Snabbgenomgång av bloppisen so far.


Dino fick vara modell.

Klaras ponny Dino fick vara modell när jag fotade lite fler ponnygrejer. Har inte orkat redigera, det får ni stå ut med.

Back-on-Track skydd i bra skick, 500kr.
Senskydd 70kr
Bucas transportskydd, riktigt snygga men lite små för Dino på bilden, sitter riktigt bra när de passar! 300kr.

Kom ihåg att det går finfint att pruta på alla grejer ;)

Min sadel

Har en sån här fast svart, Tolga (Top Equestrian Wear). Gillar den! :) Vad rider ni i för sadlar?


Rekord

Nemen! Var nyss inne på statisken och såg att jag hade rekord på sidvisningar igår! 340 mot mitt senaste rekord 283 :) Dock låg besöktsantalet på 140 och mitt rekord är fortfarande 153 ;)

Superbra jobbat vänner! Kan inte ni som läser skriva lite om er själva? Varför läser ni min blogg?

Energi och sammarbete

Nu kom jag till ett sånt där hett ämne. Och det blev energi och sammarbete. Hoppas kunna förmedla mitt sätt att tänka och hoppas att ni förstår vad jag menar. Jag kommer ta att hoppa som ett exempel, men detta gäller i all ridning och hantering!

Under en period som jag hade Min-San hade jag stora problem med att han stannade på hinder. Och jag hade svårt att få honom komma rätt på hinder. Vi hade liksom varken viljan, balansen eller självförtroendet nån av oss. I slutet dock hoppade han allt! Allt jag styrde honom på. Och nu ska jag säga något en gång för alla: Ingen häst hoppar allt bara sådär. Och det är inget man tränar fram och sedan gör hästen alltid det. Det är nu jag kommer till energin och sammarbetet.

I stället för att bestraffa hästen när den stannar tänker jag på att undvika det. Om hästen stannar är gick något fel. Antingen har den ont, eller så gick något fel i anridningen eller så red ryttaren helt enkelt inte ordentligt.

När jag rider mot hinder kommer jag i ett grundtempo. Cirka fem galoppsprång innan hindret gör jag en halvhalt för att stämma av och känna var jag har hästen liksom, och balanserar upp den inför hindret. Sedan kan jag välja att öka eller ta tillbaka hästen beroende på hur det känns, jag brukar också räkna med eller säga typ "babam, babam" när hästen galopperar för att komma i takt med den. När hästen sen hoppar, nu kommer det:

Även om hästen inte kommer till den avsprångspunkt jag tänkt, vare sig det blir lite för nära eller långt ifrån bestämmer jag mig för att hoppa. Jag ger hästen en liten stöttande skänkel, liksom säger med hela mig genom att bara tänka det starkt "nu hoppar vi! jag vet att du kan och du vet att jag vill så nu kör vi, vi är bäst" typ. Och hästen får självförtroende som aldrig förr och tar sig över allt! Det är där det gäller. Jag har en energi som jag förmedlar till hästen. Vi har ett sammarbete över hindret, det är inte bara att gasa och hoppa liksom. Det ni ser som ett hopp var egentligen en hel konversation mellan mig och hästen. Och för mig känns det som att vi är ett! Det är den härligaste känslan på jorden.

På bilden kom vi av aaalldeles för stort. Men istället för att bli rädd eller tveka sa jag till Min-San, "nu jävlar hoppar vi!" och han rent av lyfte sig själv i skinnet för att komma över. Han verkligen ville hoppa! Inte bara gjorde det på grund av spö och sporrar. Detta gjorde att han hoppade allt, för att han vet att jag alltid stöttar honom och han tror att han klarar allt!

Min coach är bäst.

Nu ska jag berätta för er, jag har en "coach". Hon var min tränare under tiden med Min-San, hon är en vän till familjen, en förebild. Hon är som en stora syster och en vän. Hon började med att bara hjälpa mig med Min-San, sen började vi träna regelbundet. Hon planerade tävlingar, strukturerade min hantering, peppade mig, körde mig till och från tävlingar, tog hand om Min-San när vi var borta, hjälpte oss sälja honom, letade hästar åt oss, åkte med till Skåne och provred. Ni fattar hur skönt det låter? Hon har alltså alltid funnits och peppat när jag behövt det.

Jag tycker det har väldigt viktigt, och jag ger er alla andra tipset om att också skaffa en "coach". Det kan vara vem som helst, en tränare, en förebild i stallet, en vän, en förälder, ett syskon vem som helst. Bara en viktig sak, ni måste lita på personen så det inte blir bråk och missförstånd. I och för sig har Cissi och jag också bråkat men vi har rett ut det. Det måste vara du som bestämmer i slutändan vad du vill och hur du vill träna. Annars tycker man inte att det är kul. Cissi har fått ändra sina träningsmetoder och lyssna mer på mig, men vi har båda lärt oss.

Titta bara här! Hon har själv köpt och fixat en träningspärm till mig. Först är det fem flikar, en med dressyrövningar, en med hoppövningar, en med info om hovslagare, foderstat och veterinär och en med all tävlingsinformation. Sen har hon under båda flikarna med övningar delat in dom i tex "markarbete", "skolor" och "lydnad" med hjälp av gem i olika färger. Och under tävlingsfliken har hon lagt in en licensguide, en "att tänka på innan, under och efter tävling" lista, en checklista till när jag ska packa, en lista med alla tävlingar under terminen, alla propositioner till tävlingarna jag ska på, ryttarmeddelanden... Och så har hon skrivit ut alla mina resultat! Hon är bäst helt enkelt.


Dagens fråga: Vad är NH?


Nu ska vi reda ut begreppet NH! Vad är det? När använder man det? Vad betyder det? Vilka använder det? Jag helt enkelt, redogör för begreppet NH! Vad är era åsikter om det? Och folk som utövar det?

Starka åsikter

Jag har så mycket åsikter inom mig som bara bubblar! Tror jag kommer ha ett riktigt hett inlägg snart om jag bara kommer på vilket ämne jag ska börja med. Om ni vill att jag tar upp något bara säg till! Snart kommer dagens fråga till er snart, så ladda med mycket energi att skriva av er...

Tänkte kanske börja med dagens fråga till mig, om ni skriver en fråga tar jag upp den här i bloggen. Vad säger ni?

Peace!

Dagens kärlek till Disney, och Björnbröder!

Haha jag gråter till nästan alla Disneylåtar inklusive dom här (a)

Björnbröder - Är på väg <3

Björnbröder - Var Med <3

Sommarplaner!

Idag är det plusgradar, snön smälter och vi har hört koltrasten sjunga = våren är på väg! Jag börjar då som vanligt att börja förverkliga mina sommardrömmar. Det jag vill göra i år är bland annat:

- Åka till Falsterbo.
- Jobba hos Sigrid Bergåkra.
- Åka till Los Angeles och shoppa!
- Åka med Cajsa till Falkenberg.
- Åka till Gotland.
- Tävla och träna!
- Åka på festival.

Det bland annat :) Men det betyder att jag måste jobba steenhårt nu för att ha råd, därför letar jag igenom huset efter allt säljbart. Och så kör jag på mina jobb jag har då.

Har ni några tips på hur man kan tjäna snabba pengar?

Falsterbo är något jag definitivt siktar på i sommar!

Hörni nu behöver jag er hjälp!

57 personer har varit inne på min blogg idag, och det är mindre än vanligt dessutom är dagen inte slut. Och då borde jag ju kunna ha mycket fler prenumeranter på bloglovin! Jag tycker att ni som inte ha det skaffar det NU och ni som inte bevakar mig börjar göra det :)

Ska försöka fota lite i stallet idag. Nåt speciellt ni vill se? På Kurre eller nån annan häst, utrustning eller när jag rider... Vad har ni för önskemål? :)

Världens finaste!

