Sista ruschen...

Okej nu är klockan 13.13. Klockan 17.00 ska jag vara hos Cajsa, det betyder att jag har mindre än fyra timmar på mig att:

- Göra ett litet hemmaspa för att tagga 100%
- Springa ner på stan och köpa en klänning (har inte gjort det än!!)
- Hämta alla discoljus på mammas galleri
- Packa allt jag ska ha med mig
- Fixa håret
- Göra en satsig sminkning
- Fixa naglarna
- Göra en nyårsinspirerad sallad
- Se till att vi har all dricka
- Bära allt till Cajsa

Oh Lord!

Ridpass onsdag, Kurre.

Till en början var jag jätte trött och han kändes stel och tråkig. Men efter trekvart som vanligt var han mjuk och fin i munnen. Till en början går han bara emot och vill dra upp huvet i luften och springa på. Och fuska med bogarna och vägrar ställa och så vidare... Men när man lirkat och jobbat med åttor och ställer ut och in, jobbar övergångar och öppnor m.m. Då lossnar han ju efter ett och då kan han faktiskt ta stödet på bettet och söka sig riktigt fint neråt. Det är så lätt för honom att bara dra in nosen och sänka ryggen. Men i slutet då då kunde man lätt ställa om i varvbyten och göra avsaktningar och igångsättningar utan att han spände sig. Så framåt går det. Vill bara förkorta uppvärmningstiden med en kvart åtminståne..

Kommer nog ha kvar honom längre än planerat, så det blir ett ordentligt jobb att få honom fin nu :) Han behöver hopptränas mycket mer men eftersom det är vinter kan vi ju ta det lite lugnt. Måste dock rida honom mycket, han får mindre än hälften så mycket kraftfoder som de andra hästarna i stallet och rids lika mycke, ändå har han överskottsenergi! Himla hopphäst, han blir aldrig trött :P


Ridpass Sekúr, tisdag.

Efter att jag ridit Colle i tisdags red jag då min egna häst, Sekúr. Han var snorpigg och blev lite stressad av en bil utanför haha. Den körde fan in i ridhusväggen :O Men det gick ändå bra tycker jag, fick jobba med att mjuka upp honom så mycket jag kunde i skritt och trav och sen försöka låta honom jobba lite i galoppen så att han blev av med en del energi. Har börjat öva lite på byten, han kan ju det men har nog inte gjort det mycket på sistone och jag måste lära mig hans knappar. Tycker att det börjat bra åtminstone!

Ska berätta lite om hur det är att rida honom. Kurre har ju muskler på lite fel ställen så det gäller att han för jobba ordentligt med ryggen och gå så lågt som möjligt. Tycker faktiskt att han har blivit bättre! Men det tar ju lång tid att bygga om musklerna speciellt på honom som är lite äldre (13år). Han tar nästan en trekvart att mjuka upp! Man måste låta det ta tid och och skritta och jogga fram ordentligt sen lossa på honom i båda sidorna. Han har mer muskler i höger sida vilket gör att han är svår att ställa till vänster. Och i höger varv vill han gärna överställa och skjuta ut bogen, så man måste hålla emot ordentligt med ytterhjälperna så att man trycker in bogen och håller honom kvar på spåret plus ser till att han ser ut som en banan och inte en fiskkrok :)

Han är också lite lat i dressyren och vill gärna fuska, så det gäller att man inte fegar och slutar driva trots att han är både stor och pigg! Men han har börjat gå riktigt fint och avslappnat i slutet nu :) Ska försöka fota nån dag!


Cool Water

Red Colle för ett par dagar sen, Tilde har stallfördbud på 50 dagar för att hon har skållat sin mage:O jätte läskigt! Stackars henne...

I alla fall så är det en jätte gullig häst, man märker att han är en bäbis men han är ändå jättetrevlig! Skulle ta lite mycket plats så man fick va noga med att berätta vem som bestämde hahah..
   Han har inte gått några dar då eftersom Tilde inte får rida. Jag tyckte att han var lite seg ibland, och så var han lite mysigt tjock, så jag fick ta och hämta sporrarna så att det inte skulle bli så tjatigt. Men han var ändå fin i munnen och tog alla hjälper på rätt sätt, så att man bara behövde hålla stödet och vara lite känslig i handen och se till att ha framåtbjudning så kom han som han skulle :) Men lätt var han inte kan jag säga, han var lite vinglig när han inte hade ridhusväggen som stöd och hade lite problem med vissa saker som t.ex. galoppfattningar. Men det gäller ju att man själv vet vad man gör då :) Kul att rida en lite grönare häst tycker jag, ska försöka rida honom lite nu när Tilde inte kan.


