haha... Ska ge ett exempel.

Han brukar aldrig sparka i boxdörren. Det kan vara när man fipplar med en bunke kraft precis utanför hans krubba som han blir otålig, men annars nej. Dock är det så att han sparkar i dörren när jag kommer ibland, mitt emellan fodringar vilket verkligen inte är den tid han brukar bli uppspelt. Det blir också värre ifall jag håller på med andra hästar, sadlar och borstar och så utanför honom. Då blir han inte glad. VÄRST är han när han vilat dagen innan, eller om han gått lugnt några dagar och det är sent på kvällen DÅ blir han otålig! Han ska banne mig ha sin motion, sen ser han så extremt nöjd och glad ut när han kommer in igen :D

Det är så här jag vill ha honom. Definitivt inte så otålig och med så mycket överskottsenergi så att han blir så här, men precis som han är nu. Han är glad över att få komma ut, pigg och framåt i arbetet och dessutom går han bäst när han är så här för då är han känsligare och mer villig att arbeta. Jag inser att det är en hårfin linje mellan otålig förväntan och beteende störningar. Det är därför man måste ha jäkligt noga uppsikt på sin häst och umgås med den varenda dag, så man lär känna den och hinner upptäcka sådana störningar i tid!

Min häst har glimten i ögat, that's whaj aj love him so much <3

Dagens besök till stallet

Ska bege mig ut till denna snygging, ska fodra och allt och även kanske göra en till grej som ni får läsa om ikväll i så fall... Puss!

Driva, driva och driva

Jag brukade ha lättare för att rida sega hästar när jag var mindre. De var inte alltid mina favoriter, men jag var rätt bra på att rida dem. Anledningen var att jag kommit på vikten av framåtbjudning. Jag såg till att hästen gick på framåt redan från första skritten så den var mer alert och på hugget resten av passet, på så sätt fick jag sega hästar att gå rätt fint för jag fick med baken och ryggen i både dressyr och hoppning. Heta hästar såg jag som svårare, därför att jag inte vågade driva på dem och slutade driva eftersom de gick på av sig självt. Jag säger så här, när hästen springer på själv är det oftast en lögn. Man MÅSTE driva ändå, sätet kan räcka men det är oftast de heta hästarna som är svårast att få med baken på, de behöver ofta mer drivning! Jag blev påmind om detta igår när jag red Kurre som hade en dålig dag, för första gången på länge kände jag verkligen tidigt bakbenen jobba. Så idag sätter jag på mig ordentlig utrustning och gör om ett igen! Nu ska här jobbas med ryggen!
Några få hästar är lite mer som Pajazzo, ett fullblod jag red ibland förut. Han bjuder både ärligt framåt och är lyhörd. Välriden häst! Man bara kramade lätt om med skänklarna och så var man så mjuk man kunde så gick han fint.

Sekúr 17/7 - 2011

Idag hade jag planerat markarbete med lätt upphöjda travbommar och två stycken hinder på 40 cm som han bara lugnt skulle få rulla över, men av någon anledning så var han otroligt seg idag. Det kan bero på att han inte hade fått mat då han brukade, kan ha berott på värme eller en dålig dag... Men jag kommer känna igenom honom noga de här dagarna som kommer så han inte är seg för att han har ont.

När han är så seg är han OMÖJLIG att rida, speciellt eftersom jag inte hade något som kunde hjälpa mig (spö, sporrar) och jag ville inte sitta och banka och tjata. Så jag lät honom gå i öppen form, bara springa och ta sig över bommarna utan större krav.

Hej kära vänner!

Ja ni, jag har jobbat de senaste dagarna och nu har jag äntligen LEDIGT i tre dagar, alltså igår, idag och imorgon hehe :) Jag passade då på att se sista Harry Potter-filmen i fredags, efter en mysig middag med mina vänner. Och hej, jag gråter aldrig till filmer. Aldrig. Och nu satt jag och hulkade mig efter en halvtimme in i filmen... Är en sån otrolig Harry Potter-nörd! När eftertexterna rullade så bröt jag och Hedda ihop totalt. Jag grät, grät och grät alltså inte tyst utan HÖGT och alla vände sig och kollade på oss. Vi var tvungna att springa bort en liten bit sedan satt vi och grät vid ån i en halvtimme... Felicia skämdes, en aning hehe :)

Igårkväll hade jag sällskap med Hedda i stallet, Kurre fick bara gå en promenad. Sedan hade vi tacokväll hos mig! Cirka 12 pers som var här och åt massa tacos och sedan lyssnade vi på en hel del nostalgimusik. Najs kväll!

