Kärlek, kontakt och allt dedär

Kommer inte genom att tro att du behandlar hästen bättre genom att sätta på den en grimma i stället för ett träns. Kommer inte från att låta hästen lunka i stället för att hoppträna.


Kontakten kommer när du börjar förstå hästen som individ och se dig själv som ryttare med kritiska ögon. När du kan se hästens och dina fel, brister och förmågor och anpassa all träning och hantering efter det. Kontakten kommer när du kan lära dig sammarbeta med hästen i alla lägen, när du känner den tillräckligt bra för att veta vad som funkar och inte funkar.

Kärleken kommer när du ser på din häst såfort något inte stämmer. Kärleken kommer när du längtar efter hästen i stället för mamma. Kärleken kommer när du känner hästen under dig och känner, vi är ett team. När ni kan busa ute i skogen, hoppa hinder för att ni tycker det är kul och göra vad ni vill för att ni känner varandra.

Vänskapen kommer i alla former och storlekar.

Kommentarer
Postat av: Moa Björn

Genom att sätta på hästen en grimma har du en bra början.

Du har kontroll, men du "äger" inte hästens frihet. Du kan inte

styra och ställa på samma sätt som man gör när man har utrustning.

Då har hästen inget val. Detta är ju nästan fakta, eftersom att man

får hästen att göra som man vill genom utrustning. Utan att träna

hästen i flera år innan man sätter sig upp på hästens rygg är en

självklarhet för mig. Men alla vill ju inte ta det från grunden. Det är upp till var och en, vill man ta genvägar så fine.

2010-04-08 @ 12:25:12
Postat av: Klara

Det är då sant. För att kunna förstå sin häst kolla på den i olika situationer. hur hanterar den när något nytt kommer och liknande. Men samtidigt att finnas där och stötta den med beröring och annat. Pyssla om den och hadet trevligt tillsammans.

2010-04-08 @ 18:41:01
URL: http://klarahjorth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0