Fler bloppisgrejer

 







21. Ponnytömmar i vävband, 8m. Från Hööks originalpris 119kr, nu 50kr i bra skick.
22. Ponny/cob träns med pannband med stenar. 50kr, bra skick.
23. Silvrigt pannband med blå sten, 50kr.
24. Vävribbtyglar storlek ponny, 30kr.
25. Sidostycken, 20kr.
26. Tolkningssele storlek ponny, 40kr.
27. Kapson storlek ponny, originalpris 249kr nu 100kr, endast använd ett par gånger.
28. Gummityglar storlek ponny, originalpris 169kr nu 100kr.
29. Vintertäcke från Horsewear, Amigo. 400kr.
30. Aachennosgrimma med avtagbar snokrem, 20kr.
31. Vintertäcke från Börjes, 150kr.
32. Vita bakstrykkappor från Lamicell Pro. 100kr.

Dagens fråga: Pessoabett


Okej nu en gång för alla, vad tycker ni om pessoabettet? Nu vill jag höra alla era åsikter!

Ännu mer bloppis


15. Barbackagjord, Hööks. 40kr.
16. Stigbygelplattor som är extra skonsamma mot ryttarens knän, Hööks. 30kr.
17. Pessoabett, skulle tippa på att det är 11.5 men kan kolla säkert. 100kr
18. Ryktskrapa, gammal men fin :P 20kr
19. Grimma, Granngården. 20kr
20. Körsele (inte baksele). Aldrig använd, 1000kr (originalpris 1199kr)

Fortsättning Bloppis


7. Hjälm- och stövelväska, CRW. 20kr
8. Hoppgjord för storhäst, Tolga. Endast använd en gång, den var för liten för Kurre. 700kr
9. Longergjord i syntet, Hööks. 20kr
10. Röda benlindor i fleece. 50kr/4st
11. Sadelväska från Pollux, 20 kr.
12. Benpaddar passar ponny, 20kr.
13. Tomteluva med hål för örat, Pollux. 10kr
14. Hängare, Hööks. 30kr

Bloppis

Har kvar Min-Sans gamla grejer, tar inte tag i mig själv för att sälja dem! Men nu måste de väck. (Är prutbar absolut!) Hör av er till mig (via mejl [email protected] eller via en kommentar) om ni har frågor eller vill ha mer info. Lägger nu upp usla bilder, tänker försöka ta bilder på nåns ponny så om ni säger till om det är nåt ni är intresserade av försöker jag ta det först.

1. Hoppschabrak i amerikask modell, Jacson. 20kr, lite slitet därför nedsatt pris.
2. 4st vita benlindor i bra skick, Sjöhagen Wear. Fleece inuti och elastiskt utanpå. 150kr/4st
3. Blått allround/hopp schabrak, Sveland. 20kr bra skick
4. Dressyrschabrak, Showmaster. 20kr lite slitet i kardborrarna.
5. Fleecetäcke, Jacson. Superhärligt, endast använd under ärevarv! 150kr
6. Thermotäcke, showmaster. Sitter snyggt på hästen. 100kr

Kurres vecka:

måndag - Andra dagen Sekúr är igång, idag rider Märta (mammas kompis) som tycker att han är riktigt trevlig trots all överskottsenergi...
tisdag - Märta rider igen, det går bra idag med.
onsdag - Sekúr har kolik på morgonen, efter att ha fått gå lite är han bra igen och rids på kvällen av Märta efter rekomendation av veterinär.
torsdag - Emma rider och tycker att han är fin och trevlig. Roligt att rida tycker hon, roligt att höra tycker jag :)

Så har det sett ut nu när jag varit borta, och idag åker jag hem!


Svar på frågorna.

Svarar på några av frågorna nu, ni får gärna ställa fler ändå!

Klara: Hur ska vi göra med Sigrid-grejen?
Svar: Haha jaadu, om du inte har fått svar från henne tycker jag att vi mejlar henne nu! :) Eller så kan mamma ringa.

Såg att Emma red Kurre idag, mår han bra nu?
Svar: Han mår prima! Måste bara komma igen efter de dagarna han stod :) Och det här med koliken håller vi koll på, och Marie rekomenderade att han rids och får gå ordentligt så magen kommer igång igen!

När vill du börja tävla m Kurre om han är frisk å så nu?
Svar: Så snart vi känner oss säkra med varandra, jag har inte bråttom! Vet att han kan liksom, behöver bara lära mig alla knappar så det känns bra. Satsar kanske på mars/april, vi får se!

Om du var en maträtt, vilken maträtt skulle du vara då?
Svar: Haha, jag ser mig som en chokladdoppad jordgubbe. Men det kanske inte är en maträtt, och i så fall skulle jag säga att jag är en god sallad med lite fräsch frukt i... hur roligt det nu än lät.

Hur många har du strulat med?
Svar: Hehe, tre.

Hur många killar har du varit kär i?
Svar: Har aldrig varit kär, skulle i så fall va nån när jag var liten. Men nej har aldrig varit kär :P

Hur många pojkvänner har du haft?
Svar: Inget seriöst, som jag sagt tidigare är jag lite kräsen.

Vill du ha pojkvänn nu?
Svar: Självklart vill jag det, men som jag sa har jag svårt att hitta nån jag är riktigt intresserad av.

Vet du någon som är kär i dig?
Svar: Hm, tror inte det! Som tur är.

Vem rider bäst av dina kompisar om du måste välja tex dressyr, hoppning och alltihopa?
Svar: Skulle väl kanske svara Emma i dressyr, hon är jätte duktig :) Och Bella i hoppning, hon är gryyym! (domkallarmigbella.blogg.se)


Frågestund!


Bring it on, svarar på allt (tror jag).
Alla frågor är välkomna!

David Guetta feat. Kid Cudi - Memories


Uppdatering från en trött tjej.

Det enda jag orkar är att röra mig. Orkar inte tänka. Bara flyter med strömmen liksom.

Har uppdaterat skitdåligt den här veckan, speciellt idag. Men så är det. Ibland har man bra och dåliga stunder det gäller bara att fortsätta kämpa.

Jag hoppas att jag kan skriva lite mer imorgon, we'll see we'll see. Men nu har jag lite funderingar,

hur personlig vill ni att jag ska vara i bloggen? Vad är kul att läsa, vad är mindre kul att läsa? Ska jag satsa på att dra mot hästblogg eller ska den va om mig liksom, känns som att den börjar bli rörig! Ytterst glad för svar, kanske lottar ut en av er som svarar och gör reklam för er? :)


Kolik: fortsättning

När vi fick samtalet imorse ringde vi genast till vår veterinär som tyckte att vi skulle få honom att röra på sig, helst longera i trav. Han har stått rätt lugnt i sjukhagen under förmiddagen, men jag var ändå orolig. Känns hemskt att sitta flera timmar bort när sånt här händer. Vi kunde inte få tag på någon, det var ingen som svarade eller så var de upptagna. Men tillslut fick va tag på en som nu har åkt ut och longerat. Han rörde sig villigt berättade hon, kanske inte var jätte pigg men han travade så fort hon sa till honom.

Veterinären tror att vi måste avvakta och hålla igång honom hela dagen. Hon som har hand om honom idag ska rida som rekomenderat, och så får vi se. Men jag tror att han är bättre nu! Puh.

Det värsta är att det inte finns nån där hemma som känner honom så bra liksom. Jag vet exakt vad jag skulle kollat efter och hur jag skulle ringt för jag känner ju alla tecken hos honom. Och så har jag varit med om kolik förut så ja jag vet hur jag skulle ha gjort.

