Säger som Ditte Boysen

Mitt liv är som ett garnnystan av problem och jag bara fortsätter att trassla in mig!


Debut

I lördags var Kurre och jag iväg till Drevinge Ryttarsällskap och startade 1m och debuterade i 1.10m! Kan säga att jag var lagom nervös, första tävlingen på över en månad (sen han fick lymfangit = inflammation i lymfkärlen) och så var det ju debut i 1.10. Men han skötta sig exemplariskt! Ändå från lastningen till banan, han lyssnade och gjorde det han skulle. Jag var lite slarvig och fick inte riktigt ihop honom i galoppen, vill ju ha mer tryck i bakbenen utan att det går fortare. Det ledde till ett pet i omhoppningen i 1m (jag höll inte tillräckligt i yttertygeln) och sen ett pet på en oxer i 1.10 och det var också för att jag tappade yttertygeln och lät honom bli lång, fick inte ihop honom innan hindret.

Men det kändes som att jag hade kunnat rida runt hela banan på långa tyglar egentligen! Det var ju lätt! Stora framsteg från bara några månader sen, älskar hästen och är nu gryyymt taggad för träning imorgon och tävling igen nästa helg!

Och nu tävlade jag första gången på tredelat! Inget jobbigt kombinationsbett längre alltså :D
(http://domkallarmigbella.blogg.se har fotat bilden och den på förra inlägget också <3 )

Självförtroende: Idrott som ridning o liknande

Varför jag tar upp dessa två (trots att det känns lite konstigt att skriva om hehe..) är att jag tycker att det är väldigt viktiga ämnen och det är ämnen som ligger mig så varmt om hjärtat eftersom jag kämpat med båda.

Självförtroende är då tron på sin egen prestationsförmåga. Och det kan gälla allt från arbete till socialt så jag tänkte ta upp lite av varje.

Börjar då med självförtroende i idrotter med ridningen som exempel då eftersom det är den sporten jag känner till mest. Jag har hållit på att lägga av flera gånger för att jag kännt att jag inte kommer någon vart, aldrig blir bra och att alla andra är bättre än mig. Detta är vad jag kommit fram till:

- Vi har alla bra och dåliga dagar / perioder. Så kommer det vara i skolan, på dansen, det intstrumentet du håller på med eller ridningen. I allt vi gör alltså, det är ju så med kompisar med... Grejen är den, att det är en del av sporten och framförallt livet att lära sig att ta motgångar, att bli bättre på det i sig. Så nästa gång det börjar bli segt vet du bättre hur du ska ta dig upp igen och du kämpar hårdare igenom det jobbiga. Det är bara att bita ihop och komma igen som min pappa brukar säga!
- Om du känner att du aldrig kommer bli bra, vad betyder egentligen bra? Alla kan inte bli bäst, även den som blir bäst kommer någon gång att bli "ägd", det kommer någon bättre tillslut. Det vi alla vill är att bli bättre. Sluta tävla mot andra och försök att istället pressa dig till det du vill, alltså att lära dig mer och utvecklas! Eller hur? Det är ju det som är det roliga med sport och livet!
- Viktigaste inom sport är alltså att öva sig mentalt, gör upp mål för att bli bättre och pressa dig inte för hårt. Kom ihåg att vi alla är bra på olika saker och alla har bra och dåliga dagar. Dock strävar vi alla mot samma mål, att vi bättre.
- Hur klyschigt det än låter, ha kul, annars kommer du aldrig komma någonstans. Annars slösar du din tid. Då är det bättre att du gör något annat som du tycker är roligt! Ställ dig frågan, är det värt det? I så fall, kämpa! Go for it!

Jag skiter i om jag är bäst eller sämst, jag gör det bara för att jag älskar det!

Oj, är det så jag framstår?

Fick nyss en kommentar om mitt inlägg om självkänsla där det stod att jag fick det att se ut som att självkänsla handlar om att känna sig bäst på allt och så. Personen hävdar att det inte var mot mig personligen men av någon anledning känns det faktiskt så. För nu när jag läste igenom inlägget igen tycker jag att jag skrev att man ska älska och ta hand om sig själv eftersom man är sin egen bästa vän, att det är den relationen man måste jobba på mest. Och så har jag skrivit att livet är för kort för att slänga bort tid på att oroa sig och vara ledsen.

Vad tyckte ni om det inlägget? Verkar jag tycka att man måste vara bäst hela tiden?

Jävligt bra. Grym.

Kid Cudi

Up Up And Away

Ge mig kraft

Hihi höll på att skriva "ge mig krafft" mmm va gott det skulle vara...

