Ambitioner och mål

Tänkte berätta om våra ambitioner och mål för framtiden! Det är min ambition att satsa på hästsporten och bli bra, därför kör vi fullt ut just nu. Jag är riktigt fäst vid Knas-Kurre så tänker ha kvar honom så länge det går, dock tror jag att det kommer se ut ungefär så här:
Nu råtränar vi i vinter för att bygga muskler, kondition och färdigheter inför nästa säsong.
Då i vår satsar vi på att fortsätta gå bra och stadigt i 1.10 och starta 1.20 innan eller vid sommaren.
Jag tänker fortsätta träna och försöka utveckla honom ridbarhetsmässigt fram till hösten 2011 då jag tänker se över målen igen.
Antingen: Fortsätter vi tävla och satsar då på att kunna gå stadigt i 1.30 ända till slutet av 2012 då han kommer vara 16 år (f. 1996).
Alternativt säljer vi honom nästa höst, ifall det går bra men jag känner att jag behöver en yngre häst för att kunna rida efter min ambitions- och färdighetsnivå. Ifall jag känner att han inte orkar med det längre, då är det bäst att inte sätta så stor press på honom.
Efter 2012 är det nog ändå dags att sälja honom, han är en valack därför kommer hans värde endast bero på hans hållbarhet och tävlingsnivå vilken kommer minska med åldern såklart. Vi känner nu att han bara bli fräschare och fräschare då vi kämpar så hårt med honom, ärhan välriden om ett år tror jag att han kommer kunna tävla tills han är 17/18 på 120-130 nivå och sedan lugnt på 1.10 ett tag till, vilket gör honom till en utmärkt läromästare och de är mycket värda! Jag vill ge min pappa tillbaka så mycket av ursprungsvärdet som möjligt så vi kan satsa på en fin, yngre häst sedan.

Sekúr har tidigare, för cirka två år sedan, tävlat 145 cm internationellt så han har helt klart kapaciteten, och är nu mer dressyrriden och välriden än på länge kanske än han varit under hela hans liv.

27/11

Jag har jätte mycket att skriva om.
Riktigt bra träningar i veckan bland annat, men vet ni vad? Jag orkar inte skriva hehe. Imorgon åker mamma och jag till Globen hela dagen så förhoppningsvis har jag inspiration på måndag!

Godnatt!

Träningsverk...

I torsdags tränade vi för Hannah och vi har nu börjat med ett styrka / konditionsprogram för vintern inför nästa säsong. Hon sa att sista halvan skulle vara styrka för hästen och första styrka för ryttaren. Yeah Right, allt var för ryttaren. Har en underbar träningsverk nu...

Men jag har fått en väldigt positiv inställning till sånt här arbete. Älskar det! Det är den här grovgöran som jag kommer se tillbaka på sedan när allt arbete går mycket lättare.

Så borde man tänka när saker och ting börjar gå emot en, när det börjar bli jobbigt. Man kommer alltid dit förr eller senare och det betyder bara en sak: Att man höjt ribban. Och ju fler svackor man tar sig igenom desto snabbare kan man göra det i fortsättning. Och man lär sig något av varje svacka, av varje fall. Men lär sig att tackla problemen nästa gång. Det är därför jag älskar motgångar, för de är utmaningar jag lär mig av.

Förklarar sadeln

Jag vill ha en svart hoppsadel, tidigare har jag ridit i flatback både på Kurre och Min-San. Nu är då kåporna på Kurres sadel lite små, så jag åker bak på bakvalvet. Vill liksom att klossarna ska sitta på rätt ställe också så att skänkeln får det stöd den behöver. Nu har jag prövat en Prestige som är hyfsad dock behöver den vara större för mig men de ska smälta om bommen så vi får den lite smalare så den passar honom bättre. Vi ska också rida med en mankpadd ett tag så sadeln inte glider fram på manken och stoppar muskeltillväxten där.


Sadelprovning + HP premiär

I förrgår kollade vi Kurres sadel och testade nya, vi har ju misstänkt att den nuvarande inte passar så jättebra.

I varje fall så satt hans nuvarande inte så himla illa, men det skulle varit mycket värre om vi inte haft fårskinnspadden under. Han är omusklad över nästan hela kroppen, dock är han inte spänd eller har ont någonstans vilket är ett bra tecken i alla fall.

Jag testade lite olika sadlar sen, för att hitta en som ger hans rygg bättre möjlighet att utvecklas och vi letade en sadel som ger mer plats för mina långa ben. Som det är nu är kåporna för korta vilket gör att jag trycker mig bak på bakvalvet, tappar balans och kompenserar det genom att flytta överlivet och därmed tyngdpunkten framåt.

Vi hittade en väldigt trevlig sadel som de bara ska fixa om bomvidden lite smalare på och kåporna lite längre så kommer jag få låna den från och med helgen för att se om jag gillar den.

Det var väldigt roligt att få höra allt fint hon sa om mig och Kurre, hon såg att han var svår och att jag fick jobba varenda meter och att jag aldrig får något gratis. Men hon tycker att jag har en känslig ridstil som passar honom, o att vi passar varandra. Och att han har en trevlig personlighet.

Min fina älg <3 Nu med ny sadeln ska vi fortsätta jobba på sitsen och händerna!

Igår var jag på Harry Potter and the deathly hallows del 1 premiären, ååh va bra den var! Har ni inte sett alla filmerna, måste ni se den.

victOr o Erik!

DRA FRÅN MIN BLOGG FÖR FAN.

