Ansiktsrutiner

Usch vad äckligt ordet låter haha. Men tänkta dra det snabbt bara. Tror att det är viktigt att göra upp rutiner och testa sig fram till vad som passar en bäst och "lära känna" sin hy så man kan tackla de flesta situationer. I många fall beror finnar på dålig hygien eller dålig kunskap, eller slarv. I vissa fall inte, och då är det inte så mycket man kan göra åt det mer än att tänka att man är människa och det är så kroppen funkar ibland. Tyvärr haha.

Men i alla fall, jag tvättar ansiktet morgon och kväll enligt den här rutinen:
1. Skölj med en produkt som tar bort smink och orenheter.
2. Ansiktsvatten
3. Återfukta

Och då brukar jag använda Niveas produkter för ung hy eller blandhy. Har som de flesta i min ålder hy som lätt blir torr men också lätt fet och oren. Gäller att vara nogrann då som sagt...

Jag brukar också skrubba med Neutrogenas scrub eller ta sånadär duschvantar ni vet? Skrubbvantar eller vad det heter, och massera försiktigt med Doves duschcremer. De är asbra! De kan man också använda att tvätta ansiktet med, för de är milda men man får inte glömma att återfukta efter. Samma sak alltid när man skrubbar, men att skrubba är bra för då tar man bort döda hudceller och släpper fram ny, frisk hy...

Och det här inlägget blev keff sorry hehe.

Och bäst är att inte slänga på för mycket smink sen remember that! Peace!

Hjälp...

Okej ingen uppdatering. Jag bara red idag och kollade så att allt fanns, hinner packa imorgon!

Jag börjar sakna mitt gamla hår...

Just nu är det typ som på bilden, rätt långt (dock är det inte så långt som det ser ut) och jag har inte tagit så bra hand om det på sista tiden så det blir inte så fint fall som det är på bilden alltid. Men luggen är utväxt så jag knappt har någon lugg nu.

Förut hade jag lite fylligare, mer guldig färg, det var lite uppklippt och så hade jag min gulliga snelugg. Saknar det, funderar starkt på att toppa håret, klippa upp det lite och klippa snelugg igen. Och färga om. Vad tror ni?
Lugg eller inte? Eller ska jag testa något helt annat? :)

Lördag - Förberedelser

Imorgon är det tävling vilket betyder att detta är en chilldag rakt igenom (chill för mig innebär typ inga fester eller stora planer med kompisarna, alltså är jobb i stallet chill haha).

Just nu sitter jag och pluggar, förbereder ett muntligt föredrag och lite annat. Ska dock snart ut till stallet för att rida och kolla att allt finns inför imorgon. Det blir faktiskt sovmorgon imorgon, det är grymt mycket starter så vi behöver nog bara åka ifrån stallet runt tolv - ett, vill inte tänka på när jag kommer hem...

Tänkte dokumentera lite hur mina förberedelser går så ni får veta :) håll ögonen öppna för mer uppdatering!

Prio nr 1 är dock alltid att tvätta ansiktet på morgonen haha, supernoga med detta! Speciellt eftersom min panna är inklämd i min moppehjälm och min ridhjälm ett bra tag, gör den till ett känsligt område. På bilden är det innan sminket åker på.


Insomnia

Heheh jag kan inte sova, men jag vill. Tänkte hälsa lite snabbt på er som läser, chacha!

Detta har jag kommit fram till idag:
Det är skönt på Rosendal
Allt kan lösa sig, även i sista minuten
Omogna människor är bra, man kan skratta åt dom
Det är skitkul att poka folk (in person, inte på fejjan)
Jag har grymma kompisar

Sarrii Oskar...

Jag tvingade min bror att ta lite kort på mig. Tänk på detta: det är svårt att modell och samtidigt director (fick säga åt honom att huka ner på knä and so on), svårt att modella samtididgt som fotografen gnäller, skakar av köld och ber om att få springa in och så råkar fotografen vara 11 :D Gulleponken <3 Men det var längesen jag blev fotad, har börjat glömma hur jag själv ser ut? Ojojoj...

döda mig .