Nej men försöker börja skriva om självförtroende och det är sjukt svårt! Försöker hitta mitt självförtroende nu, tror det gått och gömt sig under sängen eller något :D Nej men jag ska bara lyfta mig i skinnet och skriva för fulla muggar nu. Måste ha lite inspiration, kanske lite bra musik eller leta efter gamla peppande kommentarer det brukar ju göra susen! Ge mig lite fler nu om ni är snälla, ser att ni inte slutat läsa helt än :)

Ni som fortfarande läser är grymma och ni som kommenterar är bäst!

Jag och guldponnyn Min-San <3

Självkänsla

Att ha en bra självkänsla betyder att man tycker om sig själv, att man känner sig säker i sig själv och inte tar hårt på kritik ifrån andra. Man tycker själv att man förtjänar framgång och välmående och klarar av livets grundläggande utmaningar. Självkänslan sitter inuti till skillnad från självförtroende som handlar om tron på sin prestationsförmåga och mer ytligt då. Båda krävs självklart men nu ska jag börja med att prata om självkänsla!

Varför jag tror att jag är bra på detta är att jag har gått från noll självkänsla till en riktigt bra självkänsla, så jag vet hur det är i båda lägen så att säga.

Det var ett tag då jag helst ville dö eller bara sitta själv och gråta, eller rymma. Jag tyckte att jag själv var urtråkig till både personlighet och utseende och mådde rätt dåligt på grund av detta. Men med tiden (kanske med hjälp av mitt allt bättre självförtroende) lärde jag mig att älska och uppskatta livet. Jag insåg att det är på tok för viktigt, fint, underbart och KORT för att slösa bort det på att vara ledsen och orolig!

När jag accepterat att jag har mycket att lära men fortsatte att växa så mognade jag betydligt kände mig mycket mer säker i mig själv. Jag hittade sakta mig själv när jag slutade stressa fram det. Jag började göra det jag tyckte om och ta bättre hand om mig själv, nu är jag nog min egen bästa kompis! Jag vet att det är mig själv jag ska tillbringa mest tid med framöver så den relationen är viktigast att jobba på, du själv är alltid bäst att prioritera. För vet ni? Hur dåligt ni mår, vad som än händer och vem som än sviker er måste ni kunna gå tillbaka in i er själva och hitta stöd. Tro mig det kommer hjälpa.

Nu tror jag att jag är vacker och rolig både inne och utanpå sålänge jag behandlar de runt om mig väl, och så borde alla andra också känna!


I hate this part - PCD


Men lägg av!


Ja jag är fortfarande sjuk. Min hjärna är helt trög av ipren, jag vet knappt vad jag skriver... Snart är det dags för valvaka så jag måste rycka upp mig!

Tänker inte skriva mycket om politik här, gillar egentligen inte att verkligen ta ett parti nu utan tycker att alla har bra och dåliga åsikter trots att jag håller med vissa partier mer. Men det kommer bara bli en massa jobbiga diskussioner och lalala... Yes politik är roligt men jobbigt! Och alla mina kompisar är überaktiva yeeey! Gillar att jag stod på Stora Torget under kulturnatten här i Uppsala och tänkte "Vad fan har jag för kompisar egentligen?" när de stod och skrålade för full hals i moderaternas valstuga... hmm...

Vill skicka lite kärlek till min pojkvän, har varit lite tråkig mot honom de senaste dagarna när jag varit sjuk. Min hjärna funkar ju verkligen inte som den ska... Men han är grym och muntrar upp mig, saknar honom!

Tänkte skaka av mig sjukdomen genom att fixa mig och låtsas vara frisk, skippa "soffliggar outfiten" en stund. Haha liten makeover yey! Ska ut i trädgården och äta grönsaker så mår jag säkert bättre snart :) Puuss!

Feber.....

Jo i fredags vaknade jag med 39 grader! Från ingenstans, och jag känner mig inte sjuk förutom det :( Eller jo, jag låg ju och skakade i tre timmar under natten torsdag - fredag på grund av feberfrossa, plus att jag inte ens kan bråka med min bror utan att känna att jag ska svimma haha... härligt! Och jag som skulle göra så mycket, hatar att vara sjuk!

Ligger nu och glor på valdebatter, läser och koller på E! Nice alltså, snacka om att man inte har nåt att göra (Y) Kan i alla fall drömma lite om att resa utomlands, oh va skönt! Ni som har häst fattar väl hur otroligt mycket man kan uppskatta en vecka borta utan press och krav. Men hur otroligt svårt det är att hitta tid och pengar till att komma bort!