Dock har jag också varit med om kolik där hästen fick tarmvred och var tvungen att avlivas därför var jag så rädd :S och för att jag inte hade koll på läget liksom, men nu verkar ju allt bli bra!

Kolik

Dagen börjar med att vi får ett samtal från hon som har uttag i stallet som säger att Kurre kan ha svår kolik. Och sedan får vi veta att han legat ner och vägrat resa sig, sparkat och varit orolig, inte ätit... Men att hon gått ut med honom och han nu står stilla i sjukhagen.

Mina första tankar är, tänk om han har en förstoppning eller nåt? Om man går för mycket då kan ju magen spricka :S Och vi som inte är hemma!!! Stackars Kurre...

Nu har vi ringt veterinären som ska prata med hon i stallet, behövs det åker hon ut. Och vi försöker få tag på hon som tar hand om Kurre idag... Lilla gubben!:(<3

Hola!

Inför ännu en dag i backen sätter jag mig framför avsnitt 20 av Paradise Hotel. Har inte sett det tidigare och började med att se avsnitt 1 på tv6 play igår. I love this!!

Snart ska jag på middag också, kommer bli grymt mysigt. Och så kan jag dela med mig av mina ragg i backen ;)

Maja hissar!

Jag måste hissa Barnängen! Surprise. Varför?
Jo, jag tycker att deras schampon är väldigt bra. Min mamma har köpt dom ett tag. Jag varierar schampon väldigt mycket men jag gillar just de här. De funkar väldigt bra, är OTROLIGT billiga (ca 30kr eller mindre) och de luktar gott. Det känns också som att de funkar! Just nu är jag inne på youghurt/aloe vera serien men jag gillar de andra med.

Förutom hårvårdsserien använder jag deras duschcreme som också luktar bra, man känner sig mjuk och fräsch. Och vi har en tvål med creme och olja, så förutom att man får rena otrooligt väldoftande händer känns det mjukt och skonsamt!

Barnängens Aloe Vera Schampo blev VeckoRevyns favorit i test, med tanke på doften, effektiviteten och priset!


Att ramla.

Det här inlägget gäller alla sorters fall, både fysiskt och psykiskt. Svackor och bokstavliga fall, på gatan eller i ridningen. Alla sortes fall helt enkelt.

Någon vis sade: Vi faller för att lära oss resa oss igen.

Det är så jag tänker. Vi faller alla, många gånger, när vi minst anar det så varför gå och oroa sig? Det bästa man kan göra är att njuta så mycket man kan, kämpa så hårt man kan utan att vara rädd. Tänk vad mycket man skulle missa om man var rädd hela tiden!

Det är därför jag inte är rädd för att falla. När det går dåligt, tar jag mig upp igen. När jag ramlar av hästen sitter jag upp igen, gör bättre ifrån mig och fortsätter livet med lite mer erfarenhet och en stor känsla av att ha lärt mig något nytt. Varje fall gör mig bättre.

Så vill jag tänka och det har hjälpt mig jätte mycket i alla situationer i livet, inte minst ridningen :) Det mesta är psykiskt!
Jag har ramlat av Min-San många gånger. Det har bara gjort mig till en orädd och bestämd ryttare, jag tog mig igenom svårigheterna genom att tänka "varje gång jag fallar blir jag bättre på att sitta kvar". Efter Min-San har jag fått en grym balans :)

Tillbaka efter en vinterpromenad.

Gick med familjen till Snötorget för att handla, blev lite nya skidgrejer förutom maten. Vi testade på lunchen på Lindvallens nya satsning. Det är ett stort hus med badhus, resturang, spelhall, bowlinghall, "bastuland"... och bio :) Vi funderar på att se Avatar i 3D när den går här på tisdag! Jag har sett den två gånger men inte i 3D hehe ;)

Godmorgon!

Nu är jag så taggad för en dag i backen! Solen skiner trots att det är 20 grader under nollstrecket...

Vill tipsa er om Ponnyakuten än en gång, grymt bra program.

Hur är vädret hos er egentligen?

Hörni, det är ju så här vi vill ha det!

Jag har flera gånger pratat om en bra kontakt med hästen och ett bra ledarskap, att det är så viktigt för både hästens och ryttarens välmående. För att inte tala med hur viktigt det är för ridningen!

Bella och Ruben tävlar upp till Mvs B, och de har sån här bra kontakt på marken. Man kan ju inte påstå att man inte vill ha det såhär?


http://domkallarmigbella.blogg.se/
Och det är inte så att hästen är såhär från början, det är tid och träning som ger sånt här resultat :)

Gokväll kära läsare!

Nu har jag packat upp, testat skidorna och kommit tillrätta i stugan. Ska bli otroligt mysigt att vara här i Sälen några dagar. Fick nyss ett sms från hon som tog hand om Sekúr idag, han har tydligen varit fin och trevlig trots att han var pigg hehe. Han blir galen om han inte får motion! Men han är frisk i alla fall, det är det som räknas.

Vi får se om jag klarar en vecka utan häst, vanliga kläder, kompisar (och nagellack!!) men vi hörs. Finns så klart här och jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt!

Peace!

Svante Johansson och Sankt Amour

Grymt snygg häst tycker jag, och jag gillar Svante också. De har ju haft en del framgångar senaste året.

Sankt Amour har ju placeringar på 1.60, visste ni att han är endast 162cm hög?

Angående min hjälm.

Har fått lite frågor om var jag köpt den och vilket märke det är. Och det är en Charles Owen som jag är extremt nöjd med!


vad jag tycker om martingal.

Jag tycker själv att det inte är några fel med martingaler! Men som med allt annat ska man ju veta varför man använder det. Och sen ska den ju inte störa, bara ta emot när hästen drar upp huvudet. Är den ivägen annars, då är den spänd fel.

Jag tror att många ryttare som sitter och rider och sliter på skarpa bett när deras hästar drar upp huvudet skulle satt på en martingal i stället, då blir hästen korrigerad utan samma obehag! (Som sagt ska detta bedömmas efter hästen igen.)

Idealet vore ju att inte behöva några hjälptyglar alls. Men nu är det ju så att i hoppningen, där martingal används mest, är hästarna ofta lite hetare och ivriga och kan då dra upp huvudet. Sen är den ju inte till för att dra ner huvudet på hästen, utan för att man ska kunna ha en jämn kontakt även när hästen har huvudet högt!

Det är mina åsikter.

Låt mig presentera...

... min idol! Eller min förebild eller vad man ska säga. Jag beundrar och ser upp till henne för att hon är grym, personlig, hon är inte som andra. Hon är alternativ, hon är cool, hon är speciell, hon är Hayley Williams!


Paramore - Born For This
GRYMMA!

Plain White T's - Hey There Delilah



Visst är den fin?

Dagens fråga!



Vem inom hästsporten beundrar ni mest och varför?

Vem är världens bästa kvinnliga sångare?

Med mobilt bredband i bilen.

Sitter på väg till Sälen och kan bara säga hur glad jag är för mobilt bredband! Vet inte hur jag skulle klara mig annars haha. Men nu blir det i alla fall skidor för mig fram till fredag. Vi har några duktiga vänner som tar hand om Kurre till dess.

Veterinären kollade på honom igår, och han är OKEJ! Så vi kan rida igen :') Och det var sulan, så han är bra. Jag är så glad så jag kan börja gråta. Om en vecka är vi igång igen, nu jävlar.


Jag älskar dig.

Världens bästa klassresa!!


Vill du ha bättre sits och följsamhet i språnget?

Då kan jag ett enkelt knep! Öva på mantag.