Det regnar .
Och det är bara för mycket, jag orkar inte med detta! Det är så himla mycket att göra och jag vill helst bara äta upp den jävla biologiboken nu. Blää. Jag är så stressad att jag knappt orkar med att träffa kompisar. Hallå? Ridning och gymnasie ska gå ihop sa jag. Det gör det fan precis. Men jag har inte plats för knappt nåt mer. Kill me please?

Men jag har nya Scullcandys, rosa. I like. De är mysiga :D

Självförtroende!

Satsar på det här inlägget jag skulle skrivit för länge sen: Självförtroende vad gäller utseende m.m.

Jag tror inte att det finns en enda människa som inte är missnöjd med något hos sig själv, i så fall tror jag inte att det är en särskilt intressant person. (Nu kommer klyschor i mängder!) Vi är ju alla olika och detta är GRYMT bra! Det gör oss alla så mycket mer spännande.

Vad jag gör för att trivas med mig själv och mitt utseende är följande:
- Jag slutar jämföra mig med alla andra, försöker istället vara glad för andras skull och satsa på personligheten. Alltså vara trevlig och öppen mot andra, vill de inte ta min inbjudan och vara trevliga tillbaka är de inte värda att tänka på, deras åsikter om dig är inte ens värda att bry sig om.
- Jag tar hand om mig själv. Jag gör det jag tycker är roligt alltså rider, dansar på fritiden (haha oooja) och springer/gymmar när jag känner för det. Jag pressar mig inte till olika dieter eller att jag ska gymma eller träna enligt något speciellt schema. Jag gör det jag känner för, äter det jag vill men försöker tänka ur ett perspektiv som är bra för MIG och MIN KROPP så att jag ska vara i form och må bra, inte för andras skull.
- Jag är ärlig mot mig själv. Jag kan stå framför spegeln och säga t.ex. "Maja, du har jävligt fula öron men helsikes vackra ögon!". Det är viktigt att kunna leva med brister, tänka att det är dessa som gör dig unik men också se det fina. För det har vi alla!
- Jag ser till att vara glad och trevlig! För 90% av utseendet kommer med utstrålningen, believe me! En bra hållning, tindrande ögon och ett sprudlande leende eller en skön attityd gör en person otroligt mycket mer attraktiv!
- Hey, jag säger till mig själv 50 gånger att jag är awesome och klarar vad som helst, vissa måste bara få tid på sig att se det :D Ni är alla underbara mina vänner! Hitta eran grej och ställ några frågor / ställ mig mot väggen om ni vill (: Pusspuss

Vi har alla bra och dåliga dagar jao

Konsten att skriva rubriker

Oj hjärtanes vad den rubriken lät lockande. Lovar att ni alla blev megaintresserade av mitt inlägg när ni såg den? Eh nej.

Brukar annars tycka att rubriker är jätteroliga att skriva, förut kunde jag få panik av dem och ibland bara skriva "inlägg" eller "kommerintepåenbrarubrik". Men nu börjar man ju bli en så rutinerad bloggare vaa? Grymt!

Man ska inte vara dödsseriös i rubriker har jag lärt mig i alla fall, bra att provocera lite eller spela dum så är det någon som inte gillar mig som tänker "hahahahah fan vad patetisk hon är, detta måste jag läsa, haha" och vips är det en besökare till i statestiken!

Vad säger ni andra bloggare, Klara, hur tänker du när du skriver dina rubriker? ;)

Kinkig katt! :D

Svar på fråga + veckoschema

Bästa sättet att få hästen lösgjord och få bra bakbensaktivitet:
Jobbar jag med i princip hela tiden på Kurre! Han är lite stel och felmusklad fortfarande, påväg att bli bättre men det viktigaste med varje pass är att han jobbar med bakbenen, ryggen och i låg form.

