Träning förra veckan


Hoppträning

Tränade för Hannah i tisdags. Glömde skriva upp men kan berätta nu att det gick riktigt bra. Vi övade på att hoppa hinder på kortsidan, hålla en bra galopp och få halvhalterna att gå igenom. Det är det viktigaste, har jag en bra galopp och han lyssnar på halvhalterna så går allt skitbra! Vi övade allt på en bana på drygt en meter och så blir det tävling om nån vecka nu :)

Bal

Hektisk vecka ännu en gång, men nu har vi haft vår vårbal så jag tänkte slänga upp lite bilder och visa hur jag såg ut! :)

Stressig helg!

Haha, jag sa att jag var igång med bloggandet sen skriver jag inte på flera dagar... Till mitt försvar kan jag säga att jag har haft en väldigt stressig vecka, vi har haft vår sista vårkonsert med skolan och vi nior har alltid extra ansvar och massa framträdanden vi måste öva på. Det tar tid och energi. Sen har jag fyllt år så har firat med vänner, familj och så :D


Härlig badbild från när jag var på ridläger i skåne för ett par år sen! Snart berättar jag vad jag fick i födelsedagspresent.. ;)

Träning


Hoppträning 18/5

Igår tränade jag för Cattis Hadin, en lyckad träning tycker jag och det var mycket som jag verkligen behövde träna på! Red till träningen och hem igen, blev tre timmar i sadeln så var helt slut efteråt...

Mamma filmade så lägger upp filmerna sen, och så ska jag skriva mer ingående om hur det gick och vad vi gjorde :)

Sveriges rankning

Enligt poäng är detta sveriges 10 bästa ryttare just nu (alla grenar):
1. Rolf-Göran Bengtsson
2. Douglas Lindelöw
3. Henrik von Eckermann
4. Patrik Kittel
5. Niklas Arvidsson
6. Jens Fredricson
7. Svante Johansson
8. Malin Baryard-Johnsson
9. Linda Heed
10. Erika Lickhammer

Tycker kanske att Patrik Kittel ser lite ensam ut på den där listan..? Tror Tinne ligger på kanske 13de plats eller något.

Svante Johansson och den otroligt fina hingsten Saint Amour.

Har ni besökt...?

Någon av er som besökt nån av dessa ridsportbutiker? Skulle ni kunna berätta vad ni tyckte om dom (service, sortiment, storlek, priser) och vad de hade för märken ungefär?

- Sharpman
- Skara Hästsport
- The Horse, Stockholm
- Helsingborg Equestrian & Pet
- Kvalité Häst och Hund
- Gelas Ridsport AB
- Hamre Ridsport
- Svensk Ridsport, Kungsbacka

Mountain Horse - Bra jobbat!

Måste säga att Mountain Horses sommarkollektion är allt annat än fy och skam! Inte alls lika plastigt och tråkigt som jag brukar tycka att deras grejer kan vara. Tummen upp!

Deras jeansridbyxor tycker jag helt klart är de absolut snyggaste på marknaden! Sömdetaljerna är urcoola. Tävlingsskjortan är skitsnygg, om man vill tävla utan kavaj tycker jag man ska satsa på den blå, mycket snyggare än att rida i vitt. Men jag har den vita, funderar på att köpa den blå med...

Fler kategorier!

La till kategorierna "träningstips" och "skötsel" och tog bort "hästhållning", det vart lite rörigt.

Nu ger jag er en enkel guide till hur ni hittar på min blogg med hjälp av kategorierna! :)

Bettguide: Har här lagt upp en serie inlägg om olika bett och dess inverkan, samt mina egna erfarenheter av dem. Kommer fortsätta lägga upp där när jag hittar något intressant.

Frågor till er!: Olika frågor jag ställt till mina läsare genom min tid som bloggare. Ni får gärna titta in och svara på de gamla, ibland händer det att någon av er tar upp en så intressant åsikt att jag bestämmer mig för att ta upp ämnet igen i ett nytt inlägg :)

Hantering: Är några råd som rör lite mer NH/Horsemanship. Det kan vara allt från mina åsikter om olika teorier till några tips på utrustning eller tips på övningar man kan göra för att bygga upp förtroende mellan häst och ryttare.

Ryttarens "fritid": Tar upp allt som händer utanför stallet, mitt liv annars så att säga :) Finns också tips på kläder och lalala... allt utanför som sagt.

Sekúr: Mer info om min fina häst, vilka foderstater vi haft, vad veterinären sagt etc. Vad som hänt och ska hända med min fina "lilla" Kurre :)

Till Salu: Grejer jag säljer över bloggen.