Enligt mig är mantag sjukt underskattat, det tyder inte alls på att man är oerfaren utan även erfarna ryttare tar mantag. När hästan hoppar länger den halsen, och måste få göra det därför är det mycket viktigt med eftergift. Sprången blir mycket bättre och skönare och hela upplevelsen blir roligare för hästen om ryttaren inte håller i den i munnen.

Så när hästen hoppar ska handen föras framåt längs mankammen mot hästens mun. I början är det svårt med timing och balans, men man lär sig. Det är därför mantaget är så bra! För man kan ge efter utan att tappa balansen, och så brukar man få en bra väg för handen fram om ni fattar. Så man inte kastar den ner mot munnen eller fram till öronen på hästen.

När man får bättre eftergift brukar man också få bättre sits! Man kommer lite närmare hästen. Förut hoppade jag alltid rakt upp, nästan ståendes i stället för att följa hästen fram. Men man måste komma ihåg att inte kasta sig på halsen heller.

Det finns ju jätte mycket att tänka på men det här var några enkla tips :)

På den här bilden har jag inte hunnit fram med handen, min sits är inte så följsam som den borde, balansen ligger i händerna i stället för i hälarna. Min-San har inte kunnat länga på halsen vilket gör språnget svårare och frambenstekniken sämre. Huvudet är indraget vilket tyder på det motstånd han får i munnen vilket i längden orsakar obehag.


Sno inspirationen från vännerna.


Tur att man har så fina vänner :)<3


Kanye West - Touch the Sky


Hejsan hoppsan!

Den här dagen har varit helt okej, bortsett från franskaprovet då. Fick veta att det gick rätt bra på mitt matteprov också, klockrent om man räknar bort sista uppgiften haha :)

Kurre är bättre, han longerades lite lätt idag. Jag har gymmat med Agnes asskönt! Och nu ska jag ha myskväll med familjen, skriver om jag kommer på nåt kul att skriva. Hoppas ni får en härlig kväll kära läsare!

Ps. Behöver fler bevakare på Bloglovin så börja prenumerera! :)

Puss

Nytt från Kurre.

Mamma var hos honom igår. Jag var med pappa och köpte nya skidor när jag fick ett sms från henne. Det stod något i stil med:
"Maja, Sekúr var mycket bättre idag! Gick runt hoppbanan och pulsade i snön. Tror att vi kan börja skritta igen nu :)"
YEEESS!!!! <333

Kärleksvecka på skolan

Det betyder massa hjärtan, pussrutor och glass på lektionerna! Om jag inte bestämt mig för att bli "nyttigare" skulle det bli tummen upp. Men nu har jag ätit två glasser, så det blir tummen ner. Ajdå.

That that don't kill me, can only make me stronger.

As said by Kanye West!

Taylor Swift och kärlekstankar

Jao ibland gillar jag Taylor Swift. Den här låten är fin.


Taylor Swift - Teardrops On My Guitar

Sitter och tänker på alla mina vänner och deras problem eller framgångar med killar. Vad får jag ut av det egentligen? Inget, men vafan lite mysigt är det att tänka på det. Jag själv hittar aldrig någon jag är intresserad av, är nog för kräsen haha. Well we'll find mister right someday?

haha därför är jag tvungen att lägga upp den här låten också.

Veronica Maggio - Nöjd?

Mirakelsalva och linssoppa

Så nu har jag lagat mig själv en supergod linssoppa med saffran, supergott! Det är kul att laga mat också haha.

Måste tipsa er om den här salvan. Den är bra till det mesta! Jag brukar smörja småsår och runt ögonen med den på sommaren för då håller man borta flugor m.m. Och så läker såren snabbt och jätte fint med den. Men man ska komma ihåg att nya sår, färska sår eller vad man ska kalla det ska man nästan alltid låta vara ifred. Att tvätta nya sår med jodopax är också fel! Man hindrar bara läkningen. Vänta istället och se om såret blir infekterat DÅ kan man tvätta med jodopax! Och så ska man komma ihåg att det är väldigt starkt så man ska för det mesta späda ut det. Hur står på flaskan.

Men den här salvan då, ha den på småsår och sårskorpor. Den är fet och mjukgörande, men kan använde den på karleder och som hovsalva. Supersalva helt enkelt!

Foderstat

Jag tycker att foder är en väldogt viktig del av hela träningen. Man måste anpassa fodret efter hästens behov, fodrets kvalité och träningens intensivitet. Jag ska förklara vad Kurre får och varför.

Hösilage: 15 kg. När man fodrar med hösilage eller ensilage behöver man ge lite fler kilon än hö. Därför att det är det torra som är näringen, och ju blötare grovfodret är desto mer måste man ge. Dessutom behöver Kurre mycket för han har svårt för att lägga på sig. Jag utgår från grovfodret i foderstaten och ger helst hö så långt det går, kompletterar bara med kraftfoder när det behövs.
Krafft Groov90: 0,8 kg. Krafft Groov90 tillför skonsam energi och mycket proteiner och lämpar sig bra för lite hetare hästar. Passar bra i träning och speciellt på den nivån Kurre och jag är på nu. Han får inte så mycket, därför att han inte behöver det och redan är så pigg.
Krafft Miner Blå: 1dl. Eftersom han går ganska hårt och inte får mycket kraftfoder kompletterar vi med mineraler. I viss mängd täcker de flesta av Kraffts foder mineralbehovet men inte som jag utfodrar Kurre.
Betfor: 2dl. För han när han jobbar (alltså inte nu när han är halt) för att de helst ska få blötfoder varje dag och betfor ger lite extra energi, dessutom brukar vi blanda tillskotten i det.
Glukosamin: Ett mått (medföljer och är rekomenderat). Är bra för hästarnas leder när de blir lite äldre, eller när de är i hård träning och påfrestningen är större. De som vi köpte Kurre ifrån ger alla sina hästar över 13år Glukosamin, så vi fortsatte med det.
Biotin: Ett medföljande mått. Kurre har rätt dåliga hovar, de är väldigt känsliga och horntillväxten är dålig. Dessutom var de väldigt små när han kom. Hovslageran och vi jobbar bra för att bättra dom genom bra skötsel och motion. Men biotin främjar horntillväxten och efter några månader brukar man alltid se resultat.
B-vitamin: 1 "pump" (cirka ½-1 dl tror jag). B-vitamin får han vid päls- och foderbyte samt transporter och hård träning. Kan också ges till stressade hästar och vid aptitlöshet. Han har också fått det pga. hans korta svans, hoppas att det ska hjälpa den att växa mer.

Måste bara säga till alla att ge inte hästen massa tillskott bara för att det verkar bra! I själva verket kanske det inte alls passar er häst, i de flesta fall gör de ingen nytta alls. Ta hjälp av någon erfaren för i värsta fall kan hästen bli förgiftad!

Bra foderstat tar en långt!

Hur man gör en hemmagjord chailatte!

Jääätte enkelt faktiskt :) Så tänkte berätta för er här nudå.

- Det viktigaste är att du har ett kryddstarkt te som Chaite då, går att köpa på de flesta ställen. Koka tevatten och häll lite i en kopp och låt dra länge så blir det mycket smak. Det ska vara helt svart!

- Om du har en kaffemaskin som du kan ånga mjölk med, ångskumma lite mjölk då annars värm mjölk i en kastrull och vispa sedan fram lite skum.

- Söta teet om du vill, det bästa med att göra chailatte hemma är att du kan välja hur starkt och sött du vill att det ska vara!

- Häll i mjölken.

Klart! :) Inte så svårt va?

Har sällskap av Carrie Bradshaw.

Har gjort en hemmagjord chailatte och sitter framför sex and the city. Laddar alltså för massa franskaplugg ikväll.