Tycker att det finns en grym övning som är att flytta ut bakdelen på voltspår bl.a. Aktiverar bakbenen enormt! Efter ett pass med mycket av denna övning brukar hästen vara mjuk som smör :) Att jobba olika böjda spår och överställa lite både innåt och utåt kan funka, men viktigt att jag kommer ihåg att rakrikta också.

Jag brukar också jobba mycket med bommar på marken, låga hinder (runt 50cm) också på olika spår för då slappnar hästen av tillslut och blir mjuk i ryggen och jobbar med alla benen.

Ett exempel på Kurres veckoschema kan vara som denna:
Måndag - vila
Tisdag - dressyr med mamma
Onsdag - markarbete
Torsdag - hoppträning
Fredag - dressyr med mamma
Lördag - uteritt
Söndag - hopptävling

Nostalgi




Rosendal / English +

Fick en fråga från någon som undrade vad det var för intagningspoäng på min linje, English plus, och jag tror att de har relativt höga intagningspoäng, medlet för de i min klass låg nog på runt 280-290, lägsta intagningspoäng typ 240 eller 260 tror jag? Någon plussare som läser detta och kan svara? :)

Gillar i alla fall linjen starkt och min klass är fin den med :) <3

Untouchable

Untouchable like a distant diamond sky
I'm reaching out and I just can't tell you why
I'm caught up in you, I'm caught up in you

Untouchable, burning brighter than the sun
And when you're close, I feel like coming undone

In the middle of the night when I'm in this dream
It's like a million little stars spelling out your name
You gotta come on, come on, say that we'll be together
Come on, come on, little taste of heaven

It's half full and I won't wait here all day
I know you're saying that you'd be here anyway
But you're untouchable, burning brighter than the sun
Now that you're close, I feel like coming undone

In the middle of the night when I'm in this dream
It's like a million little stars spelling out your name
You gotta come on, come on, say that we'll be together
Come on, come on, oh

In the middle of the night waking from this dream
I wanna feel you by my side, standing next to me
You gotta come on, come on, say that we'll be together
Come on, come on, little taste of heaven

I'm caught up in you
Oh, oh, oh

But your untouchable, burning brighter than the sun
Now that you're close, I feel like coming undone

In the middle of the night when I'm in this dream
It's like a million little stars spelling out your name
You gotta come on, come on, say that we'll be together
Come on, come on, oh

In the middle of the night when I'm in this dream
It's like a million little stars spelling out your name
You gotta come on, come on, say that we'll be together
Come on, come on, come on

In the middle of the night waking from this dream
I wanna feel you by my side, standing next to me
You gotta come on, come on, say that we'll be together
Come on, come on, little taste of heaven

And in the middle of the night when I'm in this dream
It's like a million little stars spelling out your name
You gotta come on, come on, come on, come on
Come on, come on, oh, oh, oh

Like a million little stars spelling out your name
They're spelling out your name, oh


Livsviktigt för dig som ska se Tarzan:

Tiger, Panthera tigris, är ett kattdjur som endast lever i Asien och Oceanien. Tigern är det största nu levande kattdjuret. Pälsens grundfärg varierar från gul till orangeröd, med vita områden på bröstet, nacken och insidan av benen. Ränderna varierar från svart till grått och brunt. De flesta tigrar har drygt 100 ränder. Varje individ har ett eget unikt mönster av ränder. Mönstret tycks ha betydelse för tigerns överlevnad genom att det gör att bytesdjuren har svårt att se den. Mönstret finns förutom i pälshåren också i själva huden. Vita tigrar är inte albinos vilket man kan konstatera eftersom de har blåa ögon.


Leoparden (Panthera pardus) är ett av de fyra stora kattdjuren av släktet Panthera. De flesta leoparder är orange-gul färgade med svarta fläckar, men teckningen varierar mycket. Fläckarna är oftast mindre runt och på huvudet, är större och med ett ljusare centrum på kroppen.


RSS 2.0