Träning: Berättar om alla Sekúrs och mina träningar / ridpass.

Tävling: Alla våra tävlingsresultat.

Videobloggar/filmer: De videobloggar och filmer jag lagt upp.

Ängaskog's Min-San: Det jag skrivit om världens underbaraste ponny, min förra ponny. Berättar om vad som händer honom nu!

Träningstips!: Lägger upp olika tips till hur man kan lägga upp sin träning, vad man bör tänka på samt olika övningar :)

Ny kategori!

Förutom att jag vill påminna er om frågestunden så ska jag berätta om en ny kategori jag lagt till. Ryttarens "fritid" heter kategorin där jag kommer lägga upp inlägg om allt utanför stallet. Bara en liten del av bloggen, men jag hoppas att ni kommer gilla det :) Förresten så skulle jag verkligen vilja att ni ökar på med kommentarerna. Så ni kan väl alla svara här,

vad tycker ni om kategorin?

TIPS: Inpackning


Måste tipsa er alla om L'oréals hårinpackningar, de är billiga (kostar 85kr) och man känner att de funkar. Dessutom luktar de underbart, otroligt prisvärda. Denna som jag använder en gång i veckan är för blondt hår och luktar honung.

Vi som rider ofta och tvättar håret ofta måste vara noga med hur vi sköter det. En inpackning är mer än bra att ha i badrumsskåpet! :)

Är ni intresserade av sånt här..?


Mina kläder utanför stallet? Mina vänner utanför stallet, är de intressanta? ;)

FRÅGESTUND!

Såå, nu när jag drar igång igen tyckte jag det var hög tid för en frågestund :) Kom igen nu med alla era frågor, svarar på allt, och det kan handla om vad som helst mellan himmel och jord, hästar eller inte. Bring it on!

Hjälp!

Skulle behöva er hjälp, nu drar jag igång bloggen igen PÅ ALLVAR och skulle vilja veta om ni har tips på hur jag skulle kunna dra upp besökarantalet eller annat som skulle förbättra min blogg?


Haha såhär kan det låta...


När min klass samlas i en buss! Sötnos Agnes är inte dålig på att visa sitt missnöje.. haha :P 

15/5: Hopptävling

Okej, det gick så j*vla dåligt. Det har ju gått bra alla andra gånger, så jag ska inte bli för besviken för det. Första klassen fick jag ett stopp på första hindret (ingen galopp) sen blev han förjävla stark och tillslut missade vi 6an, hann inte svänga och jag utgick på egen begäran för jag kunde inte ens få stopp på honom. Så onödigt att ta de två sista hindrena då.

Andra klassen (1.05m) gick nästan sämre, men ändå bättre. Han lyssnade lite mer, var inte lika stark och var lite rundare i galoppen. Men han var så SEG. Tror han hade blivit lite trött av värmen. Och vi stannade ut oss på femman. Jag vet inte vad jag ska säga, han var svår idag men jag red inte ens. Gav upp på en gång utan att verkligen försöka. Aja, tar igen det nästa gång!

Man måste kunna ta motgångar lika bra som framgånger och bara kämpa hårdare. Måste bara skärpa mig nu och fortsätta träna :) Frösåker med Lurbolaget om två veckor, rider förklassen och troligtvis lagklassen med.

Dressyrträning 7/5

Glömde att berätta om mammas dressyrträning förra fredagen. Elin Backman, en som har häst i vårt stall (jätte duktig på dressyr) hjälpte mamma med dressyren då och hoppade upp själv och red en stund. Hon märkte snabbt hur svår han är, men ändå påpekade hon hur mycket steg det finns att plocka fram i honom. Hon gillar honom verkligen mycket :)

Och jag älskar verkligen min häst <3

Backar

Att klättra och skrittar i backar är ett otroligt bra träningstips. Hästen tränar alla musklerna speciellt bakbenen och ryggen samtidigt som ryttaren tränar balansen. Båda mina hästar har tyckt att det är jätte roligt dessutom, vilket bara är en av fördelarna :)
Här kan ni se hur kul Kurre tycker att det är! Öronen rakt fram och tempot högt :) Dock ska man komma ihåg att inte låta hästen trava uppför, det sliter!

Skritta fram ute!