Hoppas ni har en fin kväll gott folk :)

Therese Johansson Rojo

Jag som många är skakad av ditt öde. Kan inte sluta tänka på det, kan inte sluta gråta. Ser ditt ansikte framför mig, känner dina vänners smärta men kan ändå inte föreställa mig det. Det är inte verkligt. Den här videon tycker jag visar hur livlig och vacker denna flicka var, hon hade framtidsdrömmar, vänner hon älskade och som fortfarande älskar henne. Hon var en som älskade livet, som brukade säga fånga dagen, carpe diem, lev för nuet! Och lyssna på hennes råd, för helt plötsligt tar livet slut. Som för Therese Johansson Rojo. Det är hemskt, att det ens hände.

Hemma från Kurre igen.

Vi kände på hovet och benet, kollade om vi såg eller kände någon svullnad men nej... Så vi tog ut honom och ledde honom i gången då vi kunde se att han haltade dock inte lika mycket som igår. Men vi travade ett par steg på stallplanen och då var han jätte halt! Stackaren... Så vi tog in honom igen och jag borstade och pysslade om honom ordentligt. Nu finns det två saker vi tror att det är:

- Snösulan har trängt på sulan så han har fått som en blånagel. Han kommer ha ont och behöva stå några dagar tills det kommer bli bättre och han kommer va precis som förut.

- Han har fått en liten sträckning i hagen och behöver vila några dagar och skrittas lätt innan han kan sättas igång igen och allt kommer va som förut igen.




Om det inte är nåt av dessa, då dör jag.

Mina rutiner, så känner jag mig fräsch.

Jag har lite rutiner som de flesta andra vad gäller att känna sig fräsch. För mig handlar utseende mycket om att känna sig bra och må bra och visa alla andra vem man är genom sitt yttre. Hehe. Men jag tänkte dela med mig lite av mina rutiner :)

- Varje morgon skrubbar jag ansiktet och smörjer in det med en återfuktande dagcreme.

- Jag äter en så nyttig och miljövänlig frukost som möjligt.

- Försöker äta minst en frukt i skolan, plus en ordentlig lunch!

- Försöker röra mig antingen i form av ridning eller träning, eller gå någonstans bara.

- Tvättar håret med varierande schampon (gör att de ger större effekt!), en gång i veckan med inpackning och undviker för mycket hårprodukter och styling.

- Sover antingen med flätor eller knut mitt på huvudet för att få snyggt fall på dagen!

- Tvättar ansiktet på kvällen.

- Och så brukar jag spraya lakanen lätt med parfym eller bodymist, då luktar man gott på dagen! :)

Haha lite förenklat, tänker nog gå mer in på det sen. Säg till om ni har lite frågor eller några tips till mig! De tar jag gärna emot :)

Dagens fråga!

Så nu har jag en fråga till er igen!


Vad tycker ni om martingaler? Är de ett hinder för hästen? Tyder de på en orutinerad ryttare? Jag vill höra alla era åsikter!


Man måste unna sig själv något när man har mycket plugg framför sig.

Så jag köpte lite naturgodis på vägen hem :) Goda nötter plus youghurtdoppade kaneläpplen och frysta jordgubbar! Underbart.

Nu sitter jag och hårdkör inför matte- och franskaprovet. Jag behöver verkligen bra betyg på dessa! Försöker skriva in alla grammatikregler i word och tänka igenom allt, gud det är så jobbigt när det är en massa verb man ska kunna!

Jag saknar Bella och Ditte jätte mycket!

I gränslandet

Jag är verkligen på gränsen nu. Kan inte bestämma mig för vad jag vill blogga om riktigt. Jag vill liksom inte vara som vilken annan hästbloggare som helst, trots att hästar är en stor del av mitt liv och jag skriver ju om mitt liv.

Ja har väl lite idétorka just nu, och så är det myycket plugg och skit som tar min tid framför datorn. Tror att jag måste slappna av och släppa pressen för att verkligen kunna släppa ut mina riktiga tankar.

Det här är vad som händer i mitt liv nu:

Onsdag: Träna (gymma/jogga), plugga. Pussa massa på sjukling hästen.
Torsdag: Matteprov, plugga, Kurre, träna.
Fredag: Franskaprov, kompisar, packa.
Lördag: Packa klart, födelsedagsmiddag för hanna och maria.
Söndag: SÄLEN!

"Skolarbete"

Jo så nu sitter jag här i skolan och jobbar hårt. Vi håller på med ett arbete om miljön på geografin, vi får välja själva hur vi vill göra det och jag ska göra en film. Det handlar om att ändra sin livsstil så den blir mer miljövänlig (vilket jag är lite inne på nu) och leva "lyckligare", billigare och med bättre samvete.

Här är en bild på mig och Min-San jag hittade på skoldatorn, usch vad jag saknar honom!

Kurres hälta.

Hovslagaren kom och kollade på honom idag. Han tror inte att det är en hovböld, han såg inga spår efter nån sån. Men han ömmade lite på sulan, så det kan va att det samlats grus och sånt under snösulorna så att det börjat ömma. Vår veterinär säger att han kanske kan ha sträckt sig i hagen, eftersom han är lite varm bakom knät. Då ska han bara vila lite. Vi får se om det blir bättre nu när han vilar och sulan är av.

Kings of Leon - Sex On Fire


Landings semlor fick tummen upp.

Idag har jag (HÅLL I ER) ätit semlor från tre olika fik! Vart först med Agnes på Linné, och dom fick tummen ner kan jag säga! Dock var sällskapet dagens bästa :)<3 Sen köpte jag hem från Landings, och mamma från Fågelsången. USCH vad illa jag mår!!! Gymma imorgon kan ni slå er på.

Vikten av att skritta fram och av.

Tänkte skriva lite om hur viktigt det är och varför det är viktigt att skritta fram. Ni vet alla att det är viktigt att värma upp när man tränar? Det är ju lätt att sträcka sig annars och man blir mycket rörligare, och när ledvätska och allt annat värms upp förebyggs skador. Det är samma sak hos hästar, bara att de har mer muskler och leder som måste komma igång! Så att värma upp ordentligt är väldigt viktigt och gör att hästen kan prestera bättre under passet också.

När det gäller att skritta av, så ska jag gå in lite på det. Tar oss människor som exempel igen:
När vi t.ex. är ute och springer kan vi träna i två faser, aerob träning när vi hela tiden tillför syre till våra muskler genom andning, och anaerob när vi gör av med syre. Om du t.ex. ökar tempot eller springer upp för en backe blir ansträngningen hårdare och vi gör av med mer syre, samtidigt som vi inte hinner ta in lika mycket syre igen och kommer in i den anaeroba fasen. Om vi är inne i den här fasen tillräckligt länge kommer vår kropp pumpa ut mjölksyra i våra muskler, de blir möra och vi blir trötta och det är kroppens sätt att säga "stopp, du behöver stanna och andas!" Om vi inte kommer tillbaka till den aeroba fasen snart, kan man i värsta fall svimma. När du joggat eller tränat och fått mjölksyra är det viktigt att du kommer tillbaka till den aeroba fasen och förser hela kroppen med syre igen innan du slutar. Då transporteras mjölksyran bort från kroppen. Det är därför det också är viktigt att skritta av hästen, så att den kan transportera bort mjölksyran och slappna av igen!

Det är viktigt att skritta fram och av hästen ordentligt! Jag skrittar cirka tio minuter innan och efter varje pass, plus att jag travar fram (mindre press på hästen) tio minuter innan och efter själva ansträngningen. Så galopperar jag också lite lugnt cirka fem minuter innan jag sätter igång, och själva ansträngingen kanske är i 20 minuter!

