Ridning 30/6

Började med att skritta ca 20 min runt åkrarna. Tycker att det absolut bästa är att rida fram ute, skrittar nästan aldrig fram i paddocken. Om de ska gå där en timme, varför kan de inte få den positiva, sköna och roliga känslan av att vara ute först? Dessutom är det lösgjörande för hästen att skritta fram ute i något ojämn mark!

Börjar sedan arbeta i skritt på korta tyglar på banan. Ser till så att han tar innerskänkeln ordentligt genom att flytta ut bakdelen lite. Han fattar mycket fortare nu, så snart slutade han streta emot och tog stödet på bettet! Sjukt kul, förut behövde jag rida fram i minst en halvtimme och övertala honom, nu lossnar det mycket fortare.

Resten av passet var han lika trevlig. Började rätt tidigt galoppera och gjorde det avslappnat men rätt länge, eftersom han fortast blir lösgjord av galoppen. Helt otroligt! Han hade en skön framåtbjudning utan att stressa och dra som han brukar. Och eftersom han var så eftergiven kunde jag bara sitta med jämn kontakt i munnen, med stilla händer och bara påminna lite och forma med skänkeln ibland. Träningen har gett resultat :D När vi travade av sökte han sig snällt och fint mot en låg, längre form. Jobbade med ryggen precis som han behöver. Prima!

Bild från bad! Ska bli så kul när vi börjar träna lite mer teknisk hoppning nästa gång, då får vi se om dressyrträningen börjar ge resultat där :D


Jag som inte ens tycker SÅ mycket om rosa!


Nagellack, lackan, t-shirt, mobil... (a)

Nu åker mamma och jag och köper nytt foder, sen ska vi skrubba boxen och sen ska jag rida! :) ha en bra dag!

En enkel outfit


För en vanlig dressyrträning:
En svart pikétröja,
beiga Kyra K ridbyxor,
håret sätts upp i knut.
Det är prydligt, klassigt och passar bra för en vanlig dressyrträning. Tröjan stoppas INNANFÖR byxorna, det ser bara mer classy ut och så sitter den på plats så tränaren kan se ens hållning ordentligt! :)

Hjälp mig!

Vill att ni ska kommentera mer, tips på vad jag kan göra? :)

hjärtat på betet!

Underbart.

Tror att B.o.B verkligen kommer slå igenom iår. Älskar Paramore, Hayley är grymt vacker och awesome. Låten äger.


Sommarens hetaste färger!


Mintgrönt och korall, jaapp!

Kurres foderstat - 29/6

Nu går han på bete, med rätt mkt klöver alltså ganska energirikt men han går också inne på nätterna och rids fortfarande och tränar som vanligt. Det är detta vi har utformat foderstaten efter.

Han får:
4kg hösilage
0,5kg krafft groov 90
en skvätt b-vitamin
1 msk biotin
1 msk glukosamin

Musik är livet.




Let there be music.




Min ögonsten

Jag är kär. Det är bara så.

Bilden är från betet, visst är han fin?


Måste röra på mig!!


Ska träna lite, köra lite fys och sen ta ett dopp i den fina sjön här (är hos min farmor) och ha ett litet minispa för mig själv :D Naaajs!
Vad har ni haft för er idag? :)

Snyggt!


Längtar till Falsterbo, då är det dags att shoppaa! Tipsar er att följa min blogg då, bloggar hela veckan ;)

Torsdag 24/6

Åkte ut på moppen till betet, tog en halvtimme, och så ska jag åka fram och tillbaka många dagar framöver :P Blir åtminstone brun på armarna!

Tog ut min lilla tönthäst som är lite smårädd för allt, red ner honom till vattnet och testade att bada! Men lite övertalning och en säker ledare (jag) som gick före kom vi i. Och han tyckte det var så skönt vilket jag fattar med den här värmen haha... Härligt! Ska snart göra en "att tänka på-guide" till när man ska bada :D

Fin häst jag har!

Tarzan - Two Worlds (Swedish)

Älskar den! Älskar hela Tarzan.. Åh den är så fin så jag vill gråta!
Vilka är era favorit-Disneyfilmer? :)

Betessläpp

Igår hopptränade jag och Kurre för Hannah. Gick otroligt bra, vi kom på en ny grej jag ska tänka på för att han ska hoppa så bra om möjligt. Tränade en rätt tight båge på ungefär msv b nivå, hoppade en mindre bana med långa vägar många gånger i rad för att öva uthållighet och fokus hos mig. Slutade med att vi la det på 1.20.