Idag är jag trött, eftersom vi somnade sent men jag har ändå varit ute och flyttat grejer i stallet och städat här hemma. Det är så att Kurre ska flytta ner till Lurbos privatstall i några dagar eftersom han är den enda hästen från Hilton som är kvar. Han kommer nog sova "hemma" på fredag då en ponny kommer hem en sväng, men just nu lånar vi en box där nere så att han får sällskap av några hästar :)

Jag ska städa lite till här hemma, det är typ nachos över hela huset hehe... Och sedan ska jag tillbaka, fixa lite, rida och sedan släppa honom i hans tillfälliga hage där nere. Den är stor! Det är en hage där ridskolan brukar ha alla sina valacker, och han får den själv. Säkert den största hage han gått i på år! ;) Ska bli mysigt att se, får kanske med mig kameran så att jag kan fota/filma!
Jag är en sån tidningsmissbrukare, köper nya hela tiden! Senaste Hippson och Equipage ligger hemma också, samt Ponnymagazinet och Riders Journal... Planerar att köpa Bubbleroom, Styleby och Ridsport... Det här är typ lika onödigt och nästan lika dyrt som att röka, tur att det inte är lika dåligt för hälsan!!

Charlie

Här har ni fina Charlie (egentligen Checkpoint Q) som jag passat när Sigrid varit borta. Urmysig häst!

Hahahaha....

Mamma alltså, när jag red idag kändes han inte ett dugg halt. Jag travade honom också på hårt underlag när jag sprang bredvid och kollade. Jag såg verkligen ingenting! Men vår veterinär kommer nog ändå och kollar på måndag, för säkerhetsskull. Och jag ska ut och morgonfodra och känna på honom imorgon!
Haha, jag plattade håret för första gången på länge. Och sen sminkade jag mig med mörk skugga, slängde på en rosa t-shirt och vips! Min version av fjortistiden ;)

Fyfan...

Mamma tyckte att han såg halt ut i hagen idag, fast på VÄSTER fram. Det är i höger fram som hältan hållit i sig! Det kan väl bara betyda två saker: antingen såg hon fel, eller så har något hänt så att han fått mer ont i vänster än i höger. Skojar ni med mig eller...

Efter att ha pratat med veterinären gissar hon sig till att det antingen är en söm som klämmer, eller typ en hovböld. EN HOVBÖLD? Det har snart gått ett och ett halvt år sen den senaste, och nu har det ju varit torrt ute? Vafaaan...

Jag tyckte att han såg lite oren ut i tisdags, när pappa red honom och det var samma dag som han blev skodd så det kan väl mycket väl bero på en söm. Vi får hoppas det, Marie (vår veterinär) kommer i alla fall på måndag och kollar honom igen så ska jag bara känna på hans ben och hovar imorgon när han vilat över natten. SCORE.

14/7 - 2011

Så, dags att dra till jobbet! Igår fick Kurre vila, så jag hann se en film med min lillebror på kvällen :) Sällan jag kommer hinna det med både häst och jobb!

Idag kommer min fina vän Hedda och lunchar med mig på jobbet. Och efter jobbet ska jag skynda mig till stallet så fort jag kan för att rida min fina häst, blir nog en uteritt idag eller lite markarbete på hoppbanan! Min familj åker till Dalarna ikväll så jag måste åka ut tiiidigt på fredag morgon för att göra allt. Hmm... morgontrötta Maja ser inte riktigt fram emot det, men efter jobbet ska jag nämligen äta middag med Hedda och Felicia innan vi går och ser Harry Potter 7 del 2! Usch, jag vill inte se den...
Haha, Det kommer komma fler superduperseriösa bilder i framtiden...

Jag villvillvill

Visst är det häftigt? Och vackert? Mitt hjärta skuttar med i varje språng!

Taggad

Det är verkligen världens vackraste och häftigaste sport. Jag vill komma igång nu.

Vad lyckades jag med idag?

