JOBB! (eller?)

Haha jag som skulle sluta... ni ser, jag kommer nog uppdatera lite då och då :)

Slutar blogga

Jag orkar helt enkelt inte, får ångest så fort jag tänker på bloggen... Jag kanske skriver lite då och då och berättar vad som händer, eller om jag har någon dunder övning som jag verkligen måste dela med mig av. Och vem vet jag kanske får upp intresset igen?

Well tills dess, see you!

Aerosmith - I don't want to miss a thing

Adept - The ballad of planet earth

Prodigy - Invaders must die

Muse - Plug in baby

Inget bloggande i helgen!

Idag åker jag till Grönan med lite stallkompisar, sedan följer jag med Ditte (Min-Sans nya ägare) till henne och kommer hem på måndag! Får se om jag hinner blogga då, för ska väl ut på kvällen då med tror jag :)

Sedan på tisdagen ska vi till Mustang och prova sadlar, på onsdag börjar jag gymnasiet (!!). Idag ska förresten veterinären komma och kolla på hans ben :)


Fredag den 13

Igår åkte jag ut till en hage mitt ute i ingenstans med mina kompisar för att grilla och tälta. Väl framme inser vi att vi inte har någon täckning och... det är natten till fredag den 13. Men vi fick inga besök av Jason och nu sitter jag här, levandes hemma i min soffa! Ska fortsätta lyssna på lite grunge och trash, sen ska jag bege mig ut till Kurre. Längtar så efter en uteritt!

Igår gick det kanske inte lika bra som de två tidigare dagarna, han var lite stel i början men tycker att han gick riktigt bra de få varv på volten som jag tog i galopp och sedan blev han mjuk i traven efter det som vanligt. Han behöver värmas upp ordentligt den gamla mannen!

Musik och Blodrött

Sitter och ändrar lite på mina spotifylistor. Jobbar lite på att organisera min lista med lite hårdare musik, mycket grunge, alt., heavy metal, trash metal med mera hoppar in på listan! Häärligt, och naglarna ändrar nu färg från mintgrönt till blodrött! Mmmm...

Är alldeles snart påväg ut till Kurre, han var grymt fin både igår och i förrgår så det ska bli kul att se om han är lika fin idag!

Stövlar och annons

Tänkta svara på två frågor!

Amanda: Lägg ut bild på dig o stövlarna!

Svar: Bild upcoming! :)


Josefin: Kan du inte lägga upp om vad det stog på kurres annons och hur den såg ut :D ?
Svar: Han var inte ute på annons. Jag hade varit på Falsterbo och mamma och min coach hämtade mig och åkte runt med mig i Skåne till flera stall och kollade på hästar. Vi skulle till stall Kuskahus som våra vänner köpt hästar ifrån, men Sven-Inge (han som jobbar där) var inte hemma så de hänvisade till hans kontakter på stall Karupslund iställer. Vi åkte dit för att kolla på en 6-årig fux men han passade inte mig riktigt, jag kände mig jätte osäker på honom. Sekúr skulle egentligen blivit tävlad av dom och inte visas för så många då han är en väldigt personlig häst. Men de visade honom för mig då mitt sätt att rida passar honom väldigt bra så det funkade jätte bra, trots att mitt första intryck av honom när de visade honom var att han var en stel gammal svan... Men jag föll, och jag har aldrig gjort ett bättre köp :)

Kurre när jag såg honom första gången...

Kurre och jag nu <3


Underbar långritt på min underbara häst

Idag red jag ut på min fina häst. Testade en ny väg och red faktiskt hela vägen till min nya skola! Det var en väldigt fin runda som jag nog kommer rida mer när han är helt bra! (Var ute i hela två timmar!)

Han är så himla mysig, jag är helt kär! Så underbart när han är så pigg och rolig, men ändå så snäll att han lyssnar när jag säger till honom och håller sig lugn när jag ber honom om det. Förut var han jätte jobbig att rida ut på, jag var tvungen att ha ett skarpare bett, thidemantygeln eller graman. Nu rider jag ut på tredelat utan martingal eller nåt och han lyssnar så fint. Vi börjar verkligen lära känna varann, åh vad jag älskar honom!

Vad har era favorithästar som ni gillar? :)


två nyheter

Är snart påväg ut till Kurre för att rida, ska väl rida ut om det är bra väder och fortsätta trimma, annars blir det dressyrtrim i ridhuset eller markarbete på hoppbanan.

Mamma har varit väldigt duktig och bokat en tid på Mustang så vi ska åka och kolla på en ny sadel till Kurre. Den har nu klämmer lite över ryggen på honom, så han kan inte sätta muskler som han ska. Om någon är intresserad av en svart flatback, Tolga så börja fundera på det! (Den han har nu) Kommer upp med mått på den snart :)

Mamma har också bokat en plats på träningar för Louise Haaga för mig i höst! Ska bli väldigt roligt och jag hoppas att jag ska lära mig en del :)

Filmkväll!