Om hästen ska gå en timme inne på banan, kan man inte unna den fem-tio minuter ute på gårdsplanen, på nån skogsväg etc. då så den får värma upp med lite entusiasm! Jag tycker att hästen brukar kännas mycket trevligare och fräschare om den får skritta fram ute, det är ju mycket roligare plus att det är varierat underlag :)

Tips: Hovvård

Kurres hovar har blivit lite sprickiga, så när han skoddes nyligen frågade mamma om vi kanske borde börja smörja in dom med hovfett. Hovslagaren gav oss svaret att det enda som verkligen funkar utan att va beroendeframkallande, okej kanske det som är mest värt att köpa iaf är vanlig matolja! Som man bara penslar på, och det har faktiskt hjälp redan efter nån vecka för oss :)

Ridpass: Söndag 9/5

Skrittade ut i cirka 90min, hade på gramanen och jobba lite med att få honom låg och rund, göra lite skänkelvikningar och så :) jätte mysigt var det! Hade en otrolig tur att det inte regnade...

Sen fick han ordentlig ompyssling: nogrann borstning, nyklippt man, alla sårskorpor blev smörjda med min mirakelsalva, Helosan i mungiporna, hovarna blev spolade och insmörjda, han fick på sig sina Back-on-Track på alla fyra, blev stretchad m.m. :) Riktigt mysigt tyckte han att det var!

Innan och efter tävling

Tävling handlar inte bara om den enda minuten du är inne i arenan, utan det handlar om år av arbete! All skötsel som hästen får, från födseln och framåt kommer påverka tävlingsresultaten. Vi måste vara väldigt noga med att minnas detta hela tiden, att det är ett heltidsjobb att hålla hästen i trimm.

Dagen innan tävling låter jag aldrig Sekúr vila, inte heller gå för hårt. Han får gå ett lugnt pass utan att bli svettig. Han ska bara få sin motion och ridas igenom, så mycket lösgörande som möjligt. Kom ihåg att det inte går att ändra något eller lära hästen något nytt dagen innan tävling! Dock kan man ju finslipa på rörelserna, halvhalterna etc. :)

Dagen efter tävling får han heller aldrig vila, då blir han bara väldigt lätt stel. I stället får han helst ridas ute i flera timmar, helst bara skritt så han får röra på sig och bli varm i hela kroppen utan några större krav. Och så brukar jag vilja ge honom massage eller något efter det.


Tävling: 0.95, 1.00m

Resultat:
95cm - 0/4 fel
1m - 8 fel

Utvärdering: 95cm, jätte bra runda och allt kändes bra förutom att jag släppte iväg honom så det blev för flackt mot sista hindret (såklart -.-).
1m, första tre hindrena var PERFEKTA. Okej det kändes inte helt 100%, men det kändes som att jag gjorde det bästa jag kunde. Mellan trean och fyran var det ett relaterat avstånd och där blev jag inte klar med halvhalten innan fyran och ja... Kom för nära, sluta rida för jag blev lite paff, trodde det var kört men han hoppade ändå, fick med sig halva hindret och jag låg på halsen x) Haha lyckades resa mig, men hänge resten av banan bara med på en stigbygel! Riktigt förvånad över att han tog resten felfritt, inklusive kombinationen. Kul att se att han kan ställa upp och bjuda på sig själv! Juste, de andra fyra felen kom från volten jag la efter fyran och försökte ta stigbygeln, men lyckades inte :P

Bloggtorka - nehe?

Ja ni kanske har märkt det, har inte skrivit nåt på senaste tiden! Vet egentligen inte riktigt vad jag ska snacka om. Men nu är jag sugen på att skriva igen, så ni kanske kan komma med förslag? :)

Sådärja!

Nu när ni fått se några av mina gamla fula vloggar skulle jag vilja höra om ni har några önskemål på vad jag kan prata om nu? Jag kan ta upp vad som helst! ;)

Och fler...


Videobloggar

Varsågoda, mina äldsta, fulaste videobloggar :) enjoy!


Från tävling till vardag

Alltid en liten process att ställa om från tävling till vardag :)

Utvärdering av ET

Equiterapeuten kom som sagt i torsdags. Tydligen är Kurres spänning i ena bakbenet helt borta nu! Dundeer! Och sen sa hon att han är så smidig, hon måste vara jätte försiktig när hon ska ge akupunktur eftersom han kommer åt att sparka (han tycker inte om nålarna än x) ) vart hon än står haha. Och sen sa hon att vi ska kolla om sadeln verkligen passar, vi borde kolla efter en som har mer plats runt manken för den här hämmar tydligen muskeltillväxten i ryggen. A men bra då vet vi det så vi kan fixa det snart. Dags att åka till Mustang :D

Sammanfattning av veckan

Den har varit väldigt körig, som ni kanske märkt eftersom jag inte bloggat. Men i tisdags tränade jag, i onsdags longerade mamma, i torsdags kom ET och i fredags vilade han. Vi har testat det nya bettet, men ska nog byta för det funkade inte så bra. Mer om det sen.

Nu är jag igång igen!

RSS 2.0