Ica Ulf du är min gud.


Fireflies - Owl City



You would not believe your eyes
If ten million fireflies
Lit up the world as I fell asleep
Cause they fill the open air
And leave teardrops everywhere
You'd think me rude
But I would just stand and stare

I'd like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It's hard to say that I rather
Stay awake when I'm asleep
Cause everything is never
As it seems

Cause I'd get a thousend hugs
From ten thousand lightning bugs
As they try to teach me how to dance
A foxtrot above my head
A sockhop beneath my bed
A disco ball is just hanging by a thread

I'd like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It's hard to say that I rather
Stay awake when I'm asleep
Cause everything is never
As it seems
When I fall asleep

Leave my door open just a crack
Please take me away from here
Cause I feel like such an insomniac
Please take me away from here
Why do I tire of counting sheep
Please take me away from here
When I'm far to tired to fall asleep

To ten million fireflies
I'm wierd cause I hate goodbyes
I got misty eyes as they
Said farewell
But I'll know where severel are
If my dreams get real bizzare
Cause I saved a few and
I keep them in a jar

I'd like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It's hard to say that I rather
Stay awake when I'm asleep
Cause everything is never
As it seems
When I fall asleep
I'd like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It's hard to say that I rather
Stay awake when I'm asleep
Cause everything is never
As it seems
When I fall asleep

I'd like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It's hard to say that I rather
Stay awake when I'm asleep
Because my dreams is
Bursting out the seams

Nya älsklingar hem!

Var på stan med Paulina och Agnes och kollade runt + fikade. Köpte skorna jag blivit så kär i, från Bianco :D och lösögonfransar och lösnaglar.

Ville bara säga det! puss

Besökte ElGiganten och Alina Systems...

...med familjen idag! Riktig shoppingrunda, vi brände över 20 000 tror jag. På vad?

Jo, jag fick en dator i julklapp av päronen. Men jag skulle få välja den själv. Så det blev en från Asus som jag är inne på nu. Kan inte beskriva hur skönt det är med egen dator, slipper slåss med resten av familjen.. Och så har jag ju allt mitt jobb på en enda dator! Vi har tre datorer förutom den här, så det är en röra kan jag säga. Den här datorn då, är i alla fall en laptop med 13.3" HD/LED display och en massa annat jag gillar. Den är liten, smidig och jätte lätt men skärmen är ändå tillräckligt för att jag ska kunna redigera mina bilder utan problem.
   Pappa och jag köpte också en mus, en dvd-spelare (finns inte inbyggd i en så här liten dator) som är rosa och assnygg och lite office program.
   Och sedan köpte vi en ny kamera! Det blev en... Nikon D90! Jag är jätte nöjd än sålänge, har ju inte testat den. Men vi köpte till två objektiv, och snart kanske vi köper till en monsterblixt (hehe) och ett till objektiv :) Pappa verkar dessutom, ganska pigg på att låta mig köpa Elements programmet för filmer (som photoshop fast för film!) och snart en större skärm vi kan koppla till datorn så det går att se på film ordentligt! Har kommit på att det går att koppla in min nya iPod högtalare till datorn också! Kommer bli fint som snus!

 Har nu installerat alla Office program, MSN, musen, massa skit till datorn, backup... Och nu ska jag börja med Photoshop och fixa Spotify! Så sköönt med egen dator ;)




Nyårsrush!

Innan nyår ska jag:
- Köpa allt till min outfit: klänning, accessoarer, skor, kavaj eller nåt att ha över.
- Åker då till stan och kollar där bland annat ska jag till Bianco där jag har hittat underbara skor!
- Vill åka till huvudstaden och kolla där också.
- Fixa maten jag ska ha med
- Fixa läsk och nån god dricka
- Fixa håret
- Kanske ordna lite tan
- Boka makeup-rådgivning!
- Fixa naglarna... undra om jag kan få nån familjemedlem att sponsra en riktig manikyr! ;)

As you see, i år satsar vi! Blir ju middag/förfest hos Cajsa :) mycket mys och snygga människor, självklart dans och så. Love it!