Åååhej, Kalla! OS-guld i debuten, bra jobbat!

Nu ska jag inte vara bitter längre, Kurre blir väl bra snart. Tycker bara synd om honom som måste ha ont...

Nu ska jag ändå planera träning, tävling m.m. Kan inte göra så mycket mer. Tänkte berätta för er om mina skötselrutiner och lite annat sen. Så vi hörs!

PUSS.

Fuck ALLTING!

Sen igår kväll har det bara gått SKIT kan jag säga. Jätte mysigt att fika med brudarna, men sen när jag kom hem ville inte min lillebror se på film med mig. Plus att han var jätte taskig och då blev jag bara ledsen. Sen sa mamma att Sekúr var halt. FAAAN! Lilla gubben jag tycker så synd om honom!!! Var ute hos honom idag alldeles nyss, och han var så rastlös för att han fått stått inne och han kan inte ens skritta ordentligt. Så himla hemskt att se, han som är så full av energi...

Ja jag har en dålig dag, vi ska försöka få tag på hovslagaren och se om han kan kolla på hans hovar imorgon. Juste passande min tur så är vår veterinär bortrest, och hovslagaren magsjuk! Nice.

Gubben :(<3

Sweet Sixteen.



Glad alla hjärtans dag, yeah right!

Alla Hjärtans Dag är ju mest deprimerande, nej faktiskt inte. Men det skulle varit bättre om det var typ två gånger per år tycker jag, då skulle det inte va en så stor grej.

Jag har i alla fall firat den såhär:
Igår kväll var jag med Agnes, Hanna och Cajsa hos Cajsa. Vi mest chillade hela kvällen och det var riktigt mysigt kan jag säga :) Efter ett tag drog Agnes och Paulina kom, vi sov fyra stycken i Cajsas säng och ja det var TRÅNGT. Tror inte att jag sov så mycket. Men sen gick jag, Cajsa och Paulina upp tidigare och cyklade till ICA, för vår lilla Hanna fyller 16 idag! Vi köpte saker till en riktigt mysig frukost och dukade fint hemma hos Cajsa. Och så väckte vi Hanna med sång och vänner i telefonen. Kan inte bli bättre! Mina vänner är bäst. GRATTIS HANNA!

Hur har ni firat dagen?

O Fortuna (Oh, ödet)...

Då var konserten över, verket vi jobbat med sedan första skolveckan är slut. Det känns tomt, men det var riktigt kul! Och ATTANS va bra det gick! Efter konserten gick pappa och jag till en bar med Anders, min musiklärare. Det är han som lett hela projektet och dirigerade oss i konserten. Han är också min mentor, en av min pappas bästa vänner och en förebild. Kan bara säga såhär, Anders är bäst! Bästa läraren jag nånsin haft och nånsin kommer få tror jag. Vi fick i alla fall en massa beröm där i baren :) grymt kul.

Så då väntar jag på att se om mina vänner bestämmer sig för att vi ska fira ikväll. Att det är över och att det gick så bra alltså ;)

Peace!

Sommaren 2009 förde med sig en odödlig kärlek.


Håkan Hällström - Tro Och Tvivel

Håkan Hällström - Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din (LIVE)

Man behöver inte älska Håkan, det är helt upp till var och en. Men hans låtar ger mig otroligt mycket känslor och jag tycker att de är helt magiska! Känsla rakt igenom.

Godkväll/Gormorgon? 01.06...

Men jag sitter här ändå :) är inte ett dugg trött, fast tanken på att jag ska ha konsert imorgon gör mig rätt utmattad.


Anmälde mig till tävlingen Veckans blogg ;)

Svar på fråga: Hästinlägg

Fick en fråga om detta är en hästblogg eller inte, tänkte passa på att berätta om kategorierna.

Ja det är väl en hästblogg, men eftersom den baseras på mig är det mycket annat också. Under kategorierna kan ni hitta de övningar och tips jag lagt upp, kläder och mode tips, musik, mitt liv, det jag skrivit om Min-San och Sekúr och mer. Ja ni får gärna ta er en titt och säga vad ni tycker om kategorierna sen så kan jag förbättra dem om det behövs:)


Vad tycker ni om...?

Funderar på om jag skulle dra igång en tävling på bloggen, har ni några idéer om vad det skulle kunna vara för tävling?

Yo bros

Har kommit hem efter dagens 5 timmar långa rep. Nu är jag helt slut, men det var kul. Pappa har kommit hem från en resa till Tallinn (jobb) och han har köpt ett litet sätt med läppglans från Clinique åt mig. Jätte gulligt! Eftersom det är fredag taggar jag för kvällen, och jag hoppas att ni gör det samma.

Puss!

Är man tjej så är man.


Gårdagens kläder:
tröja från h&m
halsduk accent
leggins Gina Tricot
halsband Gina Tricot

Färgglada naglar livar upp en svartvit outfit,
 Nagellacket är från H&M!


Nyinköp

Har utökat mitt förråd av hårprodukter. Jag är lite beroende... Sprang då in på Åhléns innan repet för att inhandla dessa kap :)

Inpackning 80kr, har hört att den är jätte bra trots att den är så billig! Värt att testa.

Saltvattenspray, gör håret snyggt och lättstylat som efter en dag på stranden :)

Torrschampo

Sparkar din häst i gången?

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om hästar som sparkar i gången, kan vara rätt intressant!

Ni vet säkert att det inte är bra för hästarnas ben när de sparkar, det sliter på gången och det är otroligt störande för oss människor och de andra hästarna. Men vad är det som händer? För att kunna ta itu med ett problem måste man först veta orsaken!

Jo det som händer, är att hästan är uttråkad såklart. Den vill att något ska hända, den vill ha uppmärksamhet så den testar att sparka. Vad händer då? Vi säger till den. Och vad händer då? Hästen fick som den ville! Något hände, den fick uppmärksamhet. Så den testar att sparka igen, och då händer det något igen.

Horsemanship och träning av häst från marken handlar främst om att berömma i rätt tillfälle, eller att inte berömma alls. Ibland handlar det om tillrättavisningar, väldigt sällan om bestraffningar. Så när hästen sparkar i gången, försök att bara ignorera den. Det är väldigt jobbigt, tro mig jag vet, man håller på att bli galen när den står där och sparkar. Men hästen kommer märka att inget händer, och den tröttnar. För den orkar ju inte stå där i all evighet? Visst låter det lite logiskt?

När Kurre kom till mig, stod han och sparkade i gången varenda minut. Men jag bara väntade och väntade, efter ett tag slutade han. Nästa dag sparkade han igen, men när inget hände tröttnade han. Jag kan då säga att nu har han slutat sparka helt och hållet :) Så jag tror väldigt starkt på den här metoden, som faktiskt är inspirerad och framtagen tror jag av Monty Roberts, känd tränare inom natural horsemanship!

Kurre slutade sparka i gången tack vare Monty Roberts metod! Med tålamod går allt :)

Har haft det rätt hektiskt sen igår, men nu sitter jag lugnt framför datorn igen.

Så jag tänker berätta om träningen igår :)

Det gick superbra, jag är jättenöjd! Till en början kändes han lite pigg. Och det var svårt att svänga till en början. Eller, det var det hela tiden. Att bromsa och svänga är det svåraste, eftersom han är riden av duktiga ryttare och är van vid väldigt små signaler, måste jag lära mig rida med det. För bara jag tar lite för mycket i tygeln, hamnar i obalansen osv. så sänker han ryggen, drar upp huvudet och rusar fortare och fortare. Men för var gång jag tränar går det bättre!

