Lord Sandro 2/5 - 2011

Idag fokuserade jag mest på igångsättningar. Red minst 50 övergångar idag! Gjorde halter, bytte från skritt till trav, trav till skritt, trav till halt, halt till trav, trav till galopp, galopp till trav, galopp till skritt, skritt till galopp. Allt för att göra honom lydigare och starkare i bakbenen! Det gäller att vara tålmodig med detta och successivt kräva honom att samla sig mer och mer. Det kommer när han är starkare! Ska träna mer på tempoväxlingar också. Att verkligen korta upp honom så att han måste vänta på bakdelen och sedan skjuta iväg i en ökning, också riktigt bra för bakdelen.
Har märkt att han kan vara lite tittig. Han flyter iväg från lite olika saker, hoppar till för det ena och det andra samt blir ofokuserad när det händer saker omkring honom. Något som måste tränas på om han ska ut och tävla! Ska börja med att ta honom till olika situationer och bara lugna honom, ge honom tid att tänka över problemen och absolut inte stressa honom. Kan inte tvinga honom att gå förbi saker han tycker är läskigt, men jag kan visa honom att det inte är farligt!
Ska alltså samla ihop massa knäppa grejer att rida runt och kliva över. Ska inte hoppa några höga hinder utan allt ska vara så enkelt att han kan stanna framför och sedan kliva över! Över ska vara superlätt att komma över så att han inte lär sig att stanna, och så att han får mer självförtroende :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0