Tog nyligen farväl av Agnes och Paulina

Som kom hit en stund och chilla lite. Såg på the bodyguard
också! Jag gillar den filmen...
   Jag tvingade ut dom på en "mysig" promenad i kylan. Påväg hem gick vi förbi stadsskogen och jag sa "här finns det många våldtäktsmän..." vi började skämta om att det skulle komma folk i skogen. Tills Paulina säger "det här är typ precis som i en skräckfilm, här går vi och skämtar om det och så kommer det komma nån". Haha, det ökade pulsen, vi gick väl mer baklänges då tror jag. Agnes den jäveln börja springa och skrika helt plötsligt jag dog lite då...
   Så när vi kom hem var vi ju tvungna att kolla igenom skräckis trailrar :) Pappa har ju fixat On Demand hos oss... Haha nån som sett Black Sheep? Haha så hysteriskt. Hur fan kommer man på nåt sånt? (för er som inte vet är det en film om muterade får som äter människor på en gård). Dom ser liksom inte ens läskiga ut... Det är ju bara helt SICK :D


repotage...

Jag behöver hjälp med ett litet moderepotage jag vill göra. Behöver modeller och så. Och sen är det en del grejer jag behöver... är det någon som har något av det eller vill hjälpa till kan ni ju kommentera ;)
Behöver:
- en vit skjorta (inte ömtålig)
- grå ridbyxor
- svarta ridbyxor
- en grå lite pösig tröja
- en lite kortare kavaj
- ridkläder/utrustning i svart
- ridkläder/utrustning i lila
- ridkläder/utrustning i blått
- ridkläder/utrustning i guld
- en okänslig skinnjacka
- en rosa tröja
- nitbälten
- ridkläder/utrustning/okänsliga kläder i klara färger
- denim ridbyxor
- djurmönstrat

Aja, vi börjar så :) om ni har nåt av det här, snälla hör av er.


Porträtt: Kristin-Indra

Kristin Erngren
Det jag beundrar kanske mest hos henne, är hennes relation till ponnyn Indra. Så fort jag lärda känna henne märkte jag tydligt vilket jobb hon gör med Indra och hur mycket de tycker om varandra. Inte kunde jag då ana, som Kirre berättade för mig nyss, att deras historia började som den gjorde. Kristin började rida när hon var tio år gammal, efter att ha tvingats till stallet av hennes kompis. Hon älskade det så mycket att hon började rida mer ordentligt ganska snart. När hon första gången fick rida Indra gick det inte så bra som man kunnat tro. Hon behövde mycket hjälp eftersom hon inte var så stor och Indra sparkades och bets. I ridhuset lyssnade hon inte på Kristin och det slutade med att de fick stå och vänta i mitten tills lektionen var slut.
   Hur kom det sig då att Kristin föll för just Indra då? Ett tag senare bytte ridskolan ägare, Kristin hade vuxit till sig och det var dags för ett nytt försök. Kristin skulle rida Indra på en hopplektion, såklart var hon nervös med tanke på förra gången. Men den hopplektionen gick perfekt och efter det var hon fast.
   Nu har de tävlat upp till LB hoppning tillsammans. De har kommit långt sen den lektionen för nästan tre år sen. Kristin har ridit Indra nästan varje lektion sedan dess. Jag tycker att det här visar att det lönar sig att kämpa (hur klyschigt det än låter).


videoblogg, saknar kristin!


Kristin Erngren

Just nu jobbar jag på mitt första porträtt om Kristin. Det var svårare än jag trodde så det kommer ta ett tag...

Kan sålänge tipsa er om hennes nystartade blogg: erngreen.blogg.se Läs den! :D

Videoblogg - Bokrekomendation


Skriva om...?

Jag har lite skrivkramp och vet inte riktigt vad jag ska skriva om... Vill börja skriva mer om mode för hästmänniskor och livet som hästtjej också utanför stallet. Funderar också på att skriva porträtt, vad tycker ni om det? Skulle då skriva om mina kompisar t.ex. deras hästar och hästliv! Well, har ni åsikter/synpunkter/tips... Let me know!


