Ärliga/trevliga människor, samma sak?

Vad tycker ni egentligen?
Är det bättre om någon är ärlig, säger vad den tycker och står för det men kan uppfattas som hård och ibland otrevlig. Eller är det bättre om man framstår som trevlig men ljuger, genom att hålla inne med vad man tycker och sedan gå bakom ryggen?
Så vad är värst, en totalt ärlig men otrevlig person eller en lögnare som vet hur man beter sig?

Kommentarer
Postat av: Liz

Ofta tycker jag att man inte behöver välja. Man måste inte vädra sina åsikter hela tiden. Om någon ex. har köpt en ny sadel behöver man inte säga någonting. Frågar någon ex. tycker du min jacka är snygg får man helt enkelt läsa av personen och tillfället, vissa personer klarar inte ett "nej, jag gillar inte den", vissa personer vill inte ha det svaret, vissa klarar det. Att kalla någon "lögnare" för att de tar hänsyn till andras känslor vet jag inte om jag håller med om. Det krävs (i mina ögon) bra mycket mer än så.

2011-05-05 @ 20:44:43
Postat av: Mimmi

håller med förra kommentaren, men är man i den positionen som t.ex tränare måste man vara ärlig och ibland "hård" för att förändra dålig ridning. Men man ses ofta som en bra tränare om man är ärlig men på ett pedagogiskt sätt, vilket är väldigt svårt. Men jag anser att man ska vara ärlig i de större sakerna, gillar man inte någons jacka kan man hålla det för sig själv men tycker man att hästen är för smal/får för lite mat eller något annat viktigt ska man inte hålla sig från att säga det, anser jag :)

2011-05-05 @ 21:46:02
URL: http://frokenhadin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0