21/6 - 2011

Kan inte fatta att jag är här och bloggar. Har tänkt på att göra nåt inlägg ett tag nu, men vet liksom inte vad jag ska skriva. Bloggar ju nu med en vän på http://vagabond.devote.se och gillar den bloggen skarpt än så länge!
Men det blir ju inget hästbloggande där och jag har ett ohälsosamt beroende av att alltid skriva ut mina tankar någonstans så jag måste skriva lite här också haha!
Snabb update: Kurre är så himla gullig och trevlig varenda dag. Jag måste passa på att rida ut nu när det regnar, för han hatar faktiskt att rida ut när det är flugor ute. Jag får galoppera nu! Men istället gav jag honom vila idag, jag hade huvudvärk men jag ser fram emot att få känna hans lycka imorgon :D

Sommarplaner

Jag kommer att ha Kurre hemma hela sommaren, och antagligen rida honom själv förutom en vecka då jag är på Peace & Love (nån som ska dit? :D). Planen är att få igång honom och går allt som det ska så hinner vi starta en eller två tävlingar innan skolan börjar igen.
Idag börjar jag trava lätt på böjt spår och om två veckor är det lätt galopp. Sedan, om fyra veckor, får jag börja hoppa små hinder. Det är ju sjukt lång tid dit?! Hur ska jag hålla ut...

Totalt beroende

Herregud, nu har jag nästan övergivit den här bloggen men kan ändå inte sluta. Trots det, så bloggar jag på en blogg till! Ni som är musikintresserade borde helt klart besöka min och Heddas blogg, Vagabond.blogg.se . Kan vara lite intressant sådär

Det funkar braa

Jag har verkligen haft ett fokus på Kurres form de senaste veckorna, att han VERKLIGEN ska släppa spänningen i nacken och eftersom jag nästan bara skrittar så kan jag verkligen lägga ner energin på det.

Har börjat passen med att först snabbt känna efter hur han känns för dagen: söker han kontakten med bettet? Spänner han sig? Jobbar han med bakbenen?

Sedan jobbar jag lite med överställningar för att släppa spänningen och målet är att kunna räta ut halsen så att nacken blir lång och så rund och låg som möjligt.

Jag jobbar med ställningar, volter, serpentiner och sedan sidvärtsrörelser för att få med bakdelen och är väldigt konsekvent. När han spänner upp nacken jobbar vi med ställningar igen.

Så fort han börjar slappna av blir jag så mjuk och känslig jag bara kan. Målet är att bara sitta och spela med fingrarna med en lätt kontakt i munnen och driva för sätet. Ofta funkar det bra efter ett tag nu! Då jobbar jag med att variera formen lite högre och också variera ställningar från lätt ställd åt båda hållen, till överställd till rakställd. Sedan travar jag långsidorna och han börjar hålla formen bra där med!
Han börjar bli så fiin! :D

vlogg


God morgon, kära övergivna...

... blogg. Jag tycker att det är jättetöntigt att blogga ifall man inte skriver något "av värde". Om man inte gör det på rikitgt liksom, hittar sin grej och skriver något intressant. Och just nu finns det inget intressant i mitt liv! Inte i hästväg i alla fall...

Jag kommer igång med Kurre mer och mer i alla fall, och en till två gånger i veckan rider jag Lorden också. Men jag är så lycklig som får rida min alldeles egna, älskade, fula älg. Jag är barnsligt glad varenda gång jag får rida honom! Han börjar slappna av lite mer i nacken nu, vilket ju är skitbra!

Min plan för varje ridpass är att så tidigt som möjligt lossa spänningarna i nacken genom att stretcha den lång och låg och mycket lirkande åt sidorna. Men målet är att så snabbt som möjligt ha en mjuk kontakt i handen och påskjut från bakbenen. För att nå dit jobbar jag också med lite tempoväxlingar och sidvärtsrörelser. Jag rider med mjuka bett, inget spö och inga sporrar för att verkligen ta vara på tiden då jag kan få honom riktigt känslig för hjälperna!

I mitten av passet försöker jag ha honom mer på bakbenen i en lite högre form, för att just träna upp bakbenen och avlasta frambenen. Men i slutet får man ju lägga ner honom igen, han blir ju så lätt hög i formen.
Först: Lite sol
Sen: Ut till hästen!

Svar:

Hej, är Rosendalsgymnasiet bra?,kanske den som gör motivationen låg och irriterad på mycket. :) :P
Svar: Jag trivs himla bra på Rosendal! Visst, nu i slutet var det lite mycket men det berodde nog mest på min dåliga planering. Annars tror jag verkligen inte att jag skulle trivas bättre någon annanstans. Jag skulle antagligen känna mig helt missanpassad någon annan stans haha!

Vlogg


Svar:

Linnea om Addaa!:
Hej Maja!! Grym blogg! Jag funderar lite på att färga håret ljusare, har typ brunt nu, och jag tycker att du har grymt fin hårfärg!! Så jag undrar vart du färgade/vad du använde för färg? Eller det kanske är din naturliga? 
KRAM
Svar: Hej och tack så mycket! I vintras tonade jag mitt hår mörkare hos Hair Studio i Uppsala tror jag de heter. Det vart inte brunt, snarare mörkblondt och sedan har det gått ur mot min naturliga som är ungefär som jag har nu!

Dock vill jag ha ännu ljusare hår, så jag använder John Friedas schampo "Go Blonder" som man kan köpa på bl.a. Kicks och Åhléns! Funkar jättebra, men man ska ju då vara blond för att använda det annars blir nog färgen inte bra :) Men ifall du har brunt hår och vill ha ljusare ska du deffinitivt gå till en bra frisör som kan ge dig råd innan du väljer nyans, lätt att man inte kan förutse resultatet vilket en bra frisör ska kunna :) Lycka till!
kram!

RSS 2.0