Jo! Pappa var med i stallet och red på Kurre ;D Snart har jag fått alla i familjen att börja! Tjohoo!
Lite gulligt, eller hur?? (Oskar och Kurre)

Backträning och olater, vlogg


Hisshisshiss

H&M We Love Horses på YouTube. Följer ni dem inte? Börja gör det! Bra övningar och intressanta intervjuer med framför allt, såklart, Peder och Malin.

Märkesgrejer

Jag kom att tänka på det nu. Hur viktigt är det att klä sig själv och hästen? Jag tänker så att det egentligen inte spelar någon roll, man klär sig väl i vad fan man vill det är ju inte så att kläderna påverkar hur duktig du eller hästen är.

Men sen tänker jag också så här. Jag älskar kvalité. Jag blir faktiskt GLAD av att sätta på mig ridkläder av bra kvalité, samma sak när det gäller schabrak och täcken så blir jag glad varje gång jag använder något av bra kvalité. Nu behöver det ju inte vara så att priset alltid syftar på kvalitén, utan ibland betalar man bara för märket. Men mina erfarenheter, speciellt inom hästutrustning, säger mig att kvalité lönar sig OCH kostar.

Personligen lägger jag hellre ner extra pengar på något jag verkligen är nöjd med som håller länge än något jag inte riktigt är nöjd med p.g.a. att det slits fort eller krymper och så behöver jag ändå köpa ett nytt snart.

Så jag köper hellre dyrt och sällan än billigt och ofta. Så då blir det ändå att jag klär mig i nästan bara "märkesgrejer", men gör det mig till en dålig person då? Jag lägger inte ner mer än de flesta på grejer till mig och min häst, när jag väl handlar så tänker jag efter vad det är jag lägger mina pengar på. Men ändå verkar många reagera när de ser mina schabrak, mina stövlar och min hjälm och därefter döma mig som "snobb". Vad tycker ni? Förtjänar jag det?
Bilden är från min promenad med Charlie igår, iförd en jacka från Equiline.

Höst för Kurre

Nu handlar det nästan enbart att bygga upp honom. Jag börjar med överlinjen: mycket uppförsbackar, lång och låg, bärig form, låga hinderserier och cavaletti. Och sedan en massa tempoväxlingar och gångartsbyten!

Om ett tag börjar vi då med kondition. Mer och mer galopp i passen, studs och långa uteritter. Kanske också med två träningspass om dagen. Det är viktigt att man aldrig kör slut på hästen, den ska vara pigg och alert under hela ridpasset så att den tycker att det är kul!

Efter det kommer lite mer allmän träning. Uteritter och varierat arbete på varierat underlag, sidvärtsrörelser i mängder och böjda spår.

Några få tävlingar blir det allt, men vi satsar mer på att ha honom i topptrim inför våren! Tror att det var länge sen någon verkligen fokuserade på att bygga upp honom.

Liten kille på stor häst

Oskar och Kurre!

I'm at work

Ville bara slänga in en hälsning, säga att jag lever typ ;) Sitter och läser Hippson på jobbet annars. Min favorittidning!
This is me at work.

fuuul

Man tror att man satt helt okej. Handställningen okej. Ryggen och axlarna, okej. Och sen bah låg man på halsen typ... Hur kan det vara så??? Måste räta upp mig!!!
Btw jag får knäpp när jag ber nån filma. Så blev fett stum i handen och då spände han sig, han var så otroligt fin innan hon började filma :(

Mina planer

Så, i höst ska jag bara satsa på att bygga upp Kurre. Ska jobba stenhårt på dressyren och att framför allt muskla rygg och bakben. Ska försöka starta lite dressyr, några clear rounder kanske max 1.10 ifall hoppningen sitter enkelt men annars chillar vi med tävlingar. Ska liksom inte satsa på att träna och köra hårt för bra resultat. I vinter ska han få vila lite igen.

Sen i vår sätter vi igång! Han ska ridas igång och sedan tävlas upp inför sommaren. Målet: starta 1.20. Åtminstone. Ska se till att han är så fräsh som möjligt och verkligen toppa honom, för nästa sommar kommer han troligtvis att säljas. Då ska vi leta ny häst! Spännande, för jag vet inte alls vad det blir för en. Kanske blir det en 5-6 åring, eller en 10-12 åring. Beror mycket på vad man får för priset av hästen, och vad vi hittar!

