Planering av tid, tips?

Är ni bra på att planera eran tid? Hur gör ni för att slappna av och hinna med saker? Har ni någon awesome studieteknik ni kan dela med er av? Share!
Jag lägger upp era tips här för att det är något så intressant och viktigt som alla borde få ta del av :D

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Jag var extremt omotiverad och lat i 7an-9an och spenderade mest tid i stallet, men lyckades ändå på något sätt skrapa ihop 285p i slutet av 9an (max 320).

I gymnasiet ökade pressen då jag hade 3 hästar ett tag och oerhörd prestationsångest, vilket resulterade i att jag planerade dagarna bättre.

jag pluggade max två timmar om dagen, gjorde läxor och inlämningar osv, var i stallet minst 5 timmar = inne i sängen vid 11 på kvällarna de dagar jag slutade sent. Till prov pluggade jag de två sista dagarna, och då i flera timmar, och då hade oftast någon av hästarna vila så jag red bara två de dagarna. De gånger vi hade flera prov på en vecka hjälpte mamma mig någon dag i veckan och trimmade igenom någon av dem, och jag longerade eller bara skrittade ut en halvtimme och sen satte jag mig och pluggade. jag gick ut gymnasiet med bäst betyg i klassen vilket jag fick ett stipendium för.

Det går att stå ut de tre åren gymnasiet är, plugga som en tok och ändå njuta av hästarna. jag red fler hästar än mina egna på helgerna och hopptränade onsdagar och torsdagar med några av dem + mina, det gäller bara att göra så mycket som möjligt på lektionerna, göra klart inlämningar och läxor så fort som möjligt så man inte har det hängandes över sig och absolut viktigast = se till att du har de betyg du behöver för att plugga vidare, och ansträng dig inte mer än så. Ha ett liv bredvid skolan och plugga inte bara. Lev för fan! :)

2011-04-25 @ 19:26:11
URL: http://frokenhadin.blogspot.com
Postat av: Minna

Jag går i 9:an och får väldigt lätt tankar som "Jag gör det sen.." osv. Men jag har märkt att det lönar sig ju inte.. Så jag försöker börja plugga till prov redan när vi får ut datumet för de och har något att göra dvs. Och när jag är med hästarna så tänker jag inte på plugget utan bara hästarna och tvärtom, det gör också att man inte bli okoncentrerad.

2011-04-25 @ 20:50:26
Postat av: Liz

Skriv en lista med vad som ska göras och skriv EXAKT vad du måste göra innan ett prov ex. och hur lång tid du beräknar att det tar



EX: HISTORIAPROV OM 2 VECKOR

mån. v 1 - läsa s XX - XX (2 h)

tis. v 1 - göra frågorna X-X (1 h)

onsdag v 1 - läsa sammanfattningar (1.5 h)



osv. Sedan bockar du av det du har gjort. PÅ detta sätt planerar du vad du ska göra och får en överblick hur mycket tid du kommer behöva och vad som är gjort! = mer tid till Kurre :D

2011-04-26 @ 10:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0