Vi red en liten bana igår, hoppade några hinder i trav och så var det en hel del svängar. Först hade jag svårt att hinna med alla hinder men när jag kom djupare i sadeln och fick honom mer på tygeln gick det riktigt bra! Ska försöka träna en del markarbete nu till nästa gång, hoppa lite låga hinder och få in svängarna i flytet. Oh vad glad jag är!

Cattis sa att det var en riktig skillnad sen förra gången, att det ser bättre och bättre ut för varje runda jag rider. Jag har fått mycket beröm för att jag verkligen lyssnar och tar till mig det tränaren säger, och verkligen försöker bättra min ridning. Och för att jag inser att hoppningen handlar så mycket om mellan hindrena, att jag hellre väljer att rida en riktigt bra bana på 90cm tills jag känner mig säkre. För att jag förstår att höjden inte alls har med det att göra.

Ni förstår kanske att jag är väldigt glad :D

Klitchitg.

Ni som sett filmen "En natt på muséet", känner ni igen citatet "I'm made of wax, Larry, what are you made of?" som Teddy Roosevelt säger till Larry? Ett bra citat tycker jag, nu har bandet "A Day To Remember" gjort en låt med den titeln! Skumt. Inte min favoritmusik kanske, men jag kan lyssna på nästan allt.


I'm Made of Wax, Larry, What Are You Made of? - A Day To Remember

Vad tycker ni om detta?

Godmorgon kära läsare.

Den här morgonen har börjat lika stressigt som alla andra. Jag kom ut till bussen cirka kvart över åtta, lite sent och kom på att vi har nationella prov idag. Ajdå. Dom kan man ju inte komma sent till! Ska precis springa in och be mamma om skjuts, när Cajsa smsar och säger att vi har sovmorgon :) Skönt, jag hade lite panik där ett tag...

Den här dagen kommer se ut så att vi har först Svenska Nationella Läsförståelsen. Sen har vi nån lektion mer innan lunch, sen gympa, sen musik och sen slutar vi. Best part is att jag har pengar nu, så ska försöka få med mig nåt hem idag haha! Och ikväll blir det träning :) Önska mig lycka till!

Det kanske inte har hänt så mycket på några år?

Jag minns när jag var mindre, man hängde på PEA (som nu är avstängt, puh!) och skvallrade om alla knäppa fjortisar i Uppsala. Vissa råkade kaxa med fel personer, och plötsligt hade de hot om misshandel över sig. Men hände något? Nej. Förutom att några stora äckliga brudar med sönderplattat hår och mjukisbyxor, som skolkat från skolan bara för att komma och kalla en fitta. Coolt?

Så idag när jag kommer ut från min sista lektion, sen jag runt fem grabbar stå och hänga med sina svarta jackor utanför dörren. Jag kände igen några av dom, undrade väl typ vafan de gjorde där. Ingen brukar komma till vår skola, vår lärare har för bra koll. Hör att de kommit för att slå en kille i åttan. Ojojoj! Fem stycken 93:or kommer för att slå EN 95:a? Moget?

Visst de kom bara för att skrämma honom, kanske förtjänade han det jag vet inte. Men jag tror att båda "parter" kanske behöver visa att de faktiskt är över 15. Kanske inte mogna för att cykla utan hjälm?

Så såg vi ut på den tiden vi var 13år, och fjortishotade. WHOOOAH!!

Hårklippning

Så, då är mitt hår ett par centimeter kortare. Jag såg till att få bort det mest slitna och har också färgat lite ljusare. Kanske inte världens roligaste frisyr, men det blir bättre när det blir längre :)

Bild kommer snart!

Att behandla med Back-on-Track.

Vissa säger att det inte hjälper, vissa säger att de är beroendeframkallande.

Här är mina åsikter, och mina kunskaper om hur man använder det:
Jag tycker att det funkar, min veterinär tror att det gör det. Så jag använder Back-on-Track på Kurre. Jag har de här superbenpaddarna som man enkelt knäpper på :) Tycker jätte mycket om dem!
Vad jag vet är att när man börjar använda Back-on-Track, måste man gå succesivt fram. Börja med att sätta på dem ett par timmar i taget de första dagarna tills benen vänjer sig och öka sedan. Hästen kan sedan stå med dem nästan hela dagen, i två veckors intervaller. Om man låter hästen vila från dem den tredje veckan, så startas inget beroende av dem! (Har läst detta på Back-on-Tracks info.) De ska helst användas i såna här intervaller också, för att ha någon effekt.

Dagens tips!

Jag har kollat lite hemsidor, och är ni ute äfter snygga bra grejer till hästarna eller dig själv, kolla in Flyinges egna shop www.ryttare.com! Jag tycker att deras sortiment är riktigt bra :)

Ohyes, sveriges 20 största hästblogg here we go!

Då har jag nått mitt första delmål, har tagit mig in på topp 20 sidan över Svenska hästbloggar! Tack alla ni som läser, och framförallt kommenterar. Era åsikter är guld värde, det gör min dag. Tack tack igen, och när ni ändå är så grymma att ni läser min lilla blogg, ta då en titt på:

http://whereslaura.blogg.se/
Jag tycker detta är en av bloggvärldens bästa bloggar! Har sagt det flera gånger, men jag fattar inte att den inte är större än vad den är. Otrolig inspiration och rolig, lätt läsning får man från denna stencoola brud som dessutom är en av mina bästa vänner. Det ni. Som sagt inspirationen är enorm! Hon har grym stil.

Hejsan hoppsan, här sitter jag och "jobbar".

Oj vad min uppdatering har blivit dålig på senare tiden, men nej det är bara tillfälligt :) Har så mycket att göra och haft mindre tid framför datorn. Kanske för att jag är så nöjd med mitt liv just nu? Jag vet inte! Men jag har i alla fall mycket att skriva om.

Om ni bara hänger kvar och fortsätter läsa, så lovar jag att jag har lite att dela med mig av ;) puss!


Fixat plats för min älskling i bokhyllan!

En av mina bästa julklappar, super bra ljud i den! Så nu har jag kastat ut den gamla cd spelaren och gjort plats för min iWantit-iPod högtalare. Super när jag städar, att rulla favoritlåtar samtidigt. Musik gör livet 100 gånger bättre!

Den här låten är på just nu, gillar den starkt.

Vad ska bli min look i vår?

Sitter och kollar på internet efter grejer till Kurre. Just nu har vi i princip bara det man behöver. Men jag behöver t.ex. fler schabrak, grimmor, transportgrejer, träns, tävlingsgrejer... Okej jag är intresserad av att kolla på allt! Men jag vet inte vilka färger jag vill ha, eller vad jag vill tävla i.

Haha, den här bilden är tagen när jag nyligen fått honom. Snygg sits och ridning rakt igenom, jag vet. Men jag gillar hästen, han är fin :)
Vad tror ni att vi skulle passa i? Har ni tips på hemsidor och grejer jag kan kolla på?

Städar rummet, för omväxlings skull.

Yes jag sitter framför datorn, men jag sträcker mig efter lite skräp då och då (a). Mitt rum behöver verkligen städas, ordentligt! Ska försöka rensa bland grejerna och få lite ordning. Kommer komma med en del träningstips idag om jag hinner, det var ett tag sen. Och försöka sortera inläggen i kategorierna så mycket som möjligt.

Vad tycker ni om kategorierna förresten?

Funderar på att köpa skydden på bilden, tror att de skulle vara grymt snygga på Kurre! Men ska kolla på Sporren först och se vad de har. Nån som vet vad dom har för transportskydd där just nu?

Tjohoo!

Jag har tappat bort min jacka! Såå nice, skulle hem från skolan och hittade den verkligen inte nån stans. Så jag var tvungen att gå hem utan... Usch va kallt det var.