Donkeyboy - Ambitions


Twitter

Har börjat twittra men kan inte säga att det går så bra ^^, samma namn där.
http://twitter.com/MajaJonson alltså :) försöker lära mig hur man twittrar via sms, men det verkar inte gå från Sverige? Nån som vet?

Ny design

Okej har försökt mig på att renovera bloggen lite alldeles själv! :) Eller, mamma kanske kom med nån åsikt eftersom hon är grafisk formgivare. Men som ni ser är ju designen ny, och headern med. Kan berätta vad jag gjort.

- lagt in ny header
- bytt mall
- bytt bakgrundsfärg
- bytt färg bakom inläggen
- bytt typsnitt på inläggen
- ändrat läge, färg och typsnitt på rubrikerna över inläggen
- lagt upp en länk till bloglovin! Klicka på den!

Har gjort lite mer men har fortfarande mer att göra t.ex. få bort dom där fula gröna rubrikerna i menyn :P

Så, vad tycker ni? :)


Julafton, som det brukar vara.

Vakna på morgonen, överleva fram till klockan 3.
Gråta till Kalle Anka, stressa fram julklappsutdelningen.
Öppna fina klappar, längta till nästa år.

Vad ska man säga? Är ändå nöjd. Nu måste jag ta tag i lovet och hinna få ut nåt av det!

Good Juul!

Lördag, eländet fortsätter.

Idag på morgonen ville jag bara gå under, tills jag satte i mig två ipren! Då gick det bättre.
Idag har vi julstädat så smått :) och jag red Kurre ett superpass! Kändes aasbra, mycket jobb i galoppen. Det behövde han! Mamma tyckte att det såg jätte bra ut :D kan iaf säga att jag inte lutar mig för mycket fram längre, och skänkelläget är på bättringsvägen. Kommer sakna Kurre...

Har bestämt vad jag ska baka! Tycker att julmaten är något av det bästa med julen..
Det blir:
Julstolle (ett sorts fruktbröd)
Julbröd
Fruktbröd
Ischoklad
Knäck
Kola
Lussebullar
Maassaa pepparkakor med kristyr!
Marsipan figurer

Och sen kommer det ju till en del som köttbullar, julskinka, korv och liknande ;) muums!

Fredag, hemma med feber.

Kände på morgonen att min hals inte kändes så bra. Kändes svullen, och som att en mandel hade fastnat typ :S Reste mig för att gå och göra en kopp te, och jag mådde skit. Så fredag ägnades åt att kurera mig... eller neh, jag sov två timmar till sen satte jag på Grinchen :D men vägrade äta... kanske inte så bra. På kvällen slog det mig, att jag borde kolla min temp! Och jo, den var drygt 38 grader och min normala är 36,5. Well, jag somna vid tio men frös som en gris så jag vakna efter en timme och pälsa på mig med pyjamasbyxor och sockor!!

Tänkte dela med mig av mina huskurer!
Varmt te med honung hjälper mot nästan allt! Det är super för halsen och om du är snuvig, och sen blir man så lugn och glad så man mår bättre i de flesta lägen. Grönt te och rött te är koffeinfritt, så de är nyttigare än t.ex. svart te som  vanligt earl grey. Dessutom, är grönt och rooibus vanilj (rött te) mina favoriter :D
Lite ingefära i teet hjälper mot förkylningar, magsjuka... Ja det mesta :) alltså ingen mald ingefära, utan små bitar bara!
Vitlök må lukta äckligt, men stärker immunförsvaret!! Aldrig riktigt tänkt på om det funkar, men jag häver alltid i mig detta när jag är sjuk. Har ju hört från många källor att det ska funka.
Cola när man mår illa brukade mina föräldrar ge mig när jag va liten, kan inte säga att nåt funkar bättre!
Bra mat och lagom motion, behövs faktiskt för att kroppen ska funka som den ska och man ska hålla sjukdomen borta. Men är man sjuk ska man självklart ta det lugnt så det inte blir värre!
En skön dusch, brukar i alla fall få mig att slappna av! Man tänker positivt och det är som att man sköljer av all skit. Nya rena kläder får en att känna sig fräsch och aningen friskare åtminstone.
Efter det brukar en bra film få mig på andra tankar, man blir faktiskt sämre om man känner sig sämre, så koppla av och njut framför en skön film så kommer du må bättre!
Bra med sömn! Funkar.
En matsked olivolja är ett knep som många sångare använder sig av, bland annat dom i Metro Station, för att hela tiden kunna hålla rösten i bra form och fri från slitage och halsont. Dessutom får man i sig fleromättade fetter som gör att hela kroppen mår bättre!