Herregud va härlig han är!! Om jag bara sköter mitt mellan hindrena hoppar han så fint själv och jobbar lika mycket som jag, kändes inte som att det ens började bli högt med 1.20, snarare att språngkurvan blev bättre och att vi fick ha den härliga tiden i luften längre :D

Senare på kvällen körde vi honom till betet. Vi har betat honom under en tid för att han ska vänja sig vid gräs men jag är fortfarande orolig, han har nog aldrig gått på bete förut. Hagen var i alla fall jätte fin och han verkar trivas jätte bra, hans boxgranne går i hagen bredvid och de håller sig nära varandra!

Bild på Ditte och Min-San från när jag hälsade på dom <3

Go'kväll

Hoppat över bloggandet ett par dagar, för jag har faktiskt varit hos Min-San och hans nya ägare Ditte!

Ska berätta mer om det snart, och om Kurres och mina sommar/träningsplaner plus betessläppet!

Sötnosarna! Mina bästa vänner dom två alltså :)<4

Vilka är ni?

Är väldigt intresserad av vilka ni är som läser min blogg, kan ni inte kommentera
hur gammla ni är och vart ni kommer ifrån? :)

VM inte i TV?

Nej, fotbollen som vi inte ens skickade ett lag till direktsänds. Såklart! MEN Ridningen i Kentucky dit vi faktiskt skickar ett lag direktsänds INTE! Jag tror att med lite reklam och uppmärksamhet från media kommer svenska folket också uppmärksamma spänningen och stoltheten i att få följa sin nation när Sveriges näst största sport tar sig ut i världen. Kan inte ALLA skriva till Aftonbladet, DN, Tv4, SVT, radio...? Dags att kämpa kära vänner!

Bloppis - NU

Måste bli av med grejerna, allt är prutbart och inget är inklusive frakt alltså det kommer läggas till priset ifall ni inte bor nära mig och kan hämta själva. Kontakta mig på [email protected] eller via kommentar här nedan för frågor.
 Back-on-Track benpaddar st small 500kr
 Senskydd st M 50kr
Transportskydd från Bucas, försmå för ponnyn på bilden men sitter snyggt på en c-ponny/mindre d-ponny. 200kr

 Grimma storlek ponny / cob 80kr
 Flugskydd 20kr
Flugskydd 100kr
 Schabrak storlek ponny 100kr

 Schabrak från RTS Sweden, dressyr storlek ponny 50kr

Min-San Best of

Nu är det ett par dagar mer än ett år sen jag lämnade över Min-San till Ditte, tänkte fira / sakna genom att lägga upp känsloladdade bilder. Best of.

Är jag skön eller?

Vet ni en sak? Min häst har skaffat Facebook! Haha seriöst! Gå in och bli vänner med honom vettja, det är ju skitkul :D


Leta upp Sekur Säkerheten Jonson, har lär va den enda med det namnet...

Sommarläsning?


Högen innehåller bl.a.:
- Hästens näringsbehov och utfodring
- Kraffts Utfodrings - ABC
- Förstå din häst
- hästveterinären (200 frågor och svar om hästars hälsa och sjukdom)
- Utbildning av den unga hästen
- Ridlära
- Dressyr med Kyra
- Kraffts Vitamin och Mineral - ABC

Jag kommer nog dö, men vad gör man inte? Kunskap är nyckeln vet ni...

Sekúr 15/6

Hoppträning för oss idag. Vi tränade på snäva svängar vilket var jätte svårt i början, men det gick bra! Han bjöd på sig en massa och Cattis sa att det var kul att se att svängarna börjar funka nu och allt :) Great! Älskar min häst <3

Bild i repris

Torsdag 17/6

Denna dagen vart det fotboll med Adam på morgonen igen, rolig match mellan Argentina - Sydkorea. Eftersom jag blivit preppad med så mycket fotboll av Adam de senaste veckorna fick jag visa honom lite klipp från omhoppningarna i laghoppningen från OS i Athen 2004, Sverige kom tvåa om ni minns? ;) Snyyygga rundor från Malin och Rolf-Göran! Det var Flippan och MacKinley, fina hästar!

På eftermiddagen vart det avskedsfika med mina vänner, Cajsa åker iväg till Hälsingland och jag kommer inte se henne på massa veckor *snyft*. Snart åker resten också... Men de är underbara, mina vänner.

På kvällen rider jag Sekúr på banan som är aningen seg, kan bero på att jag inte hade sporrarna. Han blir så himla seg i början av dressyrpassen och då behöver man extra hjälp tills man övertalat honom att det är jobb som gäller :)

Ännu senare blir det en tur för mig till en av Uppsalas parker, där träffar jag Adam igen med flera. Alltid trevligt att prata!

Sekúr och jag på träning i tisdags

Nya köp



Tröja från Monki

Nytt nagellack från O.P.I

T-shirtklänning från H&M

Ska jag ta mig till dessa underbara i helgen eller innan?