Men innan det hann jag fika med Simone. Alltid lika trevligt, det finns så mycket att snacka om och jag gillar verkligen den tjejen.

Nu laddar jag får kvällen, som inte alls är slut för jag ska kanske på bio med brudarna snart. Men vi får se. Puss allihopa och ha en bra kväll!

Träningsplaner!

Så här ser det ut för mig, den närmsta tiden:
- Mamma bokar 3-5 dressyrträningar åt henne på Sekúr, troligtvis för Birgitta Segerfeldt som bl.a. är ridskolechef på Akademistallet i Uppsala (UVFK) och C-tränare i dressyr.
- Hon bokar tre markarbetsinriktade dressyrträningar åt mig (jag klarar inte av så koncentrerad dressyr...än...) på Sekúr, troligtvis för Karin Agenäs som jobbar som ridlärare på Akademistallet på alla nivåer och även jobbar med ridgymnasiet (realgymnasiet?) i Uppsala.
- Jag tränar hoppning för Cattis Hadin varannan tisdag.
- Jag tränar hoppning för Cattis två lördagar också.
- Mamma bokar ett möte med en foderrådgivare
- Mamma bokar möte med en equiterapeut

Vad har ni för tränings- och skötselvanor som ni kan dela med er av? :)

Min-San fick regelbundet träffa en equiterapeut, för att bli av med gamla spänningar och se till att han musklade sig på rätt sätt! Och för att bli mjuk och glad :)

Idag var jag i Romme och åkte skidor med skolan!

Det var jätte mysigt! Jag tycker jag börjar bli bättre på slalom, jag får ihop skidorna lite mer och får upp bra fart och balans. Skit kul! Jag tycker att skidor är ett alvternativ till ridning vad gäller träning. Speciellt längdskidor! Vet att de flesta tycker att det är tråkigt, mest är det nog svårt. Man måste få in tekniken. Jag tycker att det är jätte mysigt att komma ut. Man får jätte bra träning för både armar, de flesta musklerna i benen och så får man bra kondition. Det sliter inte så mycket på en heller, som t.ex. jogging kan göra. Man kan få ut riktigt mycket av skidor, så jag brukar passa på när det är snö ute. Ett tips till er :)

Kom hem ganska nyligen, sen såg jag fjärde avsnittet av Ponnyakuten! Har sett alla de fyra avsnitt som släppts nu i efterhand, missade dem på tv. Jag älskar dem! Tycker att det är ett grymt bra program, som är roligt och mysigt att se på och man mår liksom bra av att se det. Sen får det med sambandet mellan alla olika träningsformer, i både ridning och hantering. Det visar hur viktigt både kontakten i boxen och ryttarens tankesätt är för att komma högt på prispallen. Den här serien står för nästan allt jag tror på inom ridning! Jag hoppas ni tänker på alla dessa detaljer som jag gör :)

Och det påminner mig om kärleken till hästarna.

Ponnyakuten kan ses på svt play (svt.se) och går annars 17.00 på söndagar. Enligt mig är det en grymt bra serie. Vad tycker ni?

Panic! at the disco - But it's better if you do


Jag gillar låten! Typ ett år sen exakt sen jag hörde den första gången :) Snart ett år sen jag hörde den sist!

Chill vecka, men ändå stressig...

Den här veckan kommer vara rätt skön, för vi har nästan inga läxor. Igår var vi på konsert i Musikens Hus och såg när Lundellska Skolans musikklasser hade deras Michael Jackson-konsert. Jo den var grym, men det var fullt med 94:or i hela huset!! Och det värsta var att se hur SMÅ dom var, är det några av dom man kommer börja i samma klass som? Hoppas dom växer till sig under sommaren...
   Idag ska jag rida och försöka hinna med en joggingtur, skulle vara så skönt! Och sen har jag redan börjat planera att komma igång med mitt bodywork inför sommaren. Imorgon, ska jag med skolan till Romme och åka skidor! Ska bli najs, men får se hur mycket skidor det blir och hur mycket fika...
   Så med tanke på att vi inte har så mycket läxor är det chill, men med tanke på att vi är borta hela dagen imorgon blir det lite stressigt... Aja, det går framåt ändå!
Puss

Vilka är snyggast? De övre eller undre?

Tips om hårvård!

Jag är rätt nöjd med mitt hår just nu, och det är av några enkla anledningar. Det är naturligt, med fall och ja det passar mig tycker jag :) en enkel grej man kan göra för att få ett fint fall, är att sätta upp en knut mitt på huvudet när man sover. Sen borstar man bara ut det snyggt på morgonen :)

Idag satte jag upp en stor rufsig knut, vilket är SVÅRT för jag har rätt tunt och uppklippt hår. Men då kan man tupera håret efter att man satt upp det i en hög tofs, sen samlar man slarcigt ihop håret i en knut och fäster med ett spänne. Smart är också att spraya med hårspray, så det håller sig på plats.

Vet ni hur man vet att hårsprayen är bra? Testa att spraya i handflatan, det ska inte klibba! Gör det det är sprayen inge bra.

Min hårspray som jag använder nu är rätt billig, men den är i en stor flaska och klibbar inte!! Dock tror jag inte den håller så bra.

3OH!3 - Starstrukk (feat. Katy Perry)


Vad tycker ni om låten? Personligen tycker jag den är skön och peppande :) passar till mitt livs soundtrack!

Och så dagens look..! Lite mys bara :)

Angående min fråga, hur mycket man ska hoppa hästen.

Det här är min åsikt:
Jag tycker att det beror väldigt mycket på ryttaren och hästen, men personligen tror jag inte det är bra att träna på hinder som ligger på över 1m fler än två gånger i veckan. Det sliter ju faktiskt rätt myckethästens ben i landningarna. Och sen tror jag inte att det är bra att göra samma sak så ofta. Brukar ju prata om varierad träning, att rida på varierande underlag och göra mycket olika saker. Det är som för oss människor! Vi klarar inte av att hoppa hur många höjdhopp som helst, se bara på idrottseliten, hur mycket skador det är! Och det sliter på kroppen att bara göra samma saker hela tiden (t.ex. bara jogga) och sen så blir man mycket bättre tränat om man varierar träningen! Man vill ju att hästen ska hålla länge, inte vara som bäst fram tills den är 10 år för att sedan gå sönder :S
   Däremot tror jag att man kan rida markarbete flera gånger i veckan. För när det ligger så sliter det nästan inget, det beror mer på vilka vägar man rider. Markarbete kan bygga riktigt bra muskler, och man kan träna lydnad och ridning mellan hinder på nästan samma sätt. Fast då menar jag inte att man aldrig ska hoppa högt, det måste man ju träna på det med. Men att hoppa högt enstaka hinder är inte svårt!! Så när man väl hoppar högt tycker jag att man verkligen ska öva på det. Få ut något av det.
   Det var en peroid när jag hade Min-San som jag hoppade för mycket. Jag tränade kanske två gånger i veckan plus att jag tävlade nästan varje helg. Han tröttnade. Och jag tröttnade. Det fanns inget sug, och ingen av oss orkade kämpa. Vi struntade i att hoppa i nästan en månad, sen gick han som en klocka. Utan att vi hade hoppat, men dock tränat samma saker annars. Sen ska man ju komma igång mer och då behöver man träna, men måttligt!

Det är min åsikt :) Vad tycker ni?

Min-San gick som bäst med måttliga doser hoppning.

Tror att ni alla hört låten, men visste ni att...

... Leighton Meester som spelar Blair Waldorf i Gossip Girl är med och sjunger och i videon och allt? Roligt tycker jag, grymt snygg är hon också.

RSS 2.0