Jag ska nog fortsätta att rida Lorden lite i höst, kanske börja rida med på några lektioner på ridskolan för att få rida fler hästar och hjälpa de i stallet som behöver hjälp. Vill ha mycket erfarenheter av att rida olika hästar. Kanske startar jag någon klubb eller lokal tävling på Lorden i dressyr eller hoppning, tävlingsrutiner är alltid bra och det är bra att göra reklam för sig själv.

Om min bror nu börjar rida ska jag se hur mycket jag hinner lära honom innan sommaren. Är han tillräckligt duktig för att styra runt en bana kanske vi letar sommarhäst! Antingen en c-ponny som jag kan coacha honom med, eller en maxad d-ponny som vi gemensamt kan rida och tävla upp mitt sista ponnyår och sedan sälja vidare. Jag är i alla fall taggad på att träna ett yngre ekipage, så jag hoppas att han börjar rida!

Jag ska åka mycket på praktik nu, och iväg och träna för bra tränare så fort jag kan. Men mest siktar jag nog på att sticka utomlands efter gymnasiet för att jobba och få internationella erfarenheter och en chans att jobba på mig lite meriter och kontakter.

Nu kör vi!!!

Tvekan...

Jag har ju varit så sjukt målmedveten och säker på vad det är jag vill. Jag vill jobba med hästar. Punkt.

Men nu har jag haft det så sjukt roligt de senaste veckorna. Jag har varit ute och festat med mina vänner, planerat massa roligt att göra och så vidare. Så jag var helt inne på att släppa mina planer på att satsa på ridsporten för att i stället gå ut gymnasiet med högsta betyg, jobba mig uppåt, hitta kärleken och skaffa ett jobb med relativt hög lön för att leva livet tills jag hittar kärleken och då skaffar familj.

Vad skulle hända med Kurre då? Jo, jag vet att jag bara inte kan sluta rida. Jag älskar det. Och jag älskar Kurre, så jag tänkte ha kvar honom resten av hans liv. Kanske skaffa en medryttare till honom men fortsätta att ha honom som hobbyhäst och låta honom pensioneras hos mig.

Men vet ni vad? Nu är jag taggad igen. Nytändning big time, man kan inte ge upp bara för att det står ett litet hinder i vägen. Man måste ju kämpa lite!
Nu vill jag tävla igen. Och upp över 110cm för fan!

Hemma igen

Nu är jag hemma från jobbet, kommer att sticka ut till stallet nu efter att jag ätit så det blir rätt sent när jag rider idag. Mamma har varit snäll och gjort allt, jag ska bara promenera med Charlie också. Så ska jag försöka skriva något roligare än bara vad jag gör hela tiden. I promise!

HAHAHHAH JAG DÖÖÖR


När han blev halt


Sommarjobb

Tjena vänner!
Ska dra till mitt jobb nu, tjäna lite cash som jag kommer ta en månad på mig att bränna. Naaajs... Nej men nu ska jag faktiskt FÖRSÖKA spara, vill göra massa kul nästa sommar!

Till Kurre ska jag ikväll, då ska jag även ta hand om Sigrids fina häst Charlie när hon är borta.

Puss!

Uteritter på kvällen


Visste ni att...

... jag skulle offra allt jag äger för att bli ett par decimeter kortare så att jag kunde rida min drömhäst.
'

Gissa vad??

Idag fick jag med min bror till stallet! Efter mycket tjat ;)

Han hjälpte mig med fodring, att byta vatten, göra foder, hämta tvätt, borsta... och han fick även sitta på Kurre! Fick skritta runt anläggningen, testa att styra lite, göra halt, rygga och lägga nån volt utan min hjälp.

Och vad hände sen? JO, han sa "tror du att jag skulle kunna börja med detta? jag tycker ändå inte att hockey är så roligt längre och det här var fett kul!". Att han även själv bad mig låta honom skritta av Kurre var ju skitkul ;) Han sa också att det var skitkul hela dagen och att han var glad att jag fick med honom! Och så frågade han om han fick följa med nästa gång, aaaah glad tjej här! Fan vad min bror är bra <3 (bild kommer)
Min hästs kantiga hals <3

Olagligt söt

Hur söt är inte den här ponnyn som Kurre och jag red förbi igår?? Socker!! Min veterinärs dotter rider den lilla godbiten :)

Lång dag!