Hej och hå seg människa

Det var de jag köpte hästen av som rekomenderade det gamla kombinationsbettet på Kurre. Till en början var han både het och stark, jag fick inte alls stopp på honom. Men den som nyss kommenterade på ett rätt omoget sätt borde kanske ha lite info innan man slänger ur sig något, jag rider aldrig på det bettet längre. Sedan i sommras rider jag BARA på tredelat. Tack o hej!


Tack för ert tålamod


Sätt upp mål

För att komma någonstans i ridningen, eller i vad man nu håller på med, är det viktigt att sätta upp ett mål. Börja med att sätta upp ditt långsiktiga mål, din dröm. Och sedan delar du upp vägen dit i realistiska delmål. Det är jätteviktigt att man har sådana mål så att man håller motivationen uppe och vet vart man är på väg! Men jag tycker inte att man ska fastna i för realistiska banor, man måste våga drömma. Annars fastnar man.

Grattis alla skidåkare!

Nej men usch, jag gillar inte detta. Jag ville träna ju...

Och jag är så himla känslig när det gäller fyra, sämst blodcirkulation i mina fingrar och tår sen hatar jag helt enkelt att frysa... Så här ser det ut när jag ska till stallet nu :)

1: På med underställ

2: Strumpor, Ridbyxor och andra lagret underställ på överkroppen...

3. Tredje lagret underställ på överkroppen + skidstrumpor
4. Tjock jacka och halsduk!
NU JÄVLAR SKA JAG SKOTTA!

17 dagar!

17 dagar kvar till en av årets höjdpunkter: Globen Horse Show! Dags att tagga och börja spara :D

För i övrigt: Usch på vädret! Vi kan inte åka till min träning för vi har inte bytt däck på transporten :(

Jag vill inte stanna här.

Jag kan inte sluta tänka på det. Jag vill bli något. Och jag älskar sporten jag håller på med nu, jag vill kunna leva med det här. Så nu kämpar jag, men är så rädd att bli fast i en hobby. Detta är mitt liv. Och det är så jag vill att det ska vara!

Det är så extremt svårt, jag önskar att man kunde hoppa över skolan och sitta och rida tre timmar om dagen. Erfarenheter och kunskap kommer till mig varje ridpass och varje dag men jag måste öva upp känslan och den går inte att hasta fram. Sedan de stora problem med kontakter och pengar. Aah, det är ju så himla viktigt i den här sporten. Att hitta en grymt fin häst som man kan ta sig an de större klasserna med när man kommer dit. Då behöver man för det första känna folk som låter en rida deras hästar, ju fler och ju bättre man gör det desto större chans att fler ser dig och du får rida ännu fler och ännu bättre hästar. Och du kan få bättre sponsorer, så att detta inte ruinerar dig utan att du faktiskt kan leva av det.

Fan vad jag vill. Jag känner mig instängd.


Senaste tävlingarna / träningarna

Jag tävlar nu 1.10 med varierande resultat. Har ridit med fyra fel i omhoppning och också stannat ut mig och ska nu förklara detta.

Jag har en bättre känsla varenda tävling. Han lyssnar bättre, jag rider bättre och lyckas med nya saker varje gång. På senaste tiden har jag känt förändringar och framgångar varenda träning / tävling men min erfarenhet är inte riktigt ikapp, jag har inte fått in tävlingsrutinen och ibland klantar jag mig på något hinder och det syns i resultatet. Trots att jag hade en grym känsla resten av banan. T.ex. senast när jag var i Väsby gick det såhär:

I 1m hann jag knappt rida fram, det var otroligt många strykningar och de var ovanligt snabba så jag startade nästan två timmar innan vi räknat med, vi kom en kvart innan min start och jag hann inte gå banan. Han var inte helt uppvärmd och lite flack, jag hade svårt att få till en bra galopp därav fick vi ett pet.
I 1.10m var han grym, han lyssnade, jag såg till att bli klar innan varje hinder och galoppen var bra. Innan 6:an var det en svår och tight sväng, precis innan skyggade han för dörren och jag tänkte på det istället för att kolla på hindret vilket gav oss helt fel väg utan driv och därav ett stopp. Sedan hoppade jag 6:an och 7:an utan problem men tänkte fortfarande på det där med dörren, hade inget driv och fick ett stopp på sista oxern, red på igen utan att förbättra något och fick ett stopp igen.

Detta beror ju bara på slarv, och att jag inte hinner med i de korta svängarna inomhus. Riktigt frustrerande när det ändå känns så bra men det är bara att fortsätta träna och kämpa tills man sätter det!

På de sista träningarna har han varit klockren! När jag tränade för Mia på Jälla förra tisdagen satt allt perfekt, han kom rätt in varenda gång och vi fick jättemycket beröm. Jag tycker om när det är svårt och jobbigt på träningar, det betyder ju att man höjt ribban och pressar sig lite. Men ibland är det ju skönt att känna att man är bra också :D

Älskar hästen <3

Long time no see

Cha bloggen,
måste erkänna,
att du är en väldigt bra vän som jag inte väldigt gärna lägger på hyllan (L)

Det här är som att skriva dagbok, eller låtar, för mig. Jag får ur mig känslorna till er och hmm, även om man framstår som lite ree mår jag bra av det. Dock har jag lite problem nu. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om! Något ni vill att jag ska prata om, eller något ni vill veta om mig? Just let me know! :)

Saknar min bebi <3


RSS 2.0