Svar JA. Jag ska om jag så ska springa dit.

Sekúr 14/6

Först en sväng i backen, jobbar med rygg och bakmuskler! Sedan gick vi in på hoppbanan och började med att jobba med lösgjordhet m.m. Okej, jag är lite crazy, så jag fick för mig att jag skulle testa att hoppa nåt av de hinder som stod framme.

Vanligtvis hoppar jag alltid med kombinationsbett och martingal. Bettet för att han är så pigg och stark och har hoppats på det eller andra starka bett innan, jag har inte betslat ner än. Men oj så bra det gick! Han var jätte positiv, lugn och lyssnade, väntade och gick jätte bra att få tillbaka efter hindrena :) Hoppade några hinder i följd och som max en 1m hög oxer. Underbara häst.


Måndag 14/6

Först äter jag lunch med pappa och min kompis Adam, sedan glor jag och Adam på VM matchen danmark - holland. Visste ni att jag var fotbollsintresserad? Inte jag heller om jag ska vara ärlig haha, det har kommit sista veckan :) Men det var för i övrigt en trist match, hände inget förutom Danmarks självmål och Hollands mål som kom i slutet...

Senare på kvällen går jag först ut med mina kompisar, men eftersom inget hände gick vi hem till Paulina, åt chokladkaka och drack te. Jag har underbara vänner! Massa mysigt snack med min kära barndomsvän Cajsa på vägen hem och en till kopp te och massa prat väl hemma också :)

Här är vårt avslutningsfoto förresten :) De sju dödssynderna alltså (uppifrån vänster): Fåfänga, avundsjuka, girighet, vrede, frosseri, lust och likgiltighet.


Söndag 13/6

Denna dagen fyller min kära mamma år. Mysigt firande på morgonen, jag tar hand om Sekúr och sedan blir det familjemiddag på kvällen.

Kurre var jätte mysig, hade lite markarbete med trav över upphöjda bommar och mycket galopp i låg, rund form. Ökade tempot lite och såg till att galoppen gick att förändra.


Bilden är på mig när jag var tio :) puss


Lördag 12/6

Min dressyrtränare Elin red Sekúr, jag jobbade först tre timmar och sedan tog jag en sväng på stan med pappa för att leta presenter till mamma :) Blev lite grejer till mig själv också (a)


Juste, min fina avslutningströja :D<3 9A och B gick ihop om den, så det är alla våra namnteckningar i ryggen också. Väldigt enkel men jag älskar den, älskar ju oss allihopa (a & b) så det är som en familjetröja haha :')

På kvällen blev det lite VM, musik och snack hos Adrian med mina kära vänner. Lika mysigt som alltid!


Nu är det SLUT

Grundskolan: Check

I torsdags gick jag ut nian och skiljdes från min underbara klass efter 6år. Skönt med sommarlov, ja men jag skulle ärligt talat kunnat vara kvar..! Älskar min skola och alla däri...

Men nu när det är slut kommer jag ha mer tid till hästen igen, och bloggen. Hoppas det kommer bli en härlig och rolig sommar för er alla och speciellt för mig så ni får något roligt att läsa om haha :)

Puss!


Jobbar, tjänar, spenderar.

Sitter inne på mitt jobb. Solen skiner, jag behöver bli brun men ändå sitter jag här inne. VARFÖR?! Äsch, kommer få pengar för det och då blir det värt. Ska köpa lite nya kläder och grejer för sommaren, ska också köpa något snyggt och något användbart till Kurre och sedan ska cashen sparas inför Falsterbo i sommar!! Kommer vara helt pank innan skolan börjar igen...

Juste! Efter den här sommaren börjar jag ju gymnasiet! Gud så spännande, jag är lite smått livrädd faktiskt... Ni andra nior på utgång, vad har ni sökt för linje? :)

Jag har verkligen the best of both worlds!

Bloggtorka

Har inte blivit mycket bloggande på sista tiden, faktum är att jag inte ens varit mycket i stallet. Har inga nya bilder, filmer eller träningar att berätta om. Allt för att det nu är sista tiden med min klass som jag har gått tillsammans med i sex år, jag är med dem varje dag. Mamma och mina tränare har ridit, men jag har självklart ridit minst tre-fyra dagar i veckan ändå :)

Han är fortfarande bäst!

Tillskott

Har börjat komplettera min kost med extra vitaminer och Omega 3, sväljer två kapslar och en tablett per måltid. Ganska duktigt tycker jag! Man ska aldrig ersätta en varierad kost med tillskott, men det behövs ofta lite extra och jag mår så mycket bättre när jag äter dem här :) Och så sveper jag minst två glas jos om dagen! Frukt och grönt är också viktigt, och gott!


RSS 2.0