Hann inte slänga upp några fler inlägg. Adam, Axel och Agnes kom hit för grillning och så blev det Harry Potter 7.1 ikväll! Måste ju hinna träffa mina fina vänner också :)

Lunchfodring

Ska åka ut och lunchfodra nu. Och sedan ska jag pyssla med Kurre, tror att jag låter honom vila och istället tar ut honom på en låång promenad! Låter honom beta lite och så kan jag passa på att plocka smultron :)

Jag ska också hinna tvätta hans krubba. Det samlas så himla lätt flugor där när man inte tvättar den ordentligt... Usch! Känns som att de ska sprida massa äckliga bakterier. 

Jag är så sjukt avundsjuk på de som är i Falsterbo eller har varit där. Jag vill också!! Gud vad jag ångrar att jag inte bokade nånstans att bo i tid...

Världens bästa lillebror

Alltså Oskar, det här är bara till dig. Min mysiga fina bror som, trots att vi bråkar rätt ofta, gärna ställer upp och spelar spel och ser på film och myser när jag behöver det. Nu när jag är så himla tävlingssugen och ledsen över Kurre så skriver han ut på sin facebook och efterlyser en häst jag kan låna. Hur gulligt är inte det??

Jag vill inte tjata, och jag har absolut noll förväntningar när jag säger det men jag har en liten dröm där han börjar rida. Då skulle han få Min-San när Ditte är för gammal för att tävla honom. Han skulle kunna ta över min nästa tävlingshäst när han är tillräckligt stor för det. Han och jag skulle kunna samarbeta genom att köpa och rida till yngre ponnyer som han kan tävla. Och det är ju inte som att våran sport tar nån skada av en till söt kille?

Vad skulle kunna få honom att börja?.. Kan inte ni försöka övertala honom? Haha :P

Oh Lordie

Börjar bli lite sugen på att rida Lorden igen, längtar tills han kommer hem ifrån betet för då ska jag nog börja rida honom igen! :)
Och kanske få låna med mig honom på några träningar, kanske nån tävling... vad vet jag? Fett sugen är jag i alla fall!

Vill lägga mig ner och gråta

(Sigrid hoppar Kurre på bilden)
Tänk att hästan som älskar att hoppa, som flyger över hinder på 1.30 och högre kanske inte kommer upp dit igen. Jag tror inte att det är något problem att bygga upp honom, bara man ger honom tid men det är ju där skon klämmer. Han har inte tid. Han börjar bli gammal.

Kurre har gett mig två fina år nu. Han har lärt mig mer än någon tränare eller någon annan häst gjort innan honom och jag kan nog säga att det är under dessa två år jag utvecklats snabbast. Nu tror jag att jag inte ens kommer att ha kvar honom i ett år till. Anledningen är att jag vill sälja honom när han fortfarande har krut kvar, så att han fortfarande kan komma till några duktiga yngre tjejer och lära dem lika mycket som han lärde mig. Nu ska jag se till att han blir så bra det bara går. Innan nästa sommar ska han vara fräshare än han varit på år. Och då ska jag hitta ett bra hem åt honom, det förtjänar han.

Min prins.

Kurriluren

Han är supertrevlig, men fortfarande lite halt i höger fram... Aaah det är så läskigt att sätta igång honom! Jag ska hålla mig på den belastning vi tar nu, inte börja hoppa och galoppera mer på ett tag alltså utan stärka honom mer på rakt spår.

Sliten tjej

HERREGUD. Vad har jag gjort? Jag går runt som en zombie i mitt hus, kan komma på mig själv efter att ha suttit och stirrat in i väggen i flera minuter!

Jag kan komma på några anledningar:
- Jag stannade uppe sent för att läsa da Vinci-koden
- Jag gick upp tidigt för att läsa mer
- Jag åt frukost vid tio och åt inget mer innan jag åkte ut till stallet
- Har fixat och ridit, haft fodring och så fast jag var hungrig som satan efter klockan två
- Har fortfarande inte ätit, väntar på päronen som kommer vid kl 19
Bilden är från Peace & Love, vet inte varför jag gör den där minen? Den brukar betyda "hej-jag-är-mer-taggad-än-mina-vänner-kan-hantera". Tjoho!