Igår öste regnet ner, och hur kan man då spendera dagen bättre än med lite filmer?

Ja, jag är stammis på Hemmakväll hehe... Fick mig ett medlemskort igår! Så för ett bra pris fick jag och min bardomsvän Frida hem lite snacks och 5 filmer! Under dagen (och nu på morgonen) har vi sett:

Becoming Jane (min egen film, den är riktigt mysig men jobbig...)
Pride and Prejudice (den amerikanska versionen med Kiera Knightley, åh så härlig!!)
Atonement (Usch vad den är bra men så himla deprimerande!)
Ace Ventura - When nature calls (för att lätta på stämningen :D)
Hidalgo (ÄLSKAR'T! Nu är jag sugen på att rida :D)

Har en kvar, Wuthering Heights ska jag sätta mig framför snart men kommer dö för den är också så jobbig...
Aldrig mer såhär många jobbiga filmer på en gång! :( Blir så ledsen...
Har ni sett någon och vad tycker ni om dessa filmer? :)


Uteritt

Tycker verkligen att all träning är mycket roligare utomhus! Så tänkte skriva en liten "uteritts-guide" med tips på vad man kan göra ute och vad man ska tänka på.

- När jag ska intervallträna brukar jag rida iväg till en stor äng. Det blir mycket roligare och mer motiverat när man inte bara rullar runt på fyrkantspåret utan man kan variera ställning och så mycket mer på en äng. Man håller självklart koll på att rida lika mycket i höger och vänster galopp ändå! Den cirka 20 min långa skrittvägen fram och tillbaka blir perfekt uppvärmning och avskrittning!
Tänk på att: Kolla med markägaren var det är okej att rida. Om det är en åker där något odlas eller om det t.ex. ska skördas hö där ska man inte rida där! För det första kan det förstöra odlingen och för det andra kan hästars träck göra att höt /hösilaget innehåller parasiter när man sedan ska fodra hästarna med det. Inte bra eller hur?
- Träna dressyr ute är otroligt roligt och nyttigt. Hästarna är ofta mer uppspelta och svårkontrollerade ute, därför kan det vara en bra check att se att hästen verkligen lyssnar på en, inne på banan har den ju inte så mycket annat att göra. Rid öppnor, slutor och skänkelvikningar sicksack över vägarna, rid tempoväxlingar, halter, avbrott och igångsättningar. Detta brukar göra hästen mycket tillfreds och lösgjord! Att öva t.ex. ökningar och skänkelvikningar ute tycker jag bidrar mycket till kvalitén eftersom hästen gör det med mer glädje och power!
Tänk på att: hålla dig till utmärkta ridstigar. Markägaren och de andra som vistas i skogen (joggare, skidåkare, barnfamiljer, hundägare...) brukar inte bli glada av att hitta hästarna på stigar där marken är känslig. Är det blött eller väldigt torrt ute är risken stor att marker och stigar förstörs när man rider på dem. Om vi inte håller oss på den goda sidan med markägarna är risken stor att de drar ner på ridvägarna vilket påverkar oss alla.
- Gamla hederliga uteritter slår ju aldrig fel heller. Låt hästen slappna av under lägre krav och njut också själv av utsikten från hästryggen! Utforska backar och varierad terräng vilket stärker er båda. Våga dig på att vara ute längre än en timme, hästen kan få jobba under mindre krav på formen och istället få galoppera, trava och skritta på friskt under en ryttare i en något lätt sits. Härligt! Är hästen osäker ute brukar ridturerna bli mindre trevliga och snarare lite frustrerande. Ta med en kompis och en säker häst så blir det hela mycket roligare!
Tänk på att: vara trevlig, hälsa på och ha tålamod med fotgängarna och cyklisterna. De kommer ha mycket mer tålamod med våra nervösa flyktdjur och vara betydligt mycket trevliga att ha att göra med när vi stöter på dem ute! Om vi alla föregår med ett gott exempel och ler och hälsar ute kommer vi bädda för att hästar och ryttare tas emot bättre av "samhället" :)

Kurre redo för en uteritt! (Nej jag hann inte ta av tävlingsgrejerna...) Gramanen är på för att han lätt blir stark och distraherad ute, minskar bråken :) Rider dock inte alltid ut på den.

Medicin e ekligt!



En dag i stallet



Kurre väntar i spolspiltan när jag fixar hans box.

Katten ska alltid bli klappad när jag mockar...

Nästan klar för ett ridpass.
Först mockar jag, gör foder, borstar snabbt och rider. Sedan sköljer jag av hovarna, borstar hela honom noga, tvättar karlederna om det regnat, torkar dem och smörjer med hästsalva. Jag putsar den utrustning jag använt och sen är jag klar!

Old pics'

Haha rotade lite i arkiven som man säger, titta här bara! Konstiga sminkvanor, mobilbilder och smöriga poser... Brunt hår på vissa också :O Gosh! Vad tycker ni?

RSS 2.0