Men skulle jag ha det, då skulle jag satsa på dessa resor:
Två veckor till att återse kära Los Angeles, my dreamtown <3
En weekend-trip till Paris
Weekend-trip till London!
En rundresa i Skottland, typ först vara på den fina landsbygden och småbyarna och avsluta resan i Edinburgh!
Två veckor i Thailand eller Malaysia.
Solsemester på Canarieöarna eller var man nu hittar sol under vinterhalvåret!

Kreta med klassen, åh skicka mig utomlands igen <3

Fan heller.

Vädret suger ju. Ska jag gå hem i det här vädret? Gå? Nej tack! Tror jag övernattar här på galleriet, det är kallt men jag har chips så jag överlever. Usch. Adam du får komma hit om du vill träffa mig jag VÄGRAR gå ut! Buhu :(

Jag har verkligen ont i hela kroppen! Skulle kunna tro att jag har feber, men så är det ju bara träningsvärk. Vilket jag kanske borde vara glad över? Jag hopptränade för Louise Haaga i tisdags, första gången och det var skitkul! Dags för att starta 1.10 snart jippiiiiee :D Han har ju gått grymt de senaste träningarna, fina hästen <3 Hindrena ligger på mellan 1.10 och 1.20 som den högsta oxern igår. De e naajs. Höjden känns ju inte på min fina pålle :)

Jag har varit negativ de senaste dagarna, fy på mig! Jag som alltid ska vara positiv och glad... Tror ni att jag är på väg ner i min årliga deprission som brukar komma med mörkret och kylan? Vi hoppas att det inte är så!

På lördag kommer min vackra, danska skönhet hit och hon fyller år, det ska vi fira och så är det massa saknade vänner jag måste ta en fika med! Ooojojoj, sen ska man plugga och grejer... herregud! Vi hörs hörni, peace <3

Love U Ditte!


Vad betyder gossigt?


Träning!

Okii, fin gästblogg från min classmate Hedda! Tänkte berätta för er intresserade att jag och Kurre hopptränade för Hannah igår, det var en svår övning men det gick bra! Tredelade bettet funkar grymtbra, har en mycket bättre känsla nu är förut :)

Puss från min och Kurre!

Gästblogg by: Hedda

tjenatjena bloggeen! Heddson här! Nu är det så att Maja har kvarkat för mycket, så hon kan inte skriva riktigt klart....

Vi sitter i skolan och har lååång håltimme, och alla vet ju att det är bästa tiden o kvarka sååå...! Nu ska jag också kvarka lite. Tror jag.

maja är rolig. men passa er för henne när hon har kvarkat. Hon blir lätt en uggla. Eller en snigel.

Jag förväntar mig att jag träfar ALLA er på Hoffamestro ikväll på Gröna Lund!

Pusssssssssss o hej från snigeln Hedda! <3

Casual!


My life goes on!

Tänkte uppdatera lite, vad jag gjort nu under bloggtorkan. Och ja jag kommer fortsätta säga bloggtorka trots att mitt uppdateringssug är på topp...

Jag har börjat gymnasiet, Naturvetarlinjen English Plus på Rosendalsgymnasiet i Uppsala. Jag trivs asbra i skolan, mitt schema är helt acceptabelt och jag älskar min klass. Inte alla kanske, men jag har träffat folk jag verkligen gillar och de är så grymma att jag ser fram emot skolan varje dag!

Jag har kommit igång med träningen efter lymfangiten, vi har börjat hoppträna på vanligt tredelat nu i stället för kombinationsbett och det går asbra! Han var liite stark första gången, men det blev bättre såfort jag började slappna av och nu är kontakten mycket bättre. Jag har tränat för Hannah och också min nya tränare Mia. Jag ska träna för Hannah jämna veckor, udda veckor ska jag åka till Jällaskolan och rida varannan gång för Mia och varannan gång för Louise Haaga. Träningen för Mia gick jätte bra! Tror att jag kommer utvecklas mycket i höst. Louise har också gett en läxa till nästa gång att skriva ner min terminsplanering, kan posta den här sen med.

Har träffat och lärt känna många fina människor de senaste veckorna, mitt liv äger nu vill jag bara få igång tävlingarna! Ha det så himla grymt alla, hoppas att ni kan slänga in lite kommentarer om vad ni tycker om allt mellan himmel och jord och mig, samt vad ni vill läsa om :) Älskar era kommentarer! Puuss

Ny header suckers!

Okej ja bloggpaus, jag vill blogga men har absolut varken tid eller ork! Dock tycker jag det är så kul... Jag gör såhär va, skriver det jag verkligen har lust till! Blir lite blandat stall och vardag då, men allt är cirka 98% om mig! Lovely!

De' é min blogg å ja' gör va' ja' vill me'ren!

RSS 2.0