Det var allt från husmor idag, ciao!

Welcome to my closet.


Ny tröja, rätt nya sammetsleggins och benvärmare. Mys!

Ryttarens mode

Vi hästmänniskor, ska vi säga att vi inte blir påverkade av mode? Jag säger att det är så tvärtom! Vi bryr oss så sjukt mycket, och det är ju jätte mycket man ska ha hela tiden. Det värsta är ju att vanligtvis kan man köpa väldigt fina plagg med inspiration direkt från catwalken på billigare affärer som H&M, Indiska, Gina Tricot... Men i hästvärlden så är det ju bara märken som gäller! Folk lär säga att de inte är påverkade, och inte bryr sig om märken. Men jag tror att den ligger i mänsklig natur att vilja visa upp sig och det här är ju bland det bästa sätten. Ska lägga upp plagg m.m. jag satsar på att önska mig/köpa :D

The Body Shop!

Vem älskar inte the Body Shop? Det värsta är bara att man vill ha så mycket, och pengarna räcker aldrig. Tänkte gå igenom några av miin favoriter från kroppsaffären.
Läppbalsam med passionsfrukt-smak 59kr, lipbutter shea och wild cherry 95kr st
Cocosprodukter Handwash 98kr, Body Butter 165kr, Body Scrub 215kr, Shower Cream 102kr, Milk Body Lotion 165kr.
Tänk va härligt att lukta mjukt och fräscht av cocos! Jag skulle blanda dofterna med nåt fruktigare också, underbart!
Pink Grapefruit Body Scrub 215kr, Strawberry Puree Body Lotion 165kr
Scruberna avlägsnar döda hudceller och får huden att se frisk och fräsch ut! Body Lotion med doft av jordgubb passar utmärkt till normal hud.
Satsuma Body Polish 142kr, en exfolierande scrub. Papaya Foaming Bath 179kr och Papaya Body Butter 165kr för en fruktig doft!


Inga ögon ska lämnas torra.

Den här videon gjorde jag tidigt 2009, när vi bestämde oss för att sälja Min-San.
Den ponnyn var min bästa vän. Och jag kommer aldrig, någonsin träffa någon bättre. Det är svårt för er att fatta, så tänk på en människa. Som jag kunde berätta allt för, som alltid lyssnade, alltid förstod, alltid tröstade. Som jag bråkade med, som jag grät hos. Som jag skrattade med, skrattade åt, grät över, var lycklig över. Som jag gick ut på äventyr med, som jag mötta min rädsla med. Som bar mig genom och över allt. Som jag litade på och älskade. Allt det och mer, finns i den ponnyn.
Nu har han fått det bästa hem han kunde få. Ditte älskar honom och han älskar henne, det syns. Dom passar jätte bra ihop och Ditte, även om du mår dåligt över att jag saknar honom kommer du vänja dig. Han är fortfarande min bästa vän, det är inte ditt fel! Det var ju jag som sålde honom!! Och jag älskar dig också, det vet du väl? Jag kommer också vänja mig.

Här är till er alla, jag tror kärleken lyser igenom även om ni tycker det är töntigt.

Nightwear, Sidenlinnen och mjukisbyxor.

Nu sitter jag och fortsätter mina önskningar inför jul. Tänkte påpeka att jag inte vill ha allt det här till jul, en del tänker jag jobba ihop till själv. Här är i alla fall ett linne och ett nattlinne jag hitta hos monsoon accessorize:


Gotta shake ya'

Okej lägger in en härlig låt till er att lyssna på! Ställ er upp och shaka nu va.

Itsy, bitsy, teenie, weenie.

Nu när det är december och allt tycker jag det är dags att kolla upp saker man önskar sig va. Börjar med kläder, och baddräkter!! Eftersom min är heelt förstörd av poolen på kreta!
Dom här är från monsoon accessorize:

Tycker det är lite shyst att mixa t.ex. den blå toppen med den oranga underdelen :)

RSS 2.0