Stalldaags!

Yes, dags för dagens tur ut. Jag är taggad! Hoppas på att få med mig några från familjen så kan vi nog filma lite.

Jag känner att jag har massa känslor som ligger och trycker, så förbered er på en del känslosamma inlägg senare!

Puss

Ingen hoppning igår

Precis när jag skulle åka till stallet kom pappa och tvingade med mig på att fixa ett nytt körkort (har slarvat bort mitt, hehe) och när jag tillslut kom fram till stallet skulle de få mat och jag hade så himla bråttom så gav honom en ordentlig rykt och så fick han vila. Han förtjänar det, nu när han börjar komma igång.

Meen snart, när det blivit lite senare och svalare ska jag ut till stallet och "hoppa" lite. Tjohoo!
Hehe, slänger in en bild på mig och Hedda från Peace & Love! :D

Gå över från ponny?

Jag kan inte hålla mig från att kolla på annonser... hehe. Så jag tänkte att jag lika väl kan visa vad jag hittar, om jag inte hittar något seriöst ;D


Om jag var under 170 och skulle gå över från ponny, skulle jag definitivt provrida den här hästen! Den ser bra ut, verkar trevlig och ridbar samt hoppar fint. Självklart skulle jag ringa och ställa lite frågor, kanske vara lite misstänksam över priset eftersom den ändå är ung och hoppar hyfsat högt kan 85.000kr räknas som underpris. Man ska alltid ifrågasätta lågt pris, kolla upp veterinärbesiktning noga och så att den inte har problem med temperament och beteendestörningar. Annars är det ju kanon att hitta en häst som går att göra nåt av, till ett så bra pris!


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=502620&inriktning=7&typ=5

Svar på kommentar:

Astrid om Sommarplaner:
Hej Maja!:)
Du skrev tidigare "vi ska nog se till att han håller på tävlingsbanorna ett tag till" eller något liknande, jag har inte kunnat följa dig så pass som jag velat, men kan du dra en snabbis över vad som hänt och hur framtiden ser ut för er?:)
Saknar ridskoletiden med alla jag red med på lrk! Mycket man saknar då man flyttar så långt som jag gjorde!:)
Kram på dig!
Svar: Hej Astrid! :D Jo så här är det, han började kännas annorlunda i våras och började tillslut att stoppa. Vi kollade upp honom och det visade sig att han hade kotledsinflammation på båda frambenen. Nu efter cirka 8 veckors skritt och ytterligare 4 veckors lätt ridning för jag börja bygga upp honom med hoppning igen. Han kommer kunna tävla, och kanske medelsvår hoppning ifall vi rider honom rätt, men han börjar ju bli äldr (han är 15 nu) så han kommer ju inte kunna tävla hur högt som helst och inte hur länge som helst... Planen är att bygga upp honom försiktigt nu, tävla ett par clear rounder innan sommaren är slut och sedan rida 1.10 det här året! :)

Jag saknar det med! Sjukt mycket kul grejer vi gjorde då :D

Kram och ha det bra!

Dagens bloggtips: Sminkblogg

Ni som är intresserade av smink måste definitivt kolla http://nyheter24.se/modette/lindahallberg/, Lindas sminkblogg. Sjukt duktig tjej som ger mig daglig inspiration! Smink har aldrig varit så roligt.

5/7-2011: Igång!!!

Skojar ni eller? Nu har det gått flera månader men idag får jag äntligen hoppa! Ska bara köra på några upphöjda bommar, men vafan. Det är ju ändå grejen att all denna väntan är över. Nu är det bara att försiktigt bygga upp honom och successivt öka belastningen och få upp kondition och så. Han är ju fullblod, så konditionen är nog inte så svår att få upp igen men muskler och tålighet måste vi jobba på.

Detta är galet roligt. Jag är nu taggad som aldrig förr, så snart jag kännt hur han känns ska jag anmäla till den första tävlingen! Jag menar, vi behöver knappast träna för att jag ska kunna styra runt honom i en clear round om nån månad...

Nu ska jag ta mig f*n tillbaka hit in på bloggen igen. Några kanske fortfarande är med mig? En ordentlig uppryckning